Filmy/Seriale 596773 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 596773

Odpowiedzi 1647

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Tak w ogóle macie polecić jakieś filmy? Nie jestem żadnym kinomanem, jednak gdy mnie najdzie potrafię w krótkim czasie obejrzeć kilka czy nawet kilkanaście pozycji w krótkim czasie wyrabiając roczną formę. Ogólnie chłonę każde gówno począwszy od transformersów kończąc na łowcy jeleni. Jedyne na co uczulam to nowości, generalnie im więcej efekciarstwa, akcji i efektów specjalnych tym lepiej :ok: .

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy

Kaaz

Filmy
#181 2010-06-01, 22:12(Ostatnia zmiana: 2010-06-01, 22:14)
Ogólnie chłonę każde gówno począwszy od transformersów kończąc na łowcy jeleni
No ja tak samo, ostatnio coraz częściej oglądam filmy, i ostatnio sporo ich obejrzałem, tak więc jeśli ktoś ma jakiś fajny tytuł to zapodajcie ;p  Thoro, oglądałeś film "Adrenalina" ? Jeśli nie, polecam obejrzeć jeśli ci się nudzi. Film całkiem fajny sporo efektów specjalnych, prawie cały czas jakaś akcja, jest jeszcze Adrenalina 2 ale to podobno przesadzone efektami i fikcją gówno, choć niektórym może się spodobać ;p  (Ja osobiście nie oglądałem, cytuję tylko to co słyszałem  :ok:  ).

Life Is Brutal....

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Filmy
#182 2010-06-01, 23:21(Ostatnia zmiana: 2010-06-01, 23:22)
Ja polecam Wasted, jeśli ktoś jeszcze nie oglądał :ok:  
Pomimo dość sporej ilości nieprzychylnych opinii mi się spodobał. Ciekawy też był Ciekawy Przypadek Beniamina Buttona, czy jakoś tak. Starsze, ale warte uwagi.

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Vuler

Filmy
#183 2010-06-01, 23:26(Ostatnia zmiana: 2010-06-01, 23:26)
Ja polecam Shutter Island, ostatnio oglądnąłem i wywarł na mnie duże wrażenie (chyba nawet oglądne drugi raz). Nie jest to zdecydowanie kino nastawione na fajerwerki, ma raczej zmusić do myślenia. Jeśli miałbym podać coś w podobnym klimacie to wydaje mi się, że jak komuś się podobał K-PAX to i ty filmem nie pogardzi.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Filmy
#184 2010-06-02, 08:22(Ostatnia zmiana: 2010-06-02, 08:22)
jak poprzednik, polecam przypadek

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Filmy
#185 2010-06-02, 19:58(Ostatnia zmiana: 2010-06-02, 19:59)
Sprawdzę te Wasze propozycje, tymczasem zaraz chwycę za Anioły i Demony mimo, że pierwszy film na cyklu tych opowieści nie miał oczekiwanego pierdolnięcia ale kij, jako internetowy onanista będę mógł się przynajmniej popodniecać jakimiś antyklerykalnymi wątkami. Obejrzałem dzisiaj również drugą część transformersów. Efekty fajne, jest pierdolnięcie ale to głupotą przebija nawet hancocka :facepalm: . Nie ma co się rozpisywać bo cały ten film to idiotyzm i nie chodzi mi tu bynajmniej o to, że samochody potrafią się przemieniać w śmiercionośne roboty z kosmosu.

Oglądałem jeszcze ostatnio Green Zone. Po opis zapraszam na filmweb a od siebie mogę jedynie dodać że bardzo interesująca i co ważne dość realistyczna fabuła bez typowej dla amerykańskiego gówna politycznej poprawności - brutalne przesłuchania, chaos w wywiadzie, przekręty i jakieś dziwne spiski to tu normalna a najlepsza była scena, gdy nasz bohater z armii bez ogródek dostał wpierdol od jakiegoś sealsa po czym bez wyjaśnień zawinięto jego więźniów śląc stosowne fucki z pokładu helikoptera :D . Wszystko zajebiście ale... nie obejrzałem do końca. Film jest kręcony z wolnej kamery, sztucznie postarzany, pełny amatorskich ujęć i na taki też stylizowany. Nie powiem, jest dynamika, realizm ale to wkurwia i przynajmniej mi zupełnie nie odowiada estetyka rodem z filmu weselnego przy porządnym kinie akcji.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Apropo transformersów - film bardzo mi się nie spodobał, był moim zdaniem beznadziejny. Obejrzałem do końca chyba tylko z sentymentu. W czasach dzieciństwa były o nich chyba z 2 albo 3 różne bajki :facepalm:

melkor
  • Gość
Unthinkable
International
Alatriste
The.Informant
Mr.Brooks
Body.Of.Lies
The.Road
Ronin

i wiele innych

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Apropo transformersów - film bardzo mi się nie spodobał, był moim zdaniem beznadziejny. Obejrzałem do końca chyba tylko z sentymentu. W czasach dzieciństwa były o nich chyba z 2 albo 3 różne bajki :D

ale jedynka czy 2? Jedynka była nawet ok i mało absurdalna, biorąc rzecz jasna na poprawkę że to historia o robotach z kosmosu, które przemieniają się w auta  :facepalm: .

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie mam pojęcia. Wiem tylko tyle, że oglądałem na tvp1, tvp2 albo tvnie. Brat mi kabel podpieprzył i tyle mam kanałów u siebie w pokoju :facepalm:

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Transformersy jedynka mogą być, dwójki nie widziałem. Skoro już o robotach mowa, to IronMan był całkiem całkiem.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
ja ostatnio oglądałem koszmar z ulicy wiązów 1 :facepalm:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Kończę właśnie oglądać Anioły i Demony. Bardzo fajny, sensacyjny film trzymający w dużym napięciu już od samego początku a do tego interesująca fabuła. Nie ma zamulania i sztucznej tajemniczości jak w przypadku kodu da vinci. Zdecydowanie polecam. W filmie sporo polskich akcentów (JP2, którego otruli i który ma syna) a tak kończą frajerzy:

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy

Xam

Filmy
#193 2010-06-15, 17:05(Ostatnia zmiana: 2010-06-15, 17:06)
Osobiście polecam serię Champion - Undispted. Części jest trzy, choć pierwsza nie jest silnie powiązana z resztą. Akcja wszystkich trzech toczy się w więzieniu. Główną atrakcją są tam walki na ringach.

Champion I opowiada historię boksera (Ving Rhames), niepokonanego mistrza, który skazany za gwałt zostaje wysłany do więzienia, gdzie musi stoczyć walkę z obecnym mistrzem więziennego boksu (Wesley Snipes).

W części drugiej supergwiazdor światowego boksu przyjeżdża do Rosji kręcić reklamówkę popularnej wódki. Zniesmaczony sytuacją ciągle marudzi swojemu menadżerowi, że to bzdura robić podobne hece i, że chce wracać do kraju. Specjalista od finansów słynnego Championa przekonuje go jednak, że pozostawanie u progu bankructwa w niczym mistrzowi nie pomoże i błaga go o więcej cierpliwości. Kiedy bokser prawie przekonany jest do pomysłu realizacji reklamy, w jego pokoju hotelowym napada go trzech kolesi. Włamywacze podkładają mu woreczki z twardymi narkotykami, potem znajduje je policja i wreszcie trafia do więzienia. W rosyjskim więzieniu organizowane są rządzące się twardymi regułami walki w full-kontakcie. Miejscowy mistrz Boyka jest absolutnym "rzeźnikiem" i znany jest z potężnej nienawiści do swoich przeciwników. Zarząd więzienia i mafia robią wszystko, żeby przekonać Championa do wzięcia udziału w walce z miejscowym mistrzem.

W trzeciej części głównym bohaterem staje się sam 'rzeźnik' Boyka. Po przegranej walce stara się odzyskać honor i walczyć w turnieju z najlepszymi fighterami świata o wolność...

Dużo pojedynków typu box, kickboxing, MMA - jest co obejrzeć:lol:

Life is a Fight.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Anioły i Demony oglądałem drugi raz (kolejna jazda autobusem), ogólnie fajnie, tylko tak szybko wpadał na te wszystkie tropy, drogowskazy etc. No i do teraz nie rozumiem dlaczego ten cały Iluminat wyleciał w powietrze wsiadając do samochodu.

Niedawno byłem też w kinie na filmie Drużyna A, naprawdę ciekawa produkcja. Fajne efekty, pomysły też niczego sobie, a i pośmiać się szło. Polecam.
Teraz szukam coś do ściągnięcia kupienia/obejrzenia w kinie. Propozycje?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Zmierzch. Kino na najwyższym światowym poziomie :ok:

Epickie wydarzenia i wartka, trzymająca w napięciach fabuła od pierwszej sekundy do drugiejkońca.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Byłem ostatnio w kinie na dwóch filmach których szczególnie nie polecam Prince of Persia - typowo rozrywkowe kino dla najmłodszych (wiadomo Disney) próżno tu się doszukiwać jakiś ukrytych motywów. Drugim filmem jest Zaćmienie, nie muszę chyba mówić dlaczego.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Drugim filmem jest Zaćmienie, nie muszę chyba mówić dlaczego.
Nie mam szacunku wobec ciebie i twojego braku poszanowania dla hajsu. Następnym razem jak wpadniesz na taki zjebany pomysł pójścia na tak zajebisty film, oddaj mi sos to go z chęcią przepiję. Bejz.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Filmy
#198 2010-07-24, 01:22(Ostatnia zmiana: 2010-07-24, 01:24)
Zostałem zmuszony, nic nie byłem w stanie poradzić  :huh:  uwierz mi, że z własnej woli z pewnością bym na to nie poszedł.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Byłem z klasą na pierwszej części, jeszcze nie wiedziałem co to jest, dziewczyny mówiły "pójdziemy na horror"...a oglądaliśmy Zmierzch  :lol2:

0 użytkowników
Do góry