Kupujesz/Modernizujesz komputer? 781552 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 781552

Odpowiedzi 2308

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie. Nie łudź się, że znajdziesz za dychę wydajną kartę.

melkor
  • Gość
Nie. Nie łudź się, że znajdziesz za dychę wydajną kartę.

:lol2:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ten rotfl wywołał we mnie konsternację, znalazłem jakiś benchmark i myślałem, że to taka karta jak sprzedają w kioskach obok przenośnego radyjka. Spojrzałem na allegro, o ja pierdolę. Dwie i pół stówy?

melkor
  • Gość
Ten rotfl wywołał we mnie konsternację, znalazłem jakiś benchmark i myślałem, że to taka karta jak sprzedają w kioskach obok przenośnego radyjka. Spojrzałem na allegro, o ja pierdolę. Dwie i pół stówy?

bardziej miałem na myśli tego twojego gf8800 czy porównanie gtx 650 do gtx 580. cenowo obie są identyczne, technologicznie 650 nowsza, ale to jednak klasa średnia, z tego powodu 580 daje jej po prostu wycisk. jak ktoś ma 700 zeta na 650 i myśli że to zajebista krata, to nie. starsza 580 w tej samej cenie jest po prostu lepsza.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
http://allegro.pl/nowiutki-core-i3-540-4gb-1000gb-hd-7450-1gb-i3398769762.html

podbijam,

Ile razy można powtarzać, że nie kupuje się komputera na allegro choćby kosztował 100zł.

dobrze, ale mam 1000zł i nic nowego nie kupie !!! składaka też, poprostu za mało pieniędzy. a ten komputer który planuje kupić ma mi służyć 2 lata. Używka może siąść kiedy chce, tu mam chociaż ten rok gwarancji, i niejest najgorszy. mam do was jedno, proste pytanie. brać?

komputer głównie do internetu, i gier z roku 2012 w dół. kupować czy nie ? nic lepszego za to nie będzie. są lepsze quady, tańsze ale to zawsze kosztem grafiki lub procka.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Mam nadzieje, że masz jakąś normalną kartę w domu, bo chyba nie myślisz, że pograsz na tym radeonie w gry z 2012?

Fraser
  • Gość
Nie wiem, nigdy nie kupiłbym komputera na allegro po tym jak znajomy też kupił taki super wydajny komputer a przyszło jakieś gówno z chińskimi gniazdami i nie wiadomo było gdzie co powpinać.

Zresztą nie prawdą jest, że nie można złożyć komputer za 1000zł. Można, ale bez karty graficznej, musiałbyś się przez jakiś czas zadowolić zintegrowaną, a później kupić jakiegoś radeona i spokojnie odpalisz nowe tytuły na średnik-wysokich detalach.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie wiem, nigdy nie kupiłbym komputera na allegro po tym jak znajomy też kupił taki super wydajny komputer a przyszło jakieś gówno z chińskimi gniazdami i nie wiadomo było gdzie co powpinać.

No to Twój znajomy miał pecha, ja kupiłem kompa z podobnej aukcji co chce Warka, ale do tego kupiłem sobie GF 8800 i komp śmiga ponad rok bez żadnych usterek/awarii, a z grami nie mam większego problemu. Więc komp za tę kasę jest nawet dobry, ale jak chcesz komfortowo sobie w coś pograć to musisz dozbierać te 100-150 zł na jakiegoś starszego GeForca.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
A co lepsze - zintegrowana ATI RADEON HD 7000 czy niezintegrowana nVIDIA GeForce 6200 LE 512mb?

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nic. Naprawdę jak już chcesz kupić ten zestaw to przemęcz się i uzbieraj co najmniej na tego GF 8800, bo na tego 6200 to nawet szkoda 30zł.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#1070 2013-07-26, 02:17(Ostatnia zmiana: 2013-07-26, 02:18)
Miałem 6200 w super wykręconej wersji, stalker SHOC działał nawet na medium ale mocno ciął :F

Poza tym: istnieje w ogóle taka karta, Radeon 7000? Przypadkiem nie "radeon 7000 Series", jako seria 7xxx radków?

gothic1210
  • Gość
Miałem 6200 w super wykręconej wersji, stalker SHOC działał nawet na medium ale mocno ciął :F

Poza tym: istnieje w ogóle taka karta, Radeon 7000? Przypadkiem nie "radeon 7000 Series", jako seria 7xxx radków?
Na początku też sądziłem, że nie ma czegoś takiego, ale zobaczyłem u kolegi HD 3000 więc muszę potwierdzić, że takie karty istnieją, ale są to chyba tylko integry.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#1072 2013-07-26, 08:59(Ostatnia zmiana: 2013-07-26, 09:19)
...Intela. Intela HD 3000.
a jednak nie, istnieje radek HD 3000. Ale o tym łatwo znaleźć w necie, a tego HD 7000 ni widu, ni słychu, nic, zero.
Nie, jednak nie - nie znalazłem żadnych śladów istnienia. Wciąż uważam, że to oznaczenia serii. Ale to nieistotne, myślę że można śmiało założyć że wbudowany w płytę główną radek to szmelc bez szukania benchmarków.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
http://www.x-kom.pl/p/149549-notebook-laptop-15-6-dell-inspiron-3521-i7-3537u-8gb-1000-hd8730m.html
co o tym myślicie? nakierujcie mnie co powinien mieć lepsze, z czego można zrezygnować i tak dalej. Kompletnie się nie znam na tym. Ma służyć w dużej mierze do gier. Muszę sobie odbić 10 lat xD

makin' bacon

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Procesor: jak na I7 to słaby, poszukałbym lepszego
Ram: starczy
Grafika: średnia, ale powinna dawać rade ze wszystkim

Takim dobrym laptopem można uznać ten
http://allegro.pl/laptop-acer-v3-571g-i7-3632qm-8gb-500-gt730m-win7-i3436476592.html
Z allegro, ale to ten sam sklep, w którym Ty patrzyłeś. Jedynie co mu brak to matowej matrycy(zawsze to większa wygoda), ale w takiej specyfikacji i cenie nie mogłem znaleźć matowej,

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

makin' bacon

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tutaj już tylko karta jest troche słabsza od tych co ja i Ty pokazywaliśmy, a tak ok :ok:

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
mam do was pytanie co do zakupu karty graficznej.

komputer który obecnie posiadam : AMD Phenon 4x3,0Ghz 8mb cache, 4Gb ram ddr 3 patriot, i perełka, zintegrowana karta graficzna AMD 760G. Szczerze mówiąc, Risen (gra z 2009 roku) na MINIMALNYCH ustawieniach ma około 8 fps. A narazie niemam funduszy na porządną karte graficzną. Ale chyba każda będzie lepsza od tej. Znacie jakieś dobre karty (do 150zł) ? Nie chodzi mi tu o super ekstra sprzęt, ale żebym mógł pograć płynnie w gry do 2010 roku a takie tytuły jak GTA 4 czy Risen 2 chodziły płynnie na minimalnych. I odrazu mówie - nie sugerujcie mi używek, tylko nowe.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Chłopie co Ty chcesz kupić nową w miarę dobrą kartę, która pociągnie gry z 2010? No jak chcesz wydawać kase na takie gówno jak GF 210 to powodzenia, lepiej kupić coś highendowego np. GF 8800 GT/GTX, a może by ci się udało 9800GTX wychaczyć. Ja mam GF 8800GT używkę i żyje, a na gry też nie narzekam, Risen 2 na wysokich, Wiedźmin 2 na średnich, Skyrim na wysokich, DMC najnowsze na full, a specyfikacje mam podobną tylko procek gorszy(Intel Celeron G540).

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

0 użytkowników
Do góry