Filmy/Seriale 535626 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 535626

Odpowiedzi 1647

Marv
  • Gość

Marv
Gość

Filmy
#60 2008-06-02, 11:20(Ostatnia zmiana: 2008-06-02, 11:22)
Filmy z Carrey'em są dobre, przynajmniej "Dick i Jane: niezły ubaw", "Truman Show" i "Zakochany bez pamięci".
Z niewymienionych wyżej godne uwagi są też filmy Sergio Leone (np."The Good, the Bad and the Ugly" i "Pewnego razy w Ameryce"), Woody'ego Allena (nie wymieniam nawet), braci Coenów (np. wspaniałe, przecudowne "Fargo", śmieszne jak nic "Big Lebowsky"), Martina Scorsese (przynajmniej "Chłopców z Ferajny" trzeba obejrzeć). Chyba też nikt nie wymienił "Fight Club", co zakrawa na zbrodnię, nie mówiąc już o nie wymienieniu "Casablanca", co zbrodnią jest.

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ostatnio oglądałem świetną francuzką komedia z gerard depardie
i Jaun Renoo (jakoś tak się pisze). Opowiadała o mafioso uciekającym z psychiatryka i nieudolnemu koledze który go śledził xD Nie pamiętam tytyłu.
Nazywa się "Przyjaciel gangstera". Świetny film. Polecam.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Ulubiony Film
Starship Troopers I (2 to gówno, gram także w bitewniaka i RPG starship troopers)
Piraci z Karaibów all

Ulubiony Serial:
Prison Break
Gotowe na Wszystko

Ulubiony Program:
You Can Dance (piróg rządzi)
Fakty :/

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Damianx link=topic=1292.msg16798#msg16798 date=Jun 2 2008, 05:27\'
Mi się podobały filmy japońskie z mistrzem LEE

... -_-

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

IncLorek

IncLorek

Użytkownicy
posty2
Propsy1
  • Użytkownicy

IncLorek

Filmy
#64 2008-06-02, 19:07(Ostatnia zmiana: 2008-06-03, 19:18)
Jeśli komuś podobał się ,,The Bad, The Good And The Ugly'' polecam płytę Damona Albarna i paru innych muzyków o nazwie ,,The Bad, The Good And The Queen''(potocznie tak się nazywa zespół). Jest to świetny Alternative Rock, połączony ździebka z muzyką z filmu. Ale żeby nie było spamu to jeszcze wymienię parę filmów, które Must Watch!

The Nigthmare Before Christmas, Tima Burtona. Najlepszy musical jaki kiedykolwiek wyszedł, oczywiście dla mnie.
Sweeney Todd, Barber From Fleet Street, kolejny film Tima Burtona. Jest na drugim miejscu w rankingu najlepszych musicali xD
Masked And Anonymus, Boba Dylana. Po prostu nie pytajcie czemu: zobaczcie ! xD
Edward Nożycoręki, kolejny Burtona. To samo co u góry.
(No co!? Po prostu lubię gościa)
Transporter i swój lekko gorszy sequel. Moje ulubione filmy akcji :/

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oglądał ktoś nowe "Superhero"? Jak dla mnie świetny, uwielbiam taką niezobowiązującą rozrywkę (szczególnie z Leslie Nilsenem). Scena wyznania miłości oryginalna - samo wyznanie niby takie samo jak w każdym innym filmie, ale w połączeniu z "tłem"... :D  Motyw faszerowania kurczaka świetny, ale dopiero "Kreator Maszyny Śmierci - Wersja Domowa" bije wszystko na głowę, chociaż "niektórzy" mogą się obrazić za wykorzystanie znaku firmowego. I agrafki :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
"Wroga u bram" oglądał ktoś? Jak dla mnie świetny, a na początkowych scenach ewidentnie wzorowali się twórcy Call of Duty w misji o obronie Stalingradu (dosłownie identyczne ujęcia). W niektórych momentach możnaby się czepiać efekciarstwa (chociaż nie było tego wiele), ale za kreacje Rosjan spokojnie mogę dać 9/10.

Mark Twain

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
A ja oglądałem ostanio "Złoto Dezerterów" polska komedia, dosyć stara ale wystąpili w niej chyba wszyscy znani aktorzy Polscy od Wiktora Zborowskiego na Marku Kondradzie kończąc. Świetne teksty i fabuła, można się pośmiać  :D

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy

Kamo

Filmy
#68 2008-06-25, 17:20(Ostatnia zmiana: 2008-06-25, 17:21)
Kto oglądał film "Hitman"? Nawet ciekawy - nie zaprzeczę. Polecam wszystkim prócz zagorzałych fanów gry Eidosa. Dlaczego? W fimie występują małe niezgodnosci z grą. Nikt by do tego się nie przyczepił, gdyby nie było "superextradebesciarskichzagorzalychhiperfanów" łysolca, którzy szukają dziury w całym.

Moja ocena filmu: 8+/10.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Filmy
#69 2008-06-25, 18:01(Ostatnia zmiana: 2008-06-25, 18:01)
Jak dla mnie C.K. Dezerterzy byli lepsi (w szczególności 1 część przy której można dostać spazmów śmiechu). Złoto Dezerterów też jest niczego sobie, ale z początku mieli rozpisany scenariusz na 1 film, potem rozłożyli go na 2 (tak jak w poprzedniku). Po nakręceniu dostali odgórny rozkaz zrobienia z tego 1 krótszy film. Ostatecznie wycięli jedne sceny, usunęli inne, wszystko posklejali i wyszło to trochę pogmatwane...

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Kyroman link=topic=1292.msg19690#msg19690 date=Jun 25 2008, 14:17\'
"Wroga u bram" oglądał ktoś? Jak dla mnie świetny, a na początkowych scenach ewidentnie wzorowali się twórcy Call of Duty w misji o obronie Stalingradu (dosłownie identyczne ujęcia). W niektórych momentach możnaby się czepiać efekciarstwa (chociaż nie było tego wiele), ale za kreacje Rosjan spokojnie mogę dać 9/10.

oglądałem bdb

Cytat: Vierzba link=topic=1292.msg19705#msg19690 date=Jun 25 2008, 16:01\'
Jak dla mnie C.K. Dezerterzy byli lepsi (w szczególności 1 część przy której można dostać spazmów śmiechu). Złoto Dezerterów też jest niczego sobie, ale z początku mieli rozpisany scenariusz na 1 film, potem rozłożyli go na 2 (tak jak w poprzedniku). Po nakręceniu dostali odgórny rozkaz zrobienia z tego 1 krótszy film. Ostatecznie wycięli jedne sceny, usunęli inne, wszystko posklejali i wyszło to trochę pogmatwane...

oglądałem obie części. To prawda, że 1 nie ma sobie równych 2 była dodawana na siłę, ale mimo wszystko wyszło ok

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Cały dodatek do coda jest wzorowany natomiast na kompani braci. Nawet niektóre budynki wyglądają identycznie.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak jak Medal of Honor Allied Assault jest wzorowany na Szeregowcu Rayanie a MoH spearhead na Kompanii Braci.

Oglądał ktoś z was Bid red one ?

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Ostanio oglądałem Meet the Spartans, totalna parodia 300 spartan. Momentami głupie, ale niektóre sceny wymiataja. Polecam oglądnąć.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Filmy
#74 2008-07-02, 00:33(Ostatnia zmiana: 2008-07-02, 00:34)
Ostanio oglądałem Meet the Spartans, totalna parodia 300 spartan. Momentami głupie, ale niektóre sceny wymiataja. Polecam oglądnąć.

Wspominalem wcześniej o filmie. Naprawde niezla parodia xd

Szkodnik
  • Gość
Lubię filmy  przygodowe a z nich poleciłbym szczególnie "Bibliotekarz"( dwie części) i "Skarb narodów - księga tajemnic".
Polecicie jakieś inne filmy o innej tematyce?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Bibliotekarz - obejrzałem jedną część... Kicha.
Skarb Narodów 2 - kicha. Jedynka lepsza.

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Rozumiem, że młodzież uwielbia fimy sensacyjne, wszelkiej maści matrixy, pseudo horrory jak Piła, zachwyca się klozetowymi komediami ala Straszny Film...ale z pewnością możliwe, że ktoś w ogóle przypadkowo zetknął się z klasyką? Filmami, które ustanowiły kanon gatunku i stały się wzorem dla wielu twórców. Może warto byłoby przybliżyć właśnie te obrazy, wymienić poglądy na temat czegoś czego nie można opisać jednym zdaniem typu: "Zajefajny film, najlepsze było jak rozwalił mu łeb ;D", "Dobre, ale bardziej krwawy był Hostel ;/"...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Filmy
#78 2008-07-02, 23:35(Ostatnia zmiana: 2008-07-02, 23:36)
Matrixa to i ja lubię, piły nie oglądałem i strasznego filmu też, bo po prostu nie lubię... Klasyka? Co twoim zdaniem się do tego zalicza?

Ja np. lubię filmy typu Forrest Gump, czy The Truman Show.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry