Od czego zacząć? 13035 23

O temacie

Autor Kosm!ta

Zaczęty 9.04.2011 roku

Wyświetleń 13035

Odpowiedzi 23

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
Bardzo fajną gra do moddowania jest też Postal 2 Share the paint . Grę modduje się łatwo , nic nie musisz ściągać , edytor masz wbudowany w grę . Edytor pełni też funkcję programu 3d , wiec nie musisz ściągać blendera bądź też wingsa aby stworzyć nowy świat .Bardzo łatwo możesz edytować oryginalne mapy , łączyć je z innymi ,bądź też robić całkowicie własne miasta . Tutoriale są też oczywiście , lecz nie na tym forum . Zerknij na stronę postalsite.info  . Samych modów do gry masz pełno , nowe bronie  ( wyczytałem że z ok. 300 ) , nowe możliwości głównego bohatera itp. Sam moddowałem tą grę i na prawdę nie jest trudno załapać podstawy . Pozdrawiam

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Według mnie powinieneś zacząć od tworzenia map w jakiś rts (age of mythology ma bardzo rozbudowane skrypty ale nic nie musisz pisać one naprowadzają na pewien tok myślowy) a później dopiero brać się za jakieś cRPG-gi

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Od czego zacząć?
#22 2011-04-11, 00:07(Ostatnia zmiana: 2011-04-11, 00:08)
Bardzo fajną gra do moddowania jest też Postal 2 Share the paint.

Postal raczej nie jest RPGiem. Poza tym wnioskuje, że kolega wolałby raczej jakąś nowszą i bardziej popularną grę

Według mnie powinieneś zacząć od tworzenia map w jakiś rts (age of mythology ma bardzo rozbudowane skrypty ale nic nie musisz pisać one naprowadzają na pewien tok myślowy) a później dopiero brać się za jakieś cRPG-gi

Jeśli chce coś robić to powinien zakasać rękawy i brać się do roboty, a czy to rts czy rpg nie ma różnicy, szczególnie na starcie. wszystko zależy od tego jaki gatunek i jaka gra podoba się jemu

Kosm!ta

Kosm!ta

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
Może tak ... mojego pierwszego moda pokażę za parę dni. Ocenicie czy nadaje się do tego. Będzie to jakaś misja z nagrodą w postaci nowego pancerza i może broni (na razie tylko jakiś skin)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry