Modding CoD'a 2723 4

O temacie

Autor

Zaczęty 9.02.2011 roku

Wyświetleń 2723

Odpowiedzi 4

FraseR
  • Gość

FraseR
Gość

Modding CoD'a
2011-02-09, 21:07(Ostatnia zmiana: 2011-02-09, 21:08)
Nie będę owijał w bawełnę... Czy byłby ktoś chętny na tym forum do modowania CoD'a? Bo ostatnio to tylko M&B i Gothic, a przecież trzeba spróbować czegoś innego. Nie wiem czy ktoś wie, ale istnieje parę stron na których można znaleźć co nieco na temat moddingu tej gry. Jeszcze dzisiaj znalazłem i przeglądnąłem kilka filmików na których ukazane jest tworzenie nowej mapy. I przyznam, że stworzenie nowej mapki to jest naprawdę chyba najłatwiejsza rzecz, ponieważ nie trzeba ogarniać nowego edytora, modelera itd. tylko trzeba trochę potrenować i obczaić co i jak -
https://www.youtube.com/watch?v=mQBSqd6vH_c

Tak więc byłby ktoś chętny modować tą grę? Nie wiem jak ze skryptami, ale wiem, że stworzenie nowej mapki wcale nie jest takie trudne.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedyś robiłem dla swojego klanu sklejkę kilku modów (CoD2) w jeden. Nie podobało mi się to zbytnio, więc nie.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

FraseR
  • Gość
A ja tam jednak zamierzam spróbować, tylko nie teraz, ponieważ mam za słaby sprzęt. Jeszcze do postala spróbuje jakąś mapkę zrobić. Tego typu rzeczy nie są łatwe, ale stworzenie mapki moim zdaniem nie jest takie trudne. Można by spróbować.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Modding CoD'a
#3 2011-02-10, 06:33(Ostatnia zmiana: 2011-02-10, 06:34)
nie lepiej wziąć się za UDK? Udostępnia o tyle oooo narzędzi i sporo ludzi w tym tworzy. tysiące tutków, wygodne. Ja ostatnio w tym sobie sporadycznie grzebię, świetne ma niszczenie otoczenia - wstawiasz model, klikasz dwa razy i robi się zniszczalnym :D

ale ciekawe, nie słyszałem nigdy o tym że coda się modduje.

FraseR
  • Gość
UDK? Może kiedyś spróbuję  :D  
Co do CoD'a - www.callofduty.pl - jest tam co nie co o moddingu CoD'a.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry