Problem z G1 - Access Violation 17445 7

O temacie

Autor Rozczos

Zaczęty 26.07.2011 roku

Wyświetleń 17445

Odpowiedzi 7

Rozczos

Rozczos

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Witam. Mam nadzieję, że to odpowiedni dział. Problem ten ma dużo ludzi.

Odpalam sobie Gothica (obojętnie czy to Przez Startera czy przez ikonę) kiedy tworzę nowy świat, pominę filmik to przy końcu ładowania G1 się crashuje i pojawia się error: Access Violation. Natomiast przy wczytywaniu save'a w połowie ładowania dokładnie to samo. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało, więc nie bijcie za to, że nie wiem jak sobie z tym poradzić  :pokerface:  

Żeby nie było.. "Wujek Google" mi nie straszny, więc poszperałem trochę, przeglądnąłem trochę stronek, for. Robiłem jak ludzie pisali (z wyjątkiem kombinowania z partycjami, formatowaniem i reinstallem Gothica(mam zryty napęd :/ ) ), ale to nie pomaga! Zwracam się z prośbą do was o pomoc :)

Błagam wszystko prócz kombinowania z partycjami i formatem. Reinstalla jeszcze zrobię :)

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Formata i grzebanie przy partycjach sobie odpuść... nie wiem kto w ogóle wpadł na pomysł grzebania przy tym przy Access Violation. Ja mogę Ci polecić 2 opcje, żeby spróbować zrobić

[list=1]
  • Wyłącz antywira na czas gry w Gothic
  • Reinstall :D
  • [/size]

Rozczos

Rozczos

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Faktycznie... Kiedy włączam spacera też musiałem wyłączać antywirusa. Używam "Avasta" :facepalm:  a wiem, że ten ma tendencje do knocenia niektórych rzeczy  ^^  Zaraz to sprawdzę.

Rozczos

Rozczos

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Niestety.. Ani jedno, ani drugie nie działa :(

Rozczos

Rozczos

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Poszukałem dalej po necie, ale ludzie wypisują po prostu bzdury  :facepalm:  Oto najgłupsze z nich:

1. Podziel dysk na partycje. - I co to mi ma cholera dać ?!
2. Wyłącz w sterownikach do ATI (CATALYST) VPU Recover (który odpowiada za "reanimacje" gdyby ten miał się zawiesić).. - No geez, samobójcą nie jestem -.-
3. Sformatuj kompa.. - No chyba was pogieło  :lol2:   Ciekawe gdzie ja mam zrzucić ponad 20GB ?!

Próbowałem kombinować w DirectX'ie. Na jakimś forum napisali żeby sprawdzić czy pasek w "Przyspieszenie Pełne" w zakładce Dźwięk jest maksymalnie w prawo.

Próbowałem nadpisać plik vdfs.cfg jeśli nie wygląda on tak:
[VDFS]
DATA\*.vdf
DATA\*.mod
[END]

Prócz tego reinstall i wyłączenie antywira (w moim przypadku to Avast) jak to Kaczka mi polecił.

Czekam na dalsze propozycje :)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Problem z G1 - Access Violation
#5 2011-07-29, 10:45(Ostatnia zmiana: 2011-07-29, 10:45)
Odpalam sobie Gothica (obojętnie czy to Przez Startera czy przez ikonę) kiedy tworzę nowy świat, pominę filmik to przy końcu ładowania G1 się crashuje i pojawia się error: Access Violation.
Rozumiem, że odpalasz moda. A czy przy uruchomieniu oryginalnej gry, jest tak samo? Możliwe że coś ze światem jest nie tak...

Rozczos

Rozczos

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Przy odpalaniu zarówno MODa jak i oryginalnej wersji Gothica przy ładowaniu save'a Access Volation pojawia się w połowie paska ładowania a przy tworzeniu nowej gry po przerywniku filmowym pod sam koniec ładowania.

Rozczos

Rozczos

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Alleluja! ^^  Działa mi.. Ufff....  :lol:  Wystarczyło zreinstalować Gothic I Mod Tools ^^  Teraz wszystko ładnie śmiga.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry