Jak przerobić trochę Gothica? 2711 3

O temacie

Autor icefox3

Zaczęty 20.06.2011 roku

Wyświetleń 2711

Odpowiedzi 3

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy

icefox3

Jak przerobić trochę Gothica?
2011-06-20, 21:47(Ostatnia zmiana: 2011-06-21, 10:02)
witam wszystkich :)

więc tak:
mam nareszcie gothic noc kruka (bo zwykłego sie nieda modować)
i ściągłem g2mdk(zajmuje 63mb) i niechce sie to coś zainstalować... tam gdzie sie wybiera folder gdzie chcemy to zainstalować to sie nieda dać dalej.. to dalej jest na szaro i sie nieda wcisnąć (ale odrazu pokazuje żeby zainstalowć w c-pf-joowood,chyba wiecie oco mi chodzi...)
bo niewiem czy to g2mdk jest potrzebne...
i chciałbym zrobić swój dodatek.. jeszcze niewiem jak sie to będzie nazywało.. ale dajmy że np: "poranek"
i jak już na początku zrobić żeby jak sie wczytuje gra to jest mały obrazek i pisze gothic 2 noc kruka... i jak zrobić żeby ten obrazek zmienić na jaki sie nam podoba?

nast:
chciałbym zmienić np nazwe goblina... np na: czerwony g. i zmienie nazwe w edit abilites dam name.. i tam jest to 0 1 2 3...
i jak wyłącze i włącze gre to imie dalej jest goblin.. dlaczego?
bo jak zaś zmieniam na attribute siłe to jest tak jak ma być...

i jeszcze jedno.. jak dać gdzieś np jakieś zwierze? np wilka..? żeby tam ciągle był//

to już wszystko.. bardzo was prosze o pomoc

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
GMDK instaluj do folderu z gothic.

A cała reszta jest w tutorialach.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

gothic1210
  • Gość
witam wszystkich :)

więc tak:
mam nareszcie gothic noc kruka (bo zwykłego sie nieda modować)
i ściągłem g2mdk(zajmuje 63mb) i niechce sie to coś zainstalować... tam gdzie sie wybiera folder gdzie chcemy to zainstalować to sie nieda dać dalej.. to dalej jest na szaro i sie nieda wcisnąć (ale odrazu pokazuje żeby zainstalowć w c-pf-joowood,chyba wiecie oco mi chodzi...)
bo niewiem czy to g2mdk jest potrzebne...
i chciałbym zrobić swój dodatek.. jeszcze niewiem jak sie to będzie nazywało.. ale dajmy że np: "poranek"
i jak już na początku zrobić żeby jak sie wczytuje gra to jest mały obrazek i pisze gothic 2 noc kruka... i jak zrobić żeby ten obrazek zmienić na jaki sie nam podoba?

nast:
chciałbym zmienić np nazwe goblina... np na: czerwony g. i zmienie nazwe w edit abilites dam name.. i tam jest to 0 1 2 3...
i jak wyłącze i włącze gre to imie dalej jest goblin.. dlaczego?
bo jak zaś zmieniam na attribute siłe to jest tak jak ma być...

i jeszcze jedno.. jak dać gdzieś np jakieś zwierze? np wilka..? żeby tam ciągle był//

to już wszystko.. bardzo was prosze o pomoc

:facepalm:  :facepalm:  

Następny będzie tytany robił. :lol2:  
Kodami się nie moduje  :facepalm:   już gościu jeden pytał "a czemu to mu golem znika jak gre wyłączy?"  :facepalm:

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy
Tak jak wyżej kodami się nie moduje.Dlaczego? bo po zapisaniu i wczytaniu gry efekty znikają należy zainstalować właśnie gmdk do g1 lub g2mdk do g2nk tam musisz wybrać swój folder z g2nk  a nie zmieniać dysk c na np d bo czasem scieżka folderu może być nazwana inaczej w g2mdk niż po zainstalowaniu gry np u mnie gmdk daje scieżkę C:\Program Files\JoWood\GothicII
a u mnie jest D:\Program Files\JoWood\Gothic2ZłotaEdycja i wtedy powinno dać rade zainstalować a co do moddingu masz tutoriale na forum albo poradnik czipa17 na youtube.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry