[G2NK] Survival sztuką życia 50112 100

O temacie

Autor misiekgrabo

Zaczęty 23.12.2010 roku

Wyświetleń 50112

Odpowiedzi 100

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Survival sztuką życia
#20 2010-12-27, 14:15(Ostatnia zmiana: 2010-12-27, 14:17)
Cóż w takim razie skoro mogę grać to zagrałem. Mod dobry, nawet bardzo fajny ALE ... (sorry z góry za bluzgi) Z KĄD JA DO JASNEJ CHOLERNEJ KUR*Y MAM WZIĄŚĆ CHOĆBY LAGĘ !!! Nawet bear grylls ma pieprzony scyzoryk i pieprzone spodnie z pieprzoną koszulką. Tutaj natomiast bohater pojawia się jak by to powiedzieć Z GOŁĄ DUPĄ. Z góry thx za pomoc ,dam propsa ale jutro bo dzisiaj limit wykorzystałem. I przydałaby mi się info na temat zwiększenia sobie umiejętności (siły czy zręczności) i znalezienia miejsca do spania.
Jak chciałem iść w stronę światła - obozowiska goblinów ,jak się na własnej skórze dowiedziałem, to zanim dam kroka już atakują mnie 2 krwiopijce i 1 wilk.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy

misiekgrabo

Survival sztuką życia
#21 2010-12-27, 14:30(Ostatnia zmiana: 2010-12-27, 14:40)
Cytat: Mahridspoland link=topic=12506.msg126065#msg126065#msg126065#msg126065 date=1293455713
Cóż w takim razie skoro mogę grać to zagrałem. Mod dobry, nawet bardzo fajny ALE ... (sorry z góry za bluzgi) Z KĄD JA DO JASNEJ CHOLERNEJ KUR*Y MAM WZIĄŚĆ CHOĆBY LAGĘ !!! Nawet bear grylls ma pieprzony scyzoryk i pieprzone spodnie z pieprzoną koszulką. Tutaj natomiast bohater pojawia się jak by to powiedzieć Z GOŁĄ DUPĄ. Z góry thx za pomoc ,dam propsa ale jutro bo dzisiaj limit wykorzystałem. I przydałaby mi się info na temat zwiększenia sobie umiejętności (siły czy zręczności) i znalezienia miejsca do spania.
Jak chciałem iść w stronę światła - obozowiska goblinów ,jak się na własnej skórze dowiedziałem, to zanim dam kroka już atakują mnie 2 krwiopijce i 1 wilk.

Laga - tam gdzie zaczynasz, obracasz się za siebie, albo za jakiejś 140 stopni i tam jest drzewo...jest tam laga.
Pancerz, ubranie, zbroja - Sam sobie zrób :P Tam gdzie zaczynasz obracasz się o 90 stopni, i biegniesz na lewo, potem wzdłuż skał, w stronę dolnego piętra, tam coś znajdziesz, ale uważaj na potwory, tzn. znajdziesz tam opuszczony obóz myśliwych, ciekawostkę i moba który zrobi ci zbroję za odpowiednią ilość skór, są tam 4 pancerze do zrobienia - wybierz mądrze :)
Miejsce do spania - Nie ma takiego czegoś :P
Ogólnie - Jeżeli chcesz przeżyć często sobie zapisuj, zabijaj małe krwiopijce, młode wilki, a czasami krwiopijce, UNIKAJ WILKÓW I DZIKÓW, jeżeli zdobędziesz lekki pancerz ze skór wilków - dorosłe wilki zabijają ci tylko 5 HP za cios, a maksymalnie, na początkowym levelu masz - 80 HP, a z dzikami...no cóż, unikaj ich także na lekkim pancerzu ze skór wilków...a wyżej to nie wiem :P I tyle rad daje.
Aha jeszcze jedno, zwiększenie umiejętności - Może będzie takie coś w następnej części...ale adana4(damdan) zakazał mi o tym mówić...no to -

Pozdrawiam :)

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy

Thinker

Survival sztuką życia
#22 2010-12-27, 15:04(Ostatnia zmiana: 2010-12-27, 15:11)
Cytat: Mahridspoland link=topic=12506.msg126065#msg126065#msg126065#msg126065 date=1293455713

1. Lagę ? Niedaleko jeziorka są gobliny, próbuj zaciągać je po jednym (uwaga! Do wody nie będą chciały z tobą iść), zabijaj je i już. A Bear Grylls to człowiek, który już się trochę przygotowuje przed "Survivalem". A w tym przypadku jesteś Danielem, którym ni stąd, ni z owąd pojawiasz się w Dżungli. Nie masz nic - to jest prawdziwy "Survival".

2. Pamiętaj, że też możesz się podkradać do tych zwierząt :] Radzę na początku załatwić krwiopijce i pod żadnym pozorem NIE PROWOKOWAĆ DOROSŁYCH WILKÓW! Spróbuj po kolei odciągać zwierzaki, a następnie je zabijać lub zaciągaj je do jeziorka, a potem znajdź sobie takie miejsce, abyś ty mógł wyciągnąć pięści ( :D  ) i spokojnie go bić. Potem najlepiej się uleczyć ziołami, albo grzybkami (przed zjedzeniem grzybka zawsze rób zapis gry) i leć na gobliny. Tak jak mówiłem wyżej - zaciągaj je po kolei, ale goblinki takie głupie nie są, żeby do jeziorka iść :D

Modyfikacja jest dla tych, co lubią grać na "Hard" w Gothica. Taka łatwa to ona nie jest :] Przyjemnego przechodzenia gry!

@UP
Grabo, nie zauważyłem, że ty też napisałeś komentarz :] Ale mój to chociaż ma szczegółowo jak się wilczków pozbyć, no to :D

Zamiast gobbo dajcie coś innego np małego trolla z nową nazwą "Goryl". Jak da radę pousuwajcie jeszcze te zapalone ogniska i powstawiajcie na te miejsca "niezapalone stosy chrustu". To tyle ode mnie i POWODZENIA w dalszych planach co do rozszerzania moda.

- Goryle nie leżą za bardzo w naturze Gothic#msg126065#msg126065#msg126065#msg126065 date=1293455713]
[/quote]

1. Lagę ? Niedaleko jeziorka są gobliny, próbuj zaciągać je po jednym (uwaga! Do wody nie będą chciały z tobą iść), zabijaj je i już. A Bear Grylls to człowiek, który już się trochę przygotowuje przed "Survivalem". A w tym przypadku jesteś Danielem, którym ni stąd, ni z owąd pojawiasz się w Dżungli. Nie masz nic - to jest prawdziwy "Survival".

2. Pamiętaj, że też możesz się podkradać do tych zwierząt :] Radzę na początku załatwić krwiopijce i pod żadnym pozorem NIE PROWOKOWAĆ DOROSŁYCH WILKÓW! Spróbuj po kolei odciągać zwierzaki, a następnie je zabijać lub zaciągaj je do jeziorka, a potem znajdź sobie takie miejsce, abyś ty mógł wyciągnąć pięści ( :D  ) i spokojnie go bić. Potem najlepiej się uleczyć ziołami, albo grzybkami (przed zjedzeniem grzybka zawsze rób zapis gry) i leć na gobliny. Tak jak mówiłem wyżej - zaciągaj je po kolei, ale goblinki takie głupie nie są, żeby do jeziorka iść :D

Modyfikacja jest dla tych, co lubią grać na "Hard" w Gothica. Taka łatwa to ona nie jest :] Przyjemnego przechodzenia gry!

@UP
Grabo, nie zauważyłem, że ty też napisałeś komentarz :] Ale mój to chociaż ma szczegółowo jak się wilczków pozbyć, no to :D

Zamiast gobbo dajcie coś innego np małego trolla z nową nazwą "Goryl". Jak da radę pousuwajcie jeszcze te zapalone ogniska i powstawiajcie na te miejsca "niezapalone stosy chrustu". To tyle ode mnie i POWODZENIA w dalszych planach co do rozszerzania moda.

- Goryle nie leżą za bardzo w naturze Gothica. I tak jest jeden potężny wróg w jaskini :] (Radzę iść do niego rankiem - wtedy śpi) ale o tym dużo nie powiem

http://gothicwarsteam.pl/ - Tutaj znajdziesz nasze modyfikacje. Nie jest ich wiele, ale pracujemy nad wieloma ^^

----

Było by dla ciebie lepiej, gdybyś tego nie zrobił!

----

To może tak - twój ojciec zabawiał się z Lordem Hagenem!

----

Patrz, chrząszcz!

----

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
w pełnej wersji będzie wyjaśnienie jak się on tam znalazł , i pojawi się też fabuła  :naughty:

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy
Chętnie zobaczył bym jakieś intro na początku pełnej wersji, jak on się pojawił oraz dzienniczek - pamiętnik :]

http://gothicwarsteam.pl/ - Tutaj znajdziesz nasze modyfikacje. Nie jest ich wiele, ale pracujemy nad wieloma ^^

----

----

----

Patrz, chrząszcz!

----

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Cytat: Thinker link=topic=12506.msg126107#msg126107#msg126107#msg126107 date=1293462233
Chętnie zobaczył bym jakieś intro na początku pełnej wersji, jak on się pojawił oraz dzienniczek - pamiętnik :]

Może i będzie to możliwe - jak się zabiję jakiegoś potwora lub zrobi jakąś zbroję to może być takie #msg126107#msg126107#msg126107#msg126107 date=1293462233]
[/quote]

Może i będzie to możliwe - jak się zabiję jakiegoś potwora lub zrobi jakąś zbroję to może być takie aktualizowanie#msg126107#msg126107#msg126107#msg126107 date=1293462233]
[/quote]

Może i będzie to możliwe - jak się zabiję jakiegoś potwora lub zrobi jakąś zbroję to może być takie  pamiętnika tzn. kasowanie tego starego i #msg126107#msg126107#msg126107#msg126107 date=1293462233]
[/quote]

Może i będzie to możliwe - jak się zabiję jakiegoś potwora lub zrobi jakąś zbroję to może być takie robienie nowego#msg126107#msg126107#msg126107#msg126107 date=1293462233]
[/quote]

Może i będzie to możliwe - jak się zabiję jakiegoś potwora lub zrobi jakąś zbroję to może być takie , albo #msg126107#msg126107#msg126107#msg126107 date=1293462233]
[/quote]

Może i będzie to możliwe - jak się zabiję jakiegoś potwora lub zrobi jakąś zbroję to może być takie strony#msg126107#msg126107#msg126107#msg126107 date=1293462233]
[/quote]

Może i będzie to możliwe - jak się zabiję jakiegoś potwora lub zrobi jakąś zbroję to może być takie  z pamiętnika :P Może i będzie to możliwe.

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
mu chyba chodziło o taki normalny gothicowy dziennik :lol2:

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Cytat: damdan link=topic=12506.msg126115#msg126115#msg126115#msg126115 date=1293464425
mu chyba chodziło o taki normalny gothicowy dziennik :lol2:

Aha...to zapewne zrobimy :P

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy
Chodziło mi o wpisy w dzienniku. A to się potrafi zakłopotać człowieka :D

----

----

----

Patrz, chrząszcz!

----

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Taaa bardzo dzięki za taką niespodziankę co mnie w zbroi ze skór dzików na 2 szoty ma. Ta jaskinia z nieumarlakiem też fajna , tylko tutaj będę się musiał ładnie napocić , żeby wyblokować te jego killszoty ,a zanim do owej wejdę jakoś trzeba pozbyć się dwóch zębaczy nie ? I czy jest chwilowo w modzie broń lepsza od kiepskiego szerokiego miecza (jednoręczna) ? Ogólnie wiem, że mógłbym już zabić BOSA  :lol:   w postaci małego czarnego goblina i wrócić do normalnego życia , ale wolę się jeszcze trochę pobawić. Modzik fajniutki i jeśli dodasz do tego jeszcze tak jak wcześniej powiedziałem "Powrót do normalnego życia" w którym też będzie nieoczekiwany zwrot akcji (wyobraź to sobie "Daniel po długiej kilkunastu dniowej wędrówce przez dziczę wraca do domu ,gdzie ma nadzieję przytulić żonę i napić się piwa, lecz dochodząc do swej rodzinnej farmy z oddali dostrzega łunę dymu i ludzi wrzeszczących "RATUJ SIĘ KTO MOŻE, ORKOWIE , WSZĘDZIE ORKOWIE"). Pozdrawiam jeszcze raz i dziękuję za wszelkie pomoce związane z przejściem modyfikacji.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy
@Mahridspoland

1. Do tej modyfikacji trzeba myśleć taktycznie ( cios - cios - blok - cios ), a jak tak będziesz robił, to nawet i niespodzianka w jaskini ci nie podskoczy :]
2. Nieumarlakiem? Jak ja grałem, to co innego w niej było...
3. Nie ma lepszej broni
4. Ja słyszałem o tym, że ma powstać druga część modyfikacji, ale wolę siedzieć cicho :]

----

----

----

Patrz, chrząszcz!

----

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
A po co iść na chama na szkieleta ? Pomyśl czym najłatwiej załatwić szkieleta , znadź to i załatw go . Uwierz mi ze po zabiciu go dostaniesz wybawienie z nieba  :lol2:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Thinker :
Niestety , cios - cios - blok - cios , się nie sprawdził ... przecież POTWORY pokroju ekhm .... OWEJ niespodzianki nie widzą twoich bloków .. tak samo jak zablokowanie wilka czy dzika mieczem nie przyniesie efektów. To samo z pewnością dotyczy także tych dwóch zębaczy "pilnujących" wejścia do jaskini z nieumarlakiem.Nie ma lepszej broni ? No cóż SZKODA.
Damdan :
Szkieleta najłatwiej : Topór, Obuch, Ogień (owszem mam dwa zwoje kuli ognia) ale to chyba i tak niewiele prawda ?
Jeśli chodzi ci o jakąś "cudowną broń" czy "cudowny zwój" to podpowiedź gdzie mam tego szukać by nie zawadziła , chociaż WĄTPIĘ , żeby zwój zniszczenia nieumarłego był chwilowo w modzie.

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
dobra dobra
Szkieleta najłatwiej : Topór, Obuch, Ogień (owszem mam dwa zwoje kuli ognia) ale to chyba i tak niewiele prawda ?
a i owszem , 2 kulami ognia załatwisz szkieleta
Następnie w jego miejscu znajdziesz zwój przyzwanie szkieleta goblina , a dalej to już chyba wiesz  :lol2:

Grender

Grender

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
No zagrałem i przyznam, że fajny tylko troche ciężko było z tą niespodzianką  :D

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy
Nie taki diabeł łatwy ma być :]

----

----

----

Patrz, chrząszcz!

----

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
skoro wszyscy tak łatwo przeszli to postaramy się jeszcze podnieść poziom trudności w pełnej wersji  :lol:

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy
Oj nie wszyscy tak łatwo przeszli... Znam takiego gościa, nazywa się Thinker, ale nie z tego forum i jakoś przejść nie może. Wkurzają go dziki oraz wilki, których nie da się zabić i nie wiem, skąd ja to wiem, że on nie może przejść :P

----

----

----

Patrz, chrząszcz!

----

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Cytat: Thinker link=topic=12506.msg129107#msg129107#msg129107#msg129107 date=1294513794
Oj nie wszyscy tak łatwo przeszli... Znam takiego gościa, nazywa się Thinker, ale nie z tego forum i jakoś przejść nie może. Wkurzają go dziki oraz wilki, których nie da się zabić i nie wiem, skąd ja to wiem, że on nie może przejść :P

No nie mów że ten gościu  :lol:  nie umie tego przejść z wilkami - na początku ma się maks. 80 HP i wilk zwykły bije chyba 10 albo 20 HP(chyba raczej 20), mi się na początku udało zabić wilka(bez zbroi), gdy zbierzesz 9 skór wilków - idź do moba #msg129107#msg129107#msg129107#msg129107 date=1294513794]
[/quote]

No nie mów że ten gościu  :lol:  nie umie tego przejść z wilkami - na początku ma się maks. 80 HP i wilk zwykły bije chyba 10 albo 20 HP(chyba raczej 20), mi się na początku udało zabić wilka(bez zbroi), gdy zbierzesz 9 skór wilków - idź do moba Piła#msg129107#msg129107#msg129107#msg129107 date=1294513794]
[/quote]

No nie mów że ten gościu  :lol:  nie umie tego przejść z wilkami - na początku ma się maks. 80 HP i wilk zwykły bije chyba 10 albo 20 HP(chyba raczej 20), mi się na początku udało zabić wilka(bez zbroi), gdy zbierzesz 9 skór wilków - idź do moba  i zrób tam #msg129107#msg129107#msg129107#msg129107 date=1294513794]
[/quote]

No nie mów że ten gościu  :lol:  nie umie tego przejść z wilkami - na początku ma się maks. 80 HP i wilk zwykły bije chyba 10 albo 20 HP(chyba raczej 20), mi się na początku udało zabić wilka(bez zbroi), gdy zbierzesz 9 skór wilków - idź do moba Lekki Pancerz ze skór wilków#msg129107#msg129107#msg129107#msg129107 date=1294513794]
[/quote]

No nie mów że ten gościu  :lol:  nie umie tego przejść z wilkami - na początku ma się maks. 80 HP i wilk zwykły bije chyba 10 albo 20 HP(chyba raczej 20), mi się na początku udało zabić wilka(bez zbroi), gdy zbierzesz 9 skór wilków - idź do moba  - Zwyłky wilk będzie atakował TYLKO 5 HP! A dzik...no nie wiem - chyba raczej dalej ok. 20 HP.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Survival sztuką życia
#39 2011-01-09, 18:55(Ostatnia zmiana: 2011-01-09, 19:02)
Wilki to nie problem jak up z lekką zbroją, ale dziki to już lekki kombo na plecy. Ja osobiście mam szczęście bo udało mi się opracować odpowiednią taktykę na cholernego dzika i już od początku drugiej nowej gry latałem i biłem moby w pancerzu ze skór dzików. Wystarczy ,że odpowiednio wymanewrujesz postacią i dzik leży i kwiczy xD. A oto taktyki :
1. Podchodzisz do dzika na odpowiednią odległość, tak , żeby ten zaczął wydawać dźwięki ostrzegawcze. Badasz kiedy będzie kończył trzeci czy tam drugi dźwięk ostrzegawczy i dajesz nogę do zbiornika z wodą. Tam musisz jako pierwszy wyjść na brzeg , ale musisz to zrobić z gracją na tyle, żeby owy mob nie wydostał się z wody.Jest to łatwiejszy sposób ponieważ jeśli dobrze uciekniesz to ani razu nie oberwiesz , ale możliwe , że dzik cię po prostu oleje i do wody nie wejdzie ,albo wejdzie i po prostu utopi się : ], lub stanie na wodzie (oj chłopaki jest taki bug).
2. Drugi (chyba trudniejszy ale i dużo szybszy) sposób jest dla nieco zręczniejszych graczy. Gdy dzik zacznie cię atakować musisz zacząć BARDZO SZYBKO KLIKAĆ i w momencie danego kliknięcia wciskać klawisz odpowiedzialny za atak(tak aby CAŁY CZAS jak najszybciej wykonywać pierwsze uderzenie). Po pewnym czasie dzik da "dezorienta" i zacznie biegać przez kilka sekund w kółko (śmiesznie to wygląda) co da ci czas na upierdzielenie gnojka (trzy-cztery takie manewry wystarczą). Sposób powtarzać w kółko aż do skutku, kiedy dojdzie się do wprawy.Natomiast w tym wypadku kiedy dzik cię zaatakuje daj dyla z wyciągniętą bronią do tyłu (domyślny unik)ponieważ blokowanie bronią nic nie daje, a dzik się na moment zatrzyma po wyskoku-ataku.

Ps: Chyba machnę jakiś temat na forum "Sposoby na Potwory" w którym będziecie pisać jakie trudności z jakimi potworami (w grupach czy bez) a ja dopasuję odpowiednią taktykę dla odpowiednich profesji.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry