jak dodać gdzieś zwierze żeby niezniknęło 3907 16

O temacie

Autor icefox3

Zaczęty 11.06.2011 roku

Wyświetleń 3907

Odpowiedzi 16

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy
więc tak...
jak dodam np golema koło wieży xardasa, pójde do khornis i wróce do wieży xardasa to go niema..
co zorbić żeby nie znikał? :(

pozdrawiam wszystkich

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
a jak go dodałeś?

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy

Valhir

Valhir

Użytkownicy
posty13
Propsy6
  • Użytkownicy
:facepalm:  - Tylko tyle do powiedzenia w tej sprawie.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Nie tędy droga kolego. Jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś trzeba ściągnąć GMDK, a wtedy w pliku Startup.d (ścieżka Scripts>Content>Story) dopisać linijkę z Instance potwora i waypointem, przy którym ma się pojawić.

Hraoldzix

Hraoldzix

Użytkownicy
posty73
Propsy12
  • Użytkownicy
dopisać linijkę z Instance potwora i waypointem, przy którym ma się pojawić.
icefox3, ta linijka powinna wyglądać tak: Wld_InsertNpc (SwampGolem,"ADW_PATH_TO_GOLEM_05");   SwampGolem oznacza nazwę potwora, w tym przypadku bagiennego golema a ADW_PATH_TO_GOLEM_05 oznacza waypointa jak wyżej kolega powiedział.

Życie jest jak papier toaletowy. Długie , szare i do du**. . .

Chyba, że masz Gothica :P

http://www.bandyckahistoriateam.pun.pl/

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy
o jak miło że ktoś odpisał i chce pomuc :)
zawsze korzystałem ze strony zapytaj.com.pl ale ona jest beznadziejna.. wszystkim niepolecam...

dobrze.. ściągam teraz to GMDK.. i napiszcie co mam zrobić jak chce dać z 5 goblinów przy jeziorku odrazu przy wieży xardasa (gothic2) ?

i to gmdk trzeba instalować?
bo ściągłem z tej strony: http://www.gothicgry.fora.pl/mody,35/turtorial-zanim-zaczniemy-robic-mody,126.html

i wypakowałem winrarem i nigdzie niemoge znaleść tego gdzie sie to instaluje

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel

Sawik
Moderator działu

jak dodać gdzieś zwierze żeby niezniknęło
#7 2011-06-11, 15:00(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 15:02)
Cytat: icefox3#msg date=1307797212t-kit/"
Tutaj masz link [/url] do tematu z G2MDK

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Masz Gothica 1 czy 2? Jeśli 2, to ściągasz złe GMDK. Do G2MDK jest dołączony instalator, więc powinno pójść bezproblemowo. Ja radzę jeszcze ściągnąć Notepad++ (koloruje składnię etc. bardzo pomaga w pisaniu skryptów).

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy
czyli ściągnąć g2mdk?

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Jeśli używasz Gothica 2 to tak, a jak masz Gothica 1 to wypakuj GMDK do folderu Gothica (o ile się nie mylę bo nie modduję jedynki).

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy
ale jest g2mdk do gothic 2 bez dodatku?
bo ściągnąłem już 2 razy g2mdk i tylko takie co mają ikone do noc kruka(niebieską) i nieda sie nigdzie zainstalować

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
ale jest g2mdk do gothic 2 bez dodatku?
bo ściągnąłem już 2 razy g2mdk i tylko takie co mają ikone do noc kruka(niebieską) i nieda sie nigdzie zainstalować
Modować możemy tylko Gothic`a 1 i Gothic`a 2 NK zwykłej 2 NIE można modować

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Żeby moddować G2 musisz mieć zainstalowany dodatek. Inaczej nie da rady.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
czemu? jak rozpakuje skrypty i wszystkie inne pliki to może modować

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Generalnie g2 nie mozna modowac bez dodatku calkowicie... w zwyklym g2 nie ma spacera, ale chyba sciagnac mozna :D  Chuj wi bo w sumie ja tylko na nk robilem, ale kraza pogloski, ze na samym g2 nie idzie modowac.

icefox3

icefox3

Użytkownicy
posty30
Propsy5
  • Użytkownicy
no cóż,szkoda...

ale w każdym razie dziękuje za pomoc :)  :)  :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry