Kupujesz/Modernizujesz komputer? 663122 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 663122

Odpowiedzi 2308

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki, sam próbowałem coś podobnego znaleść ale natrafiłem tylko na przełączki z 6 na 8 pin. Chociaż w sumie już znam reakcje gościa jak tylko  zaproponuje mu coś spoza jego fabryki, "Jak pan chce to niech pan sam sobie tym podłącza, jak sie spali nie będzie na mnie"

Spoiler

WAH WAH WAH.

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
No to olej sprawe, zadzwoń do niego po prostu jutro i spytaj kiedy możesz odebrać komputer, skoro zabrał sie za coś i nie sprawdził to niech kombinuje :)

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam do was mala prosbe. Poradzcie mi jakiego laptopa kupic, cena tak do 1500zl ale moga byc drozsze aby nie zawiele. Komputer wiadomo do Internetu i do codziennego korzystania. Ekran tak do 13 cali, komp ma byc poreczny :) Z gory dzieki.

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
Przemyślałbym ten  rozmiar ekranu.

Polecam Probooka 6550b w 15", ale nie wiem czy dostaniesz jeszcze jakąś nówkę.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będe zakładał nowego tematu, no bo po co?
Poszukuję dobrego mikrofonu do 80zł z przesyłką. Może również to być zestaw słuchawki+mikro, chodzi ogólnie o jak najlepszą jakość nagrań, co znajde do tej ceny, co polecacie?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
szukaj w jakichś dynamikach, bo tylko na to cie chyba stać.
pojemnościówki zaczynają się od 200zł w górę.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No powiedzmy że mogę już wydać to 200 zł(Kilka odszkodowań zawsze w zapasie xd) Pod nagrywanie muzyki, śpiewu(w tym przypadku wycia)
No i co polecacie, głównie chodzi o czystość dźwięku(bez odszumień itp.) Poleci ktoś coś?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
A masz karte graficzną, mikser, cokolwiek?

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie do końca wiem o czym mówisz, nie chce jakiejś jakości studyjnej, coś w pokoju nagrać, tyle że w dobrej jakości.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
graficzną :F

Do pojemnościówki potrzebujesz specjalnego wzmacniacza albo miksera z wejściem -dodatkowa forsa. A jeśli chodzi o czystość dźwięku i bez odszumień, to chyba istotniejsze jest miejsce i ustawienie niż model mikrofonu.

Podłączasz do zwykłej, zintegrowanej karty dźwiękowej?

Kup jakiś dynamiczny Shure (bo tanie, ale już nie gówno), ale przedtem spójrz internety i jutuby jak tam Ci się konkretny model podoba. Na ogół pojemnościówka byłaby w chuj fajniejsza do głosu, no ale skoro budżet to budżet. Sobie ewentualnie podkolorujesz w audacity czy coś.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to chyba istotniejsze jest miejsce i ustawienie niż model mikrofonu.
Z gówna bata nie ukręcisz, a jakościowo napewno można znaleźć jakiś mikrofon lepszy niż z tesco za 30 zł :F

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Shure sv 200, do tego, przedwzmacniacz można jakieś behringery tanio znaleźć do 90-100 zł.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Fraser
  • Gość
Warto brać Lenovo Y580 z bebechami i3, 4gb ram i gtx 660M? Laptop ma być do grafiki (ps, 3ds, max) i silnikow graficznych typu cryengine czy udk oraz do programowania i tworzenia muzyki. zero gier. i tu pytanie czy warto go brac, aby sobie spokojnie poradzil ze wszystkim bez zaciecia czy moze cos tanszego?

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
Naprawdę to musi być laptop?

Fraser
  • Gość
nie chce mi sie za kazdym razem odpalac pc czy sleczec nad nim jak moge np. w lozku programowac czy cos. niestety nie mam plecow ze stali i dlugie przesiadywanie przed komputerem jest odczuwalne.

LeOn91

LeOn91

Użytkownicy
posty60
Propsy7
  • Użytkownicy
Powinien sobie dobrze radzić, zależy jeszcze jak z flotą bo jeśli masz ze 2-3 stówki więcej to można by pomyśleć o i5.

Fraser
  • Gość
Na cholere mi i5, skoro rozni sie jedynie od i3 500mhz taktowaniem i trybem turbo. Wazne, aby laptop nadawal sie do grafiki, programowania, filmow i muzyki, wiec raczej nic innego w tej cenie nie znajde nawet z takimi glosnikami.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#1118 2013-10-22, 21:47(Ostatnia zmiana: 2013-10-22, 22:16)
Nie patrz na megahertze, patrz benchmarki. Konkretny model tego procka, konkretny tamtego, porównanie.

Aha, i 500mhz to więcej niż myślisz. Podkręciłem swój procek (czterordzeniowy, ale amd) o 600mhz i różnica jest dość mocno zauważalna.

@down
Do lapka możesz dołożyć ramu, jeśli okaże się że jest za mało. Oczywiście warto wcześniej się dowiedzieć, czy aby na pewno, czy nie są zajęte wszystkie sloty czy coś.

Fraser
  • Gość
Ale mimo to nie moge do niego doplacic. Brac tego laptopa czy rozgladac sie za czyms innym i czy 4gb ram nada siw do grafiki czy moze w 8 lepiej zainwestowac?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry