Kupujesz/Modernizujesz komputer? 782373 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 782373

Odpowiedzi 2308

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Wystarczy, te karty pobierają mało energi. Ale zasilacz nie ukrywam, że chujowy, jeden z najgorszych.

gothic1210
  • Gość
Ja miałem 6 lat taki sam zasilacz i nic mi nie wybuchło.  :lol2:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Czy ta karta by wystarczyła, bym mógł pograć(i ewentualnie ponagrywać)na minimalnych ustawieniach gry typu Risen, Wiedźmin i zbliżone do nich tytuły?
http://allegro.pl/leadtek-gf-8400-256mb-dvi-hdmi-pci-e-niska-tanio-i2916397324.html
Oczywiście z moim zestawem.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#944 2013-01-18, 12:06(Ostatnia zmiana: 2013-01-18, 12:08)
edit: juz nic, nie zauwazylem posta graveira xD
dzieki za pomoc :)

makin' bacon

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
A Geforce 9500 GT/GS to dziadostwa, czy lepsze od 8800 GT?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gforce 8800GT zdecydowanie lepsza od tych co podajesz.Ja posiadam Gforce 8800GT i chodzą mi takie gry jak Wiesiek 2, Saint Row, Tes V, Deus Ex HR i oprócz Wieśka i SR wszystkie na wysokich.

sopel332

sopel332

Użytkownicy
posty1
ProfesjaReżyser
  • Zbanowany
Oooooo tak! Temat dla mnie! Słuchajcie. Chcę kupić części do kompa takie jak płyta główna, którą już wybrałem czyli ASUStek M5A78L-M. Aktualnie moja płyta to ASUStek A8V-VM SE. Procesor również chcę wymienić. Aktualny to AMD Athlon 64 3500 + 2.2 GHz a ten który wybrałem to również athlon ale AMD Athlon II X2 250 z chłodzeniem BOX(w zestawie). Na moim aktualnym procku można odpalić gothica 3, no i wieśka na niskich. Trzecia rzecz którą tuninguję, to karta graficzna która jest zintegrowana. Jest to VIA/S3G Deltachrome 9 IGP a zmieniam na Radeon HD 6450. Ram aktualny to DDR1 (chyba) Kingston 512MB a ten który chcę kupić to DDR3 2GB 1333 Mhz Croscair CL9. Wyliczyłem że kosztuje taki komp 552 złote. Jest dobry na mass effect, ale chciałbym mieć kompa takiego, który udźwignie nowsze gry z pixel shader 4.0 lub jeśli wyjdą, 6.0. Proszę o pomoc w ocenie i doborze nowych i tańszych podzespołów. Mam dysk, nagrywarkę i podstawowe rzeczy. Chcę tylko te 3 rzeczy zmienić. Jakie są wasze opinie, na zaznaczone na niebiesko podzespoły. Na czerwono zaznaczone podzespoły to te które mam w posiadaniu. Proszę o pomoc i ocenę.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeżeli masz możliwość to zmień płytę główną obsługującą raczej procesory Intela(imho biją we wszystkich kategoriach AMD, no może oprócz Quadów); proponowałbym coś z MSI, jedyną wadą może być brak złącz PCI, ale w zamian ma w miarę dobrą kartę dźwiękową i w przyszłości możliwość upgrade(Intel I3/5/7, max 16GB ram).Z procesorów Intel G550, natomiast jego wadą może być brak możliwości overlockingu i troche mało pamięci podręcznej, ale powinien dać radę z większością dzisiejszych gier.Karta to dla mnie największy strzał w stope radzę dozbierać 100zł i kupić GForce 260 GTX biję Twoją kartę na głowę i mogę na 95% stwierdzić, że zagrasz na niej we wszystko i to w większości na przyzwoitych detalach.A ramy wedle uznania, radziłbym kupić te 4GB i mieć na jakiś czas spokój.No i pamiętaj o dobrym zasilaczu(nic o nim nie pisałeś, ale uczulam, że na tym nie powinieneś oszczędzać, no i minimum 500W).No, a jak to zbyt duży wydatek to powiedz mniej więcej jaki masz na to budżet.

sopel332

sopel332

Użytkownicy
posty1
ProfesjaReżyser
  • Zbanowany
Na to przeznaczam max 800 złotych i by coś jeszcze zostało na czipsy chrupki itd co sobie tylko wymyślę. Zasilacz to nie wiem jaki jest, mimo iż mam otwartą lewą stronę pokrywy skrzyni komputera. Nie chcę nic tam ruszać. Ja jestem zadowolony z AMD Athlon a kartę planuję Radeona. Prosił bym więc kompa max do 750 złotych. Bo ten co ustawiłem to 552 złote wyjdzie.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No to skoro wiesz co chcesz kupić to po ch*j pytasz się na forum o doradzenie w sprawie podzespołów :pokerface:  Zestaw, który Ci podałem kosztowałby ok. 710-740 zł(w tą cenę wlicza się 4GB ram) i zapewniam, że długo byś na nim pośmigał.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#951 2013-01-28, 19:14(Ostatnia zmiana: 2013-01-28, 19:46)
pprrrgfffgytthahahahahha

radeon 6450 :lol2:
ale chciałbym mieć kompa takiego, który udźwignie nowsze gry z pixel shader 4.0 lub jeśli wyjdą, 6.0.
6450, prrffhahahahahhHAHAHDDSHGBVrw

ta karta nadaje się do... trochę myślałem nad tym, do czego może się nadawać ale nie wpadłem na żaden dobry pomysł. Dwukrotnie mniej klatek na sekundę w Crysisie od wiekowego 9600gt, które jest słabsze od 8800gt za sto złotych na allegro.

Proszę o pomoc i ocenę.
0/10

Wywal tę całą wspaniałą konfigurację w cholerę i zacznij od nowa - tym razem złóż ze starych, używanych, mid/hi-endowych części. LGA775 i coś klasy GF8800GT, to jest to czego szukasz.

aha:
mimo iż mam otwartą lewą stronę pokrywy skrzyni komputera.
Zamknij. Będzie lepiej chłodzić i zbierać mniej kurzu.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Zkirtaem dobrze radzi, za tak śmieszną kwotę to tylko coś na starych podzespołach, jakiś 775 socket i procek E5200 czy E7400 nie wiem jakie tam ceny chodzą ale powinny być tane i gf 8800gt/radeon hd 4850. Na tym Radeonie HD 6450 może byś pooglądał jakieś filmy w fullhd i pograł płynnie w G2NK. E5200 masz za 80-90 zł E7400 za 130-140 zł i w dodatku większość jeszcze z rokiem gwarancji ! Używki radeona hd 4850 chodzą do 180 zł, 8800gt trochę taniej do 140-150 zł. Płytę tak w okolicach 100 zł zakupić, dokładnie na sockecie 775 się nie znam, co do ramu lepiej od razu kupić 4GB DDR2 pewnie będziesz musiał a to koszt około 120 zł używki. Zostaje 170 zł na zasilacz w który bym zainwestował i kupił NOWY bo te używki to nigdy nie wiadomo, lepiej mieć na gwarancji żeby nie padł bo równie dobrze jak padnie to może resztę sprzętu pociągnąć za sobą, całkiem okej cenowo i wydajnościowo wydaje się być Corsair VS 450W w dodatku 3 lata gwarancji to całkiem sporo jak na 450W, ewentualnie OCZ CoreXStream 500W i masz dobry komputer na dzień dzisiejszy który pociągnie wszystkie gry które wychodzą, a jak grasz w rozdzielczości max 1280x1024 to pociągniesz nawet w średnich-wysokich detalach.

W amd nie warto inwestować po w każdym segmencie cenowym jest aktualnie gorsze wydajnościowo, jedynie APU wygląda w miarę ok na równi z intelem ale w procesorach w każdym segmencie jest gorsze, chyba że mówimy o kwocie np 10-20 zł na procesor no to Athlon 64 FTW.

Oczywiście pomijam to że lepiej byłoby mieć 2x więcej tyle pieniędzy i złożyć coś na nowych podzespołach .....

Równie dobrze pomysł Ali G nie jest zły aby zainwestować w tego G550, wydajność podoba jak na 775 będzie, tańsze rame i w dodatku zestaw bardziej przyszłościowy i będzie mógł w przyszłości wymienić na takiego i5.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chciałbym kupić nowe podzespoły do kompa, lecz nie wiem czy dobrze wybrałem je i czy będą ze sobą chodzić. te podzespoły to:
płyta główna:760GA-P43(FX) AM3+ AMD 760G 4DDR3 RAID ATX
procesor:AMD X4 FX-4300 3.8GHz BOX
karta graficzna:Asus GeForce GT 640 2GB DDR3 PCI-E BOX
Pamięć RAM:KTL-TP1066/4G
Proszę też o podpowiedż jaki powinienem kupić zasilacz i ewentualnie co zmienić w moim wyborze.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałbym kupić nowe podzespoły do kompa, lecz nie wiem czy dobrze wybrałem je i czy będą ze sobą chodzić. te podzespoły to:
płyta główna:760GA-P43(FX) AM3+ AMD 760G 4DDR3 RAID ATX
procesor:AMD X4 FX-4300 3.8GHz BOX
karta graficzna:Asus GeForce GT 640 2GB DDR3 PCI-E BOX
Pamięć RAM:KTL-TP1066/4G
Proszę też o podpowiedż jaki powinienem kupić zasilacz i ewentualnie co zmienić w moim wyborze.
Kaszana. Podaj budżet.

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Około 1400 zł.

>> FreeRiotPoints.me <<

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#957 2013-02-01, 20:15(Ostatnia zmiana: 2013-02-01, 21:35)
gf285 nie ma DX11, co oznacza że nowsze gierki mogą powoli zacząć na nim nie działać (crysis 3 betka), bardziej przyszłościowy byłby jakiś 4xx/5xx.

@down: betka, tak słyszałem.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
gf285 nie ma DX11, co oznacza że nowsze gierki mogą powoli zacząć na nim nie działać (crysis 3 betka), bardziej przyszłościowy byłby jakiś 4xx/5xx.

Miałem dylemat, dać mu lepszy procesor, czy kartę.Bo na początku chciałem podać
GF GTX 460, ale wtedy minimum 200 zł musi dołożyć, np.
http://allegro.pl/asus-gtx460-top-directcu-1gb-ddr5-gwar-fv-sklep-i2970656436.html

A tak btw Crysis 3 tylko na DX11?

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No nie wiem czy GTX285 nie obsługuje DrectX 11 ,jeśli robi to GeForce 8600 GTS.

>> FreeRiotPoints.me <<

0 użytkowników
Do góry