Polskie znaki w Jedi Outcast 3052 0

O temacie

Autor nouwak

Zaczęty 23.04.2011 roku

Wyświetleń 3052

Odpowiedzi 0

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak

nouwak

Polskie znaki w Jedi Outcast
2011-04-23, 18:56(Ostatnia zmiana: 2011-04-23, 18:57)
Witajcie. Jak być może wiecie, stworzyłem spolszczenie (niedoskonałe, ale jednak) do Jedi Knight: Jedi Outcast. Spolszczenie nie zawiera polskich znaków, gdyż ta kwestia jest dość problematyczna. Gra wykorzystuje 3 czcionki, które składają się z plików .tga, gdzie odpowiednie znaki są na alphie oraz plików .fontdat z którymi nie mam pojęcia co zrobić. Pliki możliwe do ściągnięcia poniżej, może komuś uda się coś wykombinować. Próbowałem zmienić plik graficzny, aby w odpowiednie miejsca wstawić polskie litery, które mogłyby być potem wykorzystane w grze, ale po podstawieniu Ą i ą zauważyłem, że w grze ogonki i tak są obcięte. Wniosek był prosty - plik .fontdat musi odpowiednio opisywać plik graficzny i ustalać jakby ramki, czyli miejsce i wielkość obszaru, gdzie znajduje się dana litera. Mimo poszukiwań, nie udało mi się znaleźć niczego, czym mógłbym zedytować plik .fontdat.

Stąd moje pytanie: może jest na forum ktoś bardziej zorientowany i ma pojęcie, co mogę zrobić, aby polskie znaki w czcionce mimo wszystko umieścić. Jeśli tak, bardzo prosiłbym o pomoc.

fonty

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry