Problem z teksturą nowej zbroi. 2056 1

O temacie

Autor Marid

Zaczęty 25.06.2011 roku

Wyświetleń 2056

Odpowiedzi 1

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Problem z teksturą nowej zbroi.
2011-06-25, 18:41(Ostatnia zmiana: 2011-06-25, 20:33)
Witam wszystkich. Mam pewien problemik, jak w temacie, dotyczący tekstur (czy może raczej tekstury? Nieważne) Tak więc :
Otóż, ściągnąłem z WOGa komplet pancerzy :
google.phttp://www.worldofgothic.de/?go=moddb&action=view&fileID=364&cat=0&page=26&order=0
Jeden z tych pancerzy (dokładnej ostatni) bezbłędnie osadziłem w Gotiku( porozmieszczałem odpowiednie pliku, napisałem dobry skrypt). I mogło by się wydawać, że wszystko dobrze, że skoro wszystko dokładnie umieszczone tak gdzie być powinno, to ładnie pięknie będzie wszystko funkcjonować. No ale ,jak to w życiu bywa ,nie tym razem.  No więc włączyłem gotika z reparse script, jak gdyby nigdy nic (żeby przetestować), przyzwałem zbroję iii.. no właśnie. Występuje pewien jak by go nazwać "osobliwy babol". Otóż ten odsłonięty kawałek tekstury ciała (przedstawiony na screenie poniżej), który zostawia ta zbroja, zamiast być pokryty odpowiednią teksturą(hum_naked męski, jest w paczce), którą zresztą umieściłem tam, gdzie być powinna (nie, nie podmieniałem w gomanie), zostaje pokryty żeńskim naked.

Nie wiem dlaczego, skoro nawet zarejestrowałem ten nowy pancerz. Ten kawałek (jak ww.) powinien być oteksturowany na męski naked (który RÓWNIEŻ jak ww. jest w paczce). W paczce były dwa pliki (hum_body_naked_v5_c0, i -||-_v6_c0, mają one taką samą nazwę, jak te stare odpowiadające za żeńską teksturę skóry) , które jak wnioskuję dla poprawnego wyglądu pancerza należy podmienić z żeńską teksturą ciała. Niestety - nie mogę tak zrobić, bo w tedy momentalnie siadają żeńskie tekstury (bo zostają podmienione na te "nowe"), więc i tak źle, i tak niedobrze (dziwnie trochę by wyglądała babka z owłosioną klatą). Jeśli ktokolwiek, kto odwiedzi ten temat,będzie mi w stanie pomóc (jakoś zwojować tą teksturę, lub zastosować jakiś trik w gomanie czy innym programie np. nałożyć jednak te tekstury na żeńskie, a żeby jednocześnie ocalić te żeńskie zrobić nową nazwę/nowe miejsca zapisu/plik ?) Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc, bo już niedaję z tym rady. Z góry dziękuję za rozwiązanie TEGO dosyć szeroko opisanego problemu .Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Problem z teksturą nowej zbroi.
#1 2011-06-26, 18:50(Ostatnia zmiana: 2011-06-26, 19:02)
Temat do zamknięcia. I tak żaden z wielce mi zadufanych w sobie "PANÓW ZAMKU" nie odpowie ani nie pomoże.

[mod=Wowoz]Wkoncu PAN ZAMKU nie zajmuje się pierdołami :ok: [/mod]

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry