Problem z monitorem. 3741 8

O temacie

Autor Bloodfly

Zaczęty 16.04.2011 roku

Wyświetleń 3741

Odpowiedzi 8

Bloodfly

Bloodfly

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Witam, mam pewien problem z monitorem. Otóż na monitorze LCD 19 cali, jest jeden odcień. Wcześniej było normalnie ale coś się zepsuło  :pokerface:   Próbowałem zmieniać ustawienia na monitorze przyciskami, ale niezbyt to coś mi dawało, chyba że coś źle robiłem  :facepalm:  
Dla przykładu, co mam na myśli:
Tak jest z jednym odcieniem:

A prawidłowo powinno być tak:

A i raczej jest pewne że monitor nie jest uszkodzony  :roll:  Ponieważ gdy naciskam przycisk na monitorze SELECT/AUTO, to przez chwile są normalne kolory(około 3-5 sekund).
Pozdrawiam.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
OSD > Color > wybierz którąś z dostępnych opcji, np. 7500K  :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Problem z monitorem.
#2 2011-04-16, 14:32(Ostatnia zmiana: 2011-04-16, 14:41)
kabel > ci > się > zjebał > znajdź > nowy.

Ewentualnie dociśnij kabel z dwóch stron albo nim pomajtaj, może gdzieś pękł. Chyba, że bawiłeś się w opcjach i to własnie ta zabawa to popsuła, wtedy aztek ma rację.

W ogóle jaki to monitor? Jeśli wyjście d-sub to jest ogromna szansa ze to właśnie kabel. Martwi mnie tylko fakt, że przez chwilę masz normalne kolory. W takim układzie to może być właśnie zepsuty monitor, karta, źle ustawiony monitor, karta, w sumie wszystko. Może pożycz od kogoś na chwilkę monitor i zobacz czy na cudzym monitorze jest prawidłowo.

Bloodfly

Bloodfly

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
kabel > ci > się > zjebał > znajdź > nowy.

Ewentualnie dociśnij kabel z dwóch stron albo nim pomajtaj, może gdzieś pękł. Chyba, że bawiłeś się w opcjach i to własnie ta zabawa to popsuła, wtedy aztek ma rację.

W ogóle jaki to monitor? Jeśli wyjście d-sub to jest ogromna szansa ze to właśnie kabel. Martwi mnie tylko fakt, że przez chwilę masz normalne kolory. W takim układzie to może być właśnie zepsuty monitor, karta, źle ustawiony monitor, karta, w sumie wszystko. Może pożycz od kogoś na chwilkę monitor i zobacz czy na cudzym monitorze jest prawidłowo.
Karta napewno nie, bo monitora używałem na stacjonarnym. A jak do laptopa go podłączam to też jest tak samo.
A wejście d-sub. Właśnie możliwe że to wina kabla, bo stało się to w dzień, gdy ktoś w pokoju przesuwał coś przy moim kompie, żeby kable od neta przeciągnąć.  :pokerface:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Problem z monitorem.
#4 2011-04-16, 15:12(Ostatnia zmiana: 2011-04-16, 15:12)
kabel
TNIJ GO

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
d-sub, ciąganie kabla i monitor działa tak samo wszędzie, prawie sto procent na kabel. rób jak każe ogrodnik albo kup nowy. Ewentualnie zrób jak każe ogrodnik i kup nowy.

Bloodfly

Bloodfly

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy

Bloodfly

Problem z monitorem.
#6 2011-04-16, 16:42(Ostatnia zmiana: 2011-04-16, 16:44)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no to będę się śmiał, jak będzie miał kabel zintegrowany z monitorem :D  :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Problem z monitorem.
#8 2011-04-16, 16:44(Ostatnia zmiana: 2011-04-16, 16:44)
mówiłem o nowym kablu. No chyba że umiesz go naprawić, poskracać, polutować...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry