O temacie
Autor Sauron
Zaczęty 21.05.2011 roku
Wyświetleń 15071
Odpowiedzi 40
Sauron
Ezzam
damdan Labirynt
Sawik Moderator działu
dobra wiem że to będzie trudne (nie wiem ale chyba trzyba bedzie zrobić MDSa, zaklęcie oswajające cieniostwora, skrypty, itd.[prucz animacji]), ale jaki efekt pracy.
Mdl_SetVisual (self,"Shadow.mds");Mdl_SetVisualBody (self, "Sha_Body", DEFAULT, DEFAULT, "", DEFAULT, DEFAULT, -1);
prucz
przynajmniej tyle juz mamy najpierw te prostrze zaklęcie oswajające cieniostworajak cieniostwór był by człowiekiem - cieniostworem to coś nie wiem jak by to było.bo tak są dwa sposoby:1.zrobimy człowieka cieniostwór (łatwy ale głupi)2.zrobimy zaklęcie które z agresywnego cieniostwora zrobi frendly
INSTANCE NONE_5000_Cieniostwor (NPC_DEFAULT){ //-------- primary data -------- name = "Cieniostwór"; Npctype = NPCTYPE_FRIEND; guild = GIL_NONE; level = 999; voice = 5; id = 5000; flags = 0; //--------- abilities -------- attribute[ATR_STRENGTH] = 45; attribute[ATR_DEXTERITY] = 35; attribute[ATR_MANA_MAX] = 50; attribute[ATR_MANA] = 50; attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = 220; attribute[ATR_HITPOINTS] = 220; //-------- visuals -------- // animations Mdl_SetVisual (self,"Shadow.mds"); // Body-Mesh Body-Tex Skin-Color Head-MMS Head-Tex Teeth-Tex ARMOR Mdl_SetVisualBody (self, "Sha_Body", DEFAULT, DEFAULT, "", DEFAULT, DEFAULT, -1); fight_tactic = FAI_SHADOWBEAST; //-------- inventory -------- //-------- ai -------- daily_routine = Rtn_start_1311;};FUNC VOID Rtn_start_1311 (){ TA_Smalltalk (08,00, 23,00,"XXX"); TA_Smalltalk (23,00, 08,00,"XXX");};
Proszę bardzo.SpoilerKod: [Zaznacz]INSTANCE NONE_5000_Cieniostwor (NPC_DEFAULT){ //-------- primary data -------- name = "Cieniostwór"; Npctype = NPCTYPE_FRIEND; guild = GIL_NONE; level = 999; voice = 5; id = 5000; flags = 0; //--------- abilities -------- attribute[ATR_STRENGTH] = 45; attribute[ATR_DEXTERITY] = 35; attribute[ATR_MANA_MAX] = 50; attribute[ATR_MANA] = 50; attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = 220; attribute[ATR_HITPOINTS] = 220; //-------- visuals -------- // animations Mdl_SetVisual (self,"Shadow.mds"); // Body-Mesh Body-Tex Skin-Color Head-MMS Head-Tex Teeth-Tex ARMOR Mdl_SetVisualBody (self, "Sha_Body", DEFAULT, DEFAULT, "", DEFAULT, DEFAULT, -1); fight_tactic = FAI_SHADOWBEAST; //-------- inventory -------- //-------- ai -------- daily_routine = Rtn_start_1311;};FUNC VOID Rtn_start_1311 (){ TA_Smalltalk (08,00, 23,00,"XXX"); TA_Smalltalk (23,00, 08,00,"XXX");};Chyba nic nie będzie się w tym skrypcie kłócić (z naciskiem na chyba).
Twój skrypt nie działa mój zresztą też nie nie wiem czemu nie załadowuje żadnych animek i bestia nic nie potrafi nawet chodzić. WTF??
RafalBudzis
NPC tez by nie umiał chodzić bo do rutyny smal talk potrzebny jest FreePoint ;)
po usunięciu rutyny jest to samoJak go zaatakowałem też nie reagował.
bo ma gil_none a ma być GIL_SHADOWBEASTEDIT:i tak nie atakuje i ma głos jakiegoś faceta jak się go walnienie szło by zrobić tego człeko-cieniostwora jako besti i z nią zrobić dialog i zaklęcie oswajające
Ale zaklęcie oswajające też zmieni gildię więc wyjdzie na to samo.
to zmięcie gildie na gildie chrząszcza ;) będzie działało ;d