Kiedy ukaże się pełna wersja? 73591 135

O temacie

Autor Xardas348

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 73591

Odpowiedzi 135

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
a moze ty szukasz zrodel informacji po angielsku lub niemiecku, zeby bylo prosciej? chcialem napisac "jak dobrze TU poszukasz, to znajdziesz", ale tu nie trzeba nawet DOBRZE szukac.

vaderssj

vaderssj

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
znalazlem juz informacje dotyczace moddowania, a jutro ide do kolegi i wraz z nim sproboje zrobic jakiegos mini moda.

erol

erol

Użytkownicy
posty23
Propsy32
  • Użytkownicy
a jak już CZ wyjdzie to czy udostępnicie skrypty? tak jak w MT

Zgroza... Gandzia zostawia ślady jak sanek płoza...

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Ludzie nie wymyślajcie sobie dat premiery CZ bo to jest trochę śmieszne mod będzie kiedy będzie choć to pytanie z skryptami Erola też mnie akurat ciekawi :D

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
I tak większość by z nich nic nie zrozumiała  :D

Ale udostępnienie jakiś czas po premierze byłoby dobrym pomysłem :P

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Damianx link=topic=144.msg45492#msg45492 date=Feb 22 2009, 13:19\'
I tak większość by z nich nic nie zrozumiała  :D

Tak i nie lepiej się samemu pomordować niż cudze kopiować?  :)

Levy

Levy

Użytkownicy
posty61
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lepiej cudze xD. No ale tak na serio to przydałyby się skrypty :D

Kuszu

Kuszu

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Cudze skrypty mogą pomóc rozwiązać część problemów np. z zachowaniem NPC (no nie w tej grze xD ), dlatego udostępnienie może pomóc pojedynczym modderom i całym ekipom wielkości właśnie Themodders.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
a czemu właśnie wielkości themodders? to się czymś charakteryzuje na tle innych ekip?

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Czepiasz się słówek, Kuszu chciał wykazać przydatność takiego działania na zasadzie kontrastu, nieważne czy jeden "newbie moderowania", czy olbrzymia grupa doświadczonych moderów, i tak im się przyda.

Kuszu

Kuszu

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Wybrałem przykład "pierwszy z brzegu" i Artex dobrze powiedział o tym, choć "newbie moddowania" nie miałem na myśli, to też im się przyda. Mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli o co chodzi, bo...

Off top: ... jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, jak nie chodzi o pieniądze to chodzi o s*k*. (Cenzura w razie czego, różnie ludzie gadają)

erol

erol

Użytkownicy
posty23
Propsy32
  • Użytkownicy
myślę że powinniście udostępnić te skrypty, najlepiej jakiś czas po premierze moda i wszysy będą szczęśliwi  :)

Zgroza... Gandzia zostawia ślady jak sanek płoza...

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
I po co alej drążycie temat, jeśli ktoś tak pragnie skryptów może je wyciągnąć GothicSourcerem...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Kudlik link=topic=144.msg45737#msg45737 date=Mar 1 2009, 09:38\'
I po co alej drążycie temat, jeśli ktoś tak pragnie skryptów może je wyciągnąć GothicSourcerem...

Chyba nie zrozumiałeś idei. Oficjalne udostępnienie skryptów przez twórców wiążę się z przyzwoleniem na wykorzystanie przez osoby trzecie, przy zachowaniu i odnotowaniu w stosownych miejscach prawdziwych autorów.

Z mojego punktu widzenia lepiej coś udostępnić na pewnych warunkach i w razie czego wyciągać konsekwencję niż dawać ludziom grunt do samodzielnego grzebania w plikach źródłowym, po czym łapać "zupełnie przypadkowe" patenty w całkiem innych projektach w ogóle nie związanych z CZ.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
No, to też racja, ale jeśli ktoś chce się jedynie wzorować na tych skryptach, to może pogrzebać w GothicSourcerze... W celach czysto edukacyjnych. :)

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no i jeszcze te skrypty już zbyt przejrzyste nie są, po dekompilacji raczej ciężko będzie coś z nimi zrobić. osobiście jestem zwolennikiem udostępnienia materiałów. Zalety są oczywiste, a wad w zasadzie nie widzę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Kudlik link=topic=144.msg45739#msg45739 date=Mar 1 2009, 11:09\'
No, to też racja, ale jeśli ktoś chce się jedynie wzorować na tych skryptach, to może pogrzebać w GothicSourcerze... W celach czysto edukacyjnych. :)

Co rozumiesz przez "wzorowanie się"? Wzorować to się można na materiałach koncepcyjnych, w skryptach zawsze dojdzie do zrzynki gotowych linijek kodu, czy nawet całych rozwiązań. To też jest "wzorowanie"? Jeśli ktoś potrzebuje inspiracji może równie dobrze popatrzeć jak to wygląda w akcji, w modzie.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
No tak, ale czasem jedna linijka może pomóc w jakimś skrypcie... Choć oczywiście sam jestem przekonania, że powinno się samemu opracowywac skrypty, a nie podpieprzać gotowce.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
to nie jest rozsądne, aby każdy pisał wszystko od początku, ani od początku wymyślał, nie jest dobrze, aby kilka osób wykonywało tą samą pracę. każdy kto pisze powinien pisać tak, żeby jego kod dało się użyć ponownie i dostosować do innych, ale podobnych problemów.

Mecin

Mecin

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Ale za przeproszeniem pieprzycie! Nie można tak wymuszać podania kodu źródłowego skryptu, to jest własność tylko i wyłącznie twórców i oni mają do tego prawa! Nie po to tyle się męczyli żeby teraz sobie zerżnąć i za tydzień wypuścić nowego moda kosztem pracy innych. To jest tak jak z pisaniem programów, napisałem program, to jest mój twór, zrobiłem coś z niczego i mam do tego pełne prawa i robię z tym co chcę! Na dobrą sprawę mogą użyć samego skryptu do celów komercyjnych i to legalnie! Jak można się wzorować na skryptach? Przecież skrypt to skrypt, nie da się go pisać zupełnie inaczej a żeby wykonywał identycznie to samo. (są wyjątki ale to w małych algorytmach!). Ludzie naprawdę Wam się nudzi, ja po prostu wchodząc tutaj dostaje padaczki śledząć niektóre wypowiedzi, a odwiedzam codziennie z nadzieją na mod i chcę sobie tylko pograć w ten wspaniały mod!

Się rozpisałem, a do tego piszę z fona, trochę mnie poniosło xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry