instalacja modów 4825 13

O temacie

Autor atbas

Zaczęty 10.01.2011 roku

Wyświetleń 4825

Odpowiedzi 13

atbas

atbas

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Poszę o pomoc! Pograłem sobie w zwyklego ghotica i tereaz mam ochotę na jakiegoś moda. ściąglem sobie np. Velaję i próbuję ją zainstalowac,wszystko idzie dobrze do momentu wyboru folderu w którym mam ją umieścić. w tym momencie mam zonka nie wybiera mi się żaden folder i nie chce mi się podświetlić "zainstaluj".próbowalem wpisywać, wybierać z przeglądaj...i nic. tak jest ze wszystkimi modami które ściągłem. orłem nie jestem dlatego proszę o pomoc i wyrozumiałość jeśli dla innych ten temat jest banalny. a i mam vistę 32bit. z góry dziękuję za pomoc!

FraseR
  • Gość
Masz zwykłego GII bez dodatku? Aby modyfikacje działały poprawnie, musisz mieć zainstalowany też dodatek do GII jakim jest Noc Kruka.

atbas

atbas

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Mam orginalnego GII Noc Kruka (tzw.Zlota edycja)

FraseR
  • Gość
W takim razie nie masz zainstalowanego playerkit'a. http://themodders.org/index.php?/topic/5208-gothic-ii-playerkit/

atbas

atbas

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Dobra, ściągłem ten program tylko nie za bardzo wiem jak go zainstalować i gdzie?

FraseR
  • Gość
Ten program ma wbudowany instalator, także instalujesz go jak każdy inny program. A podczas wybierania ścieżki, gdzie ten program ma być zainstalowany wpisujesz, albo wybierasz, np. C://Program Files/Gothic II

luszczak

luszczak

Użytkownicy
posty122
Propsy9
  • Użytkownicy
Cytat: atbas link=topic=12865.msg129698#msg129698#msg129698#msg129698 date=1294681880
Dobra, ściągłem ten program tylko nie za bardzo wiem jak go zainstalować i gdzie?
A co to za filozofia klikać "dalej" i podać ścieżke do folderu z grą.

atbas

atbas

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
wlaśnie nie ma "dalej". plik jest spakowany, rozpakowuję a tam dwa foldery : work i system. w systemie są jakieś ghotic starter tyle że się nie instalują tylko otwierają na dodatek w niemieckim. co robię źle?

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Tam gdzie System to wyciągnij z folderu i wsadź do Gothic2Zlotaedycja/System, a gdzie Work to to samo tylko że z folderem Work.

atbas

atbas

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
zrobiłem wszystko co mi radzono ale głównego problemu to nie rozwiązało, dalej kończę instalację moda na wyborze foldera, który się nie da wybrać :[

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Opisz dokładnie całą instalację.

atbas

atbas

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
klikam dwa razy na plik ściągniety z netu np.velaję, uruchamia mi się kreator instalacji, zgadzam się z warunkami licenji i wtedy otwiera mi się okienko z informacją abym wybrał folder docelowy gdzie zaintalowany jest ghotic, klikam ok próbóję wybrać folder ale na który bym nie klikał nie podświetla się "ok" a jak wpiszę np.system na końcu c\programfiles\jowood\ghoticII\ bo tyle mam zawsze wpisane to nie podświetla mi się "zainstaluj". i co z tym zrobić?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

atbas

atbas

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Udało się!!! już mody mi chodzą, do zainteresowanych chyba pomoglo przeinstalowanie ghotica, choć niejestem pewien bo w tylu rzeczach grzebalem... WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WSZYSTKICH KTÓRZY MI POMOGLI!!!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry