Gothic III Forsaken Gods 94757 379

O temacie

Autor DzikiBen

Zaczęty 14.04.2008 roku

Wyświetleń 94757

Odpowiedzi 379

Znag
  • Gość
Ja tam się cieszę , że będzie samodzielny dodatek , bo nie chciałoby mi się znów grać w trójkę i męczyć się z nią.Przeszedłem ją chyba tylko siłą woli.Niedawno próbowałem znów w nią pograć.Niestety.Pół godziny i wyłączyłem.Nudy.Mam nadzieję , że dodatek zmieni przede wszystkim system walki , klimat.No i doda ciekawą fabułę.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Przede wszystkim to ma być lepszy silnik.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Ja tam się cieszę , że będzie samodzielny dodatek , bo nie chciałoby mi się znów grać w trójkę i męczyć się z nią.Przeszedłem ją chyba tylko siłą woli.Niedawno próbowałem znów w nią pograć.Niestety.Pół godziny i wyłączyłem.Nudy.Mam nadzieję , że dodatek zmieni przede wszystkim system walki , klimat.No i doda ciekawą fabułę.

Gadanie... Gothic 3 jest po prostu innowacją ,która nie do końca sprawdziła sie na tle 2 poprzednich części. Sądzę ,że gdyby Pirania nie pokładała takiej nadziei w bajerach (Gothic: Wielka Wojna) ,które swoja drogą nie były takie jak na targach, zapowiedziach gra położyła by ten klimat o ,którym każdy tak bardzo mówi.

Znag
  • Gość
Cytat: DzikiBen link=topic=1470.msg26920#msg26920 date=Aug 7 2008, 22:40\'
Gadanie... Gothic 3 jest po prostu innowacją ,która nie do końca sprawdziła sie na tle 2 poprzednich części. Sądzę ,że gdyby Pirania nie pokładała takiej nadziei w bajerach (Gothic: Wielka Wojna) ,które swoja drogą nie były takie jak na targach, zapowiedziach gra położyła by ten klimat o ,którym każdy tak bardzo mówi.
W g3 w ogóle nie było bajerów , a grafika bajkowa jakby szło się na łąkę pozbierać kwiatki , a nie jak po ciężkiej wojnie z orkami.I nie zauważyłem prawie żadnych innowacji oprócz zmienionego wyglądu pięknego cieniostwora na jakieś brzydactwo :unsure: i zmienionego na gorsze systemu walki.Do tego liniowa fabuła.Na plus zaliczam tylko ogry , zwierzęta hodowlane i muzykę.Ale to tylko moje subiektywne zdanie , z którym nikt nie musi się zgadzać.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Gothic III Forsaken Gods
#45 2008-08-08, 00:45(Ostatnia zmiana: 2008-08-08, 00:45)
W g3 w ogóle nie było bajerów
Nie nazwiesz bajerem czegoś takiego jak dual czy odbijanie czarów kosturem? Jest to jakaś innowacja i chociażby miał się wypierać sam temu nie zaprzeczysz :lol2:

a grafika bajkowa jakby szło się na łąkę pozbierać kwiatki

W przeciwieństwie do Khorinis w G2 nie jest wcale tak źle.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Do tego liniowa fabuła.
Liniowa fabuła w G3? Jest denna, ale nie liniowa.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Przecież G3 na technicznym polu przebija pod każdym względem poprzednie części

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Gothic III Forsaken Gods
#48 2008-08-08, 13:27(Ostatnia zmiana: 2008-08-08, 14:01)
Przecież G3 na technicznym polu przebija pod każdym względem poprzednie części

Dokładnie, G2 do tej pory potrafi ciąć się w niektórych miejscach na bardzo wysokiej klasy komputerach. Po premierze w 2002 roku wątpię by ,który kol wiek z tamtejszych komputerów uruchomił go z detalami na max.

Znag
  • Gość
Cytat: Dekster XVII link=topic=1470.msg26941#msg26941 date=Aug 8 2008, 09:16\'
Liniowa fabuła w G3? Jest denna, ale nie liniowa.
Jak dla mnie to jest i denna i liniowa.Przecież ciągłe zdobywanie reputacji w miastach , rozmawianie z dowódcą i na koniec oswobadzanie miast jest jak najbardziej liniowe.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ale możesz robić sobie wszystko w jakiej chcesz kolejności i kiedy chcesz.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: DzikiBen link=topic=1470.msg26978#msg26978 date=Aug 8 2008, 11:27\'
Dokładnie, G2 do tej pory potrafi ciąć się w niektórych miejscach na bardzo wysokiej klasy komputerach. Po premierze w 2002 roku wątpię by ,który kol wiek z tamtejszych komputerów uruchomił go z detalami na max.

Akurat nie to miałem na myśli a GUI i HUD. Przecież w poprzednich częściach to pierwsze wyglądało jakby gra była w początkowym stadium tworzenia. Ani ładne ani praktyczne po prostu okropne. Można długo wymieniać ale nie ma sensu gdyż zdecydowana większość zmian na tym polu to ogromny plus. Nawiązując do optymalizacji to g3 też pod tym względem nie zachwyca. Gra ma prawie 3 lata a komfortowa gra na maksymalnych detalach (i nie tylko) jest często pożądanym "luksusem". Taki urok gotików: awaryjność i słaba optymalizacja.

rozmawianie z dowódcą i na koniec oswobadzanie miast jest jak najbardziej liniowe.

W poprzednich częściach przyłączenie się do danej organizacji skutkowało zablokowaniu innych dróg, to jest liniowe. System reputacji jest dobry bo przynależność zyskujemy dzięki sławie a nawet to nie blokuje nam wolności wyboru. Możesz kolejno wyzwalać miasta aby nagle zdemaskować ruch oporu w następnym zyskując tym samym szacunek orków.

Największą wadą gry jest brak zadań fabularnych nie powiązanych z głównym wątkiem gry tak więc żadne pocieszenie że wszystkich misji jest ponad 1000. Do tego można doliczyć słaby redesign bestariusza, przyjaciół bohatera oraz ich dubbing (ten sam głos) choć to już wina polskiego wydawcy. Generalnie wg. mnie Gothic 3 można postawić na równi z poprzednimi częściami. Oferuje coś czego brakowało poprzednim gotikom a zarazem brak w nim tego co miały poprzednie części. Bardzo trudno jednoznacznie powiedzieć która gra z tej serii jest lepsza.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tak myśle, że PB nie była winna wszstkich mankamentów związanych z gothic'iem. Częściową winę za to pomosi nasz CD Projekt. Sklejone dialogi z poprzednich części, a jeszcze niektóre tak spiepszone, że MASAKRA np "nie bij mnie" Miltena mnie rozpiepsza. Albo nawet takie szczegóły jak Arial zamiast orginalnej czcionki z gothic'a 3.

Natomist to co mam do zażucenia PB to troche lipne animki, mała różnorodność modeli 3D (zamek, chaty itp.) i proporcje Grafika - Wymagania(na pierwszy rzut oka Oblivion mający mniejsze wymagania dużo ładniej wygląda).

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja jakoś mogę się cieszyć płynną grą bez problemów na maksymalnych detalach, więc nie wiem, o co wam chodzi.

Ostatnio przeszedłem G2NK na sprzęcie 1 GB DDR RAM, 2.08 GHz, Radeon 9600 Pro 256 MB na maksymalnych detalach, wszystkie dodatkowe opcje włączone + podrasowany gothic.ini. Miałem komfortową grę.

A G3 po prostu leży pod względem fabuły i to go od razu skreśla z listy najlepszych cRPG.

Znag
  • Gość
Cytat: Dekster XVII link=topic=1470.msg27049#msg27049 date=Aug 8 2008, 22:07\'
A G3 po prostu leży pod względem fabuły i to go od razu skreśla z listy najlepszych cRPG.
Zgadzam się.Gothic 3 jest grą fabularną , więc fabuła powinna być najmocniejszą stroną tej gry , a niestety jest jedną z najsłabszych.Poza tym bezimienny bez kitki.Toż to profanacja.
Hmm.....Czy my przypadkiem nie pomyliliśmy tematów.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja jakoś mogę się cieszyć płynną grą bez problemów na maksymalnych detalach, więc nie wiem, o co wam chodzi.
Ja też gram na max detalach ale przypomnij sobie jaki był młyn jak pokazano oficjalne wymagania. W starym kompe wymieniłem Radka 9600 na X1630 ramy z 512 do 2 gb(DDR) procka z AAXP 1800+ na 2400+. a jednak się okazało że to nie wystarczy to kupiłem sobie nowego kompa i tak mam dwa jeden do 1 i 2NK a drugi do 3 :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
i tak mam dwa jeden do 1 i 2NK a drugi do 3 biggrin.gif

Stać Cię na to? Nie wiem po co kupować nowy sprzęt na potrzeby jednej gry. Moim zdaniem mija się to z celem nawet w przypadku prawdziwego fana  :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
to sie nazywa próżność i nie jest to kwestia "stania" :D

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaka tam próżość w sumie to mie bardziej wkurzało to że mi się Crysis rżnoł jak cholera na mnimalnych :D

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Czy my czasem nie mieliśmy dyskutowac o dodatku ? :D  Ale co do płynności to g3 to są problemy, dopiero po podrasowaniu g3.ini jest lepiej, ale nie ma się co oszukiwac, przeciętny fan sobie tego nie zrobi. Ba, nawet nie będzie się mu chciało za to zabierac, a taki "podrasowany" plik powinien byc dany w produkcie gotowym ;p  

Do powyższych postów to ja na moim kompie: 2GB DDR2 DC ramu, C2Q Q6600 2,4Ghz, GF 8600 GTS, gothic3 śmiga aż miło bez grzebania w czymkolwiek. Nawet Crysis na wysokich się nie przycina :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry