G2NK Zemsta Wojownika 110090 311

Ankieta

Zrobić dubbing?

Głosów w sumie: 58

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 2.03.2011 roku

Wyświetleń 110090

Odpowiedzi 311

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
hmm raczej do takiego moda w trakcie pracy to g2mdk playerkit i chyba tyle...;p

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
G2MDK Mówisz ? Hmm ... to się trochę muszę pobawić ... bo mam zamiar reinstalować gothica , a nie za bardzo chce mi się od początku personalizować skryptów i ustawień w g2mdk .... BO durna ta zabawa - wklejanie spolszczonych skryptów, zabawa spacerem w odświeżanie plików, podmiana pliku gothicgame.ini ... Najlepiej gdyby ktoś podał jakąś instrukcję co do dokładnej personalizacji - bo ja zawsze coś spieprzę ...

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
wszystko wyjaśnie. bez obaw, będzie instrukcja

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
znów dylemat. mod u sawika chodzi fatalnie a u  Mahridspoland bezproblemowo. a więc ogłaszam wszem i wobec POTRZEBUJE WIĘCEJ TESTERÓW. WYMAGANE G2MDK I PLATERKIT. paka zrobione wysyłam od zaraz

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę ciebie Warka.Zgłaszam się na testera.:naughty: :D

Vizier

Vizier

Użytkownicy
posty39
Propsy5
  • Użytkownicy
Również się zgłaszam. Na laptopie będę miał dziś w nocy formata pod modding, ale na stacjonarnym włączę.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Jeśli jest możliwość to też się zgłaszam, pozdrówki.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Warka nie jestem pewien czy problem jaki mieliśmy jest tego samego pochodzenia ale u mnie gdy uruchomiłem moda bez reparse scripts ani niczego innego... działa.
Nadal są problemy o których Ci pisałem na PW (z teksturami) ale działa :D  jeżeli poprawisz ten problem z teksturami oraz (o ile ja lub ktoś inny znajdzie) innymi problemami nie widzę innych przeszkód jeżeli chodzi o wydanie moda :)

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
jeszcze nigdy nie było więcej niewiadomych. sawik no u ciebie już śmiga, u mahardispoland śmiga aż miło, shadowassasinowi i thorusorcowi się wyłancza po jakimś czasie mod, vizierowi chyba śmiga ale wypisał mi wielką liste błędów typu ort, złe ustawienie vobów (o takie problemy to ja się modle ;p  ) fraserowi się tnie.

a więc tak. teraz zrobie małe odsysanko tłuszczu światowi, usune ticktocki i wyśle pake wszystkim jeszcze raz. zobaczymy efekt.

thorn

thorn

Użytkownicy
posty33
Propsy3
  • Użytkownicy

thorn

G2NK Zemsta Wojownika
#309 2011-08-16, 16:56(Ostatnia zmiana: 2011-08-16, 16:56)
kiedy mod?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
za 6725418,985476 sekund, możesz odliczać

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
niestety ogłaszam zawieszenie broni do czasu kupna nowego kompa, na tym już niemoge nic zdziałać, nie pomagają formaty i reinstale, g2nk i spacer dają w dupe, więc ten sam powód który zdemotywował mnie w maju demotywuje mnie i teraz. prosze jakiegoś adma albo moda o zamknięcie tematu do odwołania.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry