Kupujesz/Modernizujesz komputer? 781556 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 781556

Odpowiedzi 2308

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Jeżeli chodzi o kartę, to w tym przedziale cenowym wydaję się być rozsądnym zakupem. Ja bym się jeszcze zastanowił nad tą kartą:
http://www.nvidia.pl/object/product-geforce-gtx-590-pl.html  

A procesor, rzeczywiście nie należy do najmocniejszych, w Twoim zasięgu cenowym będzie Intel I5 3570K

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-3570k-3-4ghz-6mb-lga1155-22nm-77w-box-bx80637i53570k-473467/
http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-procesorow
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Intel_Core_i5_3570K_-_test%2C_cena%2C_opinie-4545/strona/17469.html

Wydajnością ustępuje jedynie I7, ale przy aktualnym sprzęcie powinien dawać rade ze wszystkim(choć jeżeli chodzi o gry to raczej w pierwszej kolejności wymieniłbym kartę).

Kolejny mój błąd, Twoja płyta nie obsłuży tego procka ze względu na socket  :facepalm:

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
ale ile ona pradu zre. pewni musialbym wymienic zasilacz. dlatego wole pozostac przy gtx z serii 600. nie dosc ze wydajniejsze to zra nawet mniej pradu ze wzgledu na technologie wykonania

procesor chyba sobie zostawie na pozniej. poczekam na wyplate, poczekam na kolejna premie :lol:  bo wiem ze wpadnie :D

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Zwróciłem na nią uwagę ze względu na wielkość pamięci i jej wydajność, choć rzeczywiście mój błąd, nie spojrzałem na minimalną potrzebną moc zasilacza ;p

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardzo ciekawą opcją jest GTX 660 SLI - wydajność większa od GTX 680 a cena? 1400 zł. I jest też ten plus że można kupić najpierw jedną a potem drugą dołożyć. Oczywiście GTX 660 Ti będzie również dobrym wyborem ale warto rozważyć 660 SLI jest ok 400 zł droższe a wydajność DUŻO większa.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
tyle ze moja plyta glowna obsluguje tylko crossfire. poza tym pewnie musialbym zasilacz kupic, i nagle z granicy tysiaca zrobiloby sie prawie dwa

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tyle ze moja plyta glowna obsluguje tylko crossfire. poza tym pewnie musialbym zasilacz kupic, i nagle z granicy tysiaca zrobiloby sie prawie dwa
Jest chyba zmodyfikowany bios do tej płyty aby wspierała SLI ale to w sumie nie jest warte kombinacji. Zasilacz bez problemu by pociągnął 2x660. Pomyśl jeszcze nad Radeonem 7950, lepiej radzi sobie w wyższych rozdzielczościach gdyż ma szerszą szynę, może znajdziesz taką w cenie 660 Ti.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
zmodyfikowany bios, ło matko. to chyba nie dla mnie kombinacje

do radeonow jakos nie mam zaufania, teraz wydaje mi sie ze geforce'y miazdza radeony.

chyba jednak wezme tego gtx 660 ti. teraz tylko zastanawiam sie czy warto wpychac sie w uzywki na allegro czy kupic pewniaka, czy dolozyc kolejne 50 na komputronika (mialbym lepsza gwarancje - komputronik niedaleko, w razie czego nie musialbym czekac te x dni)

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zmodyfikowany bios, ło matko. to chyba nie dla mnie kombinacje

do radeonow jakos nie mam zaufania, teraz wydaje mi sie ze geforce#msg1084075y miazdza radeony.

chyba jednak wezme tego gtx 660 ti. teraz tylko zastanawiam sie czy warto wpychac sie w uzywki na allegro czy kupic pewniaka, czy dolozyc kolejne 50 na komputronika (mialbym lepsza gwarancje - komputronik niedaleko, w razie czego nie musialbym czekac te x dni)
Jak chcesz, ja też bym nie kupił radeona ale polecam bo 7950 jest trochę lepszy od 660 Ti. Jeśli chodzi o używki to bez gwarancji nie kupuj, czasami karty są z gwarancją ale w jakimś no name sklepach które znikną po roku i gwarancja przepada. Co do komputronika to mam mieszane uczucia. Kumpel ostatnio oddawał na gwarancje płytę, czekał ponad 3 tygodnie dopiero e-mail do kierownika coś ruszył i płyta była na następny dzień ;p . Ale ja na ten sklep narzekać nie mogę bo kiedy kupowałem obudowę i po otwarciu w domu okazało się że jest ona pognieciona/połamana to od razu na następny dzień zaniosłem obudowę. Nówka była do odbioru na następny dzień.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
skarga do kierownictwa pomaga w 100% przypadków :D

zamowilem. teraz tylko czekac na maila ^^

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
opłaca się kupować używane grafy? Jak tam z wytrzymałością, oczywiście nie kręcone.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Sam posiadam gtx 660 to. Polecam.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
jak cos mam gtx'a 460 na sprzedaz :D

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
wolałbym coś z keplerem =/ jakiś 650 ti lub 660

jak macie jakieś phenomy x4 to pisać ziomki.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Mam athlona II x4, to taki phenom dla biedaków (z zablokowanym/bez cache L3).
A co?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Mu raczej chodziło o "jak macie na sprzedaż".

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Moja mądra głowa =D

@2up
Powiedz jak głęboko możesz to sobie wsadzić w dupe. On nawet przy phenomach nie leżał.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
procesor Dual- Core E5300 2.6GHz+2,61GHz (łącznie 5,2GHz)/2M LG
płyta główna ASUS P5G41T-M LX2/GB/SI G41 DDR3 S775
RAM 2GB DDR3
karta graficzna Asus GeForce 9800GT 1024MB DDR3/25bit DVI
dysk twardy SEAGATE 500GB
karta sieciowa Realtek PCIe GBE
nagrywarka DVD LG
zasilacz Modecom 500Wat(gwarancja)

Taki komputer zamierzam kupic za 500 zl. Komp ma 3 lata. Co o tym myslicie?

Myslalbym, zeby zainstalowac do niego 64bitowa XP, jednak kumpel mi proponuje 7. Co o tym myslicie?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
(łącznie 5,2GHz)
Tego się tak nie liczy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A nie wiem, ja skopiowalem ogloszenie z neta

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

RoMek
RaveN Studio

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#999 2013-06-01, 18:19(Ostatnia zmiana: 2013-06-01, 18:20)
instaluj zwykłego 7 x86 , ale dobrze by było jakbyś dokupił sobie ramu jeszcze ze 2gb. Zależy co chcesz robić na tym komputerze.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry