The Elders Scrolls V 114434 309

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 23.11.2010 roku

Wyświetleń 114434

Odpowiedzi 309

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

The Elders Scrolls V
#120 2011-11-11, 00:06(Ostatnia zmiana: 2011-11-11, 00:06)
kiepska konwersja na piec.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

The Elders Scrolls V
#121 2011-11-11, 11:24(Ostatnia zmiana: 2011-11-11, 11:44)
Znalazłem jakieś gameplaye, okraszone of korz opisem "PREZENTUJE SIĘ OBŁĘDNIE".

http://www.ps3site.pl/hot-skyrim-na-playstation-3-prezentuje-sie-oblednie/90701

...gdzie ten obłęd, bo jakoś nie wyłapałem? Obłędnie rozmyte tekstury czy obłędnie dziwaczne włosy? A może obłędnie sztucznawe animacje? Jedyna ładna rzecz to było niebo, jak pojawił się smok.
Nigdy nie lubiłem szczególnie tesów, ale jak widzę takie coś i napis "obłędnie" w jednym miejscu, to naprawdę podziwiam potęgę reklamy.

edit: a jednak jest zajebisty:
https://www.youtube.com/watch?v=rt5aUdijAN8

:lol2:

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Porty z konsoli :/
Grafika też.
Przechodzę w sumie tylko dla krajobrazów (ładne góry nawet) i dla fabuły (może dalej będzie interesująco).
Tak swoją drogą menu na PC to jakiś żart, widać, że przeportowane z konsoli w całośći, nawet myszka dobrze nie dziala.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Jak mówicie że takie słabe to ja chyba usunę torrenta, bo i tak nie chce się ściągać za bardzo.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

The Elders Scrolls V
#124 2011-11-11, 12:28(Ostatnia zmiana: 2011-11-11, 21:24)
@mutt, co z tego (poza menusami)? każda nowa gra to port z konsoli. A inni twórcy jakoś potrafią zrobić ładną grafikę zarówno na konsolach, jak i na piecach, dobrze przeportować.

edit: pograłem troszkę w tego skyrima. Wciąż czuję ten brak akcji, pustkę i kilka innych, klasycznych dla tesów wad, ale jest chyba grywalniej niż w takim oblivionie. Brzydka grafika to zarówno plus jak i minus, bo niby nie jest przepiękna, ale w sumie wystarczy, a jednocześnie mój już stary komputer (nie używam go do gier, o ile mogę) potrafi odpalić ją na średnio-pełnych detalach bez jakiejkolwiek przycinki. Mimo wszystko mnie nowy tes nie wciągnął niemal tak samo, jak reszta tesów.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No kuźwa, lece prędziutko do Empiku z preorderem, najpierw na półkach ledwo 2 egzemplarze przytłoczone towarzystem Modern Warfare 3, biore pudełko, sprint do kasy, babka najpierw patrzy na pudełko jakby pierwszy raz w życiu widziała coś takiego, próbuje  skasować z 20 razy, za każdym razem za wysoka cena, w końcu wpisała ręcznie, daje jej pre-order, ona jeszcze większe gały, czyta tą karteczkę z 10 minut, woła koleżankę, razem znowu czytają kilka razy, w końcu że nie mają koszulek i że im przykro z tego powodu, to ja się spytam czy będę  mógł w innym terminie odebrać, jak już przyjdą, a ona że przykro jej ale nie , i że w pon będzie baba od gadżetów, i że albo biorę grę teraz albo w pon i że możliwe że w pon już bedą te koszulki. Walić t-shirt, biorę teraz. I co? Pre-order jej nie wchodzi. Z zakłopotaniem i zawstydzeniem na twarzy sugeruje mi żebym jednak w pon przyszedł. No cóż, trudno. Potem jak patrzyłem na inne gierki by wydać na coś kasę widziałem jak te same babki co mnie obsługiwały wkurwione ustawiały resztę Skyrimów mamrocząc pod nosem że to skandal że nic nie wiedzą i że nikt tego nie rozstawił. No cóż. Podejde jeszcze ok. 14 , może coś się zmieni albo uda mi się przekonać babkę żeby grę dała mi teraz a koszulkę potem (jak robią w większości Empików, sic..).

Spoiler

WAH WAH WAH.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
W tych empikach to widzę zajebiste przygody są z grami, zwłaszcza z pre-orderami. :D

Комиссар RBT

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Historia part 2 - byłem przed chwilą ponownie w empikorze, widzę  że ktoś inny stoi za ladą, pytam się czy koszulki ze skyrim już są. Patrzy do neta, mówi że będą we wtorek. W końcu ktoś rozsądny. Z nadzieją w głosie pytam się czy mogę wziąść grę teraz a koszulke odebrać we wtorek - odpowiada że jasne, tylko paragon gry muszę mieć. No zajebiście. Już mówię że biore, na co ona zaczyna zdzierać cenę 119 zł i mówi że gra kosztuje 139 bo promocja trwała do wczoraj. No kuźwa.... Ogólnie zapłaciłem 110 zł, a że w Tesco kosztuje 109, wygląda na to że za koszulkę dopłaciłem 31 zł. -.-
-.-
-.-
...

-.-'

Spoiler

WAH WAH WAH.

Skowronsky

Skowronsky

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Powiem krótko, nie będę się tam wielce wypowiadać, ale cholernie tą gre polecam, a sam nie lubię poprzednich części, a mam je na płycie i podchodziłem dużo razy do przechodzenia i nic. Gra jest bardzo dobra, ma mało pamięci i nawet niskie wymagania bo śmiga mi płynniutko na średnich, gdzie też ściągnąłem LA Noire w którym nie mogę ruszyć autem, a data wydania tego jest w tym samym dniu. Skyrim ma piękną grafikę i sama gra też jest niezła, nie dojrzewam się minusów - Gorąco polecam :]

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

The Elders Scrolls V
#129 2011-11-13, 01:25(Ostatnia zmiana: 2011-11-13, 02:58)
Pograłem trochę więcej. Grafika na full detalach bez aa jest już nieco bardziej znośna, chociaż dopisując "2011" pod widoki z gry wciąż można się uśmiechać, ale miło że chodzi płynnie na złomku. Gra dalej już zaczęła być całkiem wciągająca, aż trafiłem na bug totalnie uniemożliwiający przejście dalej. Nie polecam, albo jest nudno albo chwilę jest ciekawie i blokuje się :C

la noire na pc? wow :D

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Powiem tak: Fabularnie miazga, reszta do sporej poprawy.
Jak na razie przeszedłem wątek The Companions, College Winterhold i w sumie jestem gdzieś w końcówce wątku z DB. Gra się zajebiście, ale czasami błędy solidnie wkurwiają.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
https://www.youtube.com/watch?v=rt5aUdijAN8
<- Jak kraść w Skyrim :lol:

Ale fail :lol2:

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Wcale Meat tego nie wstawił.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Jakby miał czas na czytanie wszystkich postów.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

The Elders Scrolls V
#134 2011-11-13, 23:10(Ostatnia zmiana: 2011-11-13, 23:10)
No doobra, pograłem jeszcze dłużej (w sumie historia chyli się chyba ku końcowi) i to w sumie dobra gra, mimo wad liczonych w setkach. Fabuła jest w sumie nienajlepsza, w dodatku średnio opowiedziana, cały wachlarz bugów, od najprostszych, malutkich i nie przeszkadzających typu to, że koleś stoi przede mną, patrzy na mnie i mogę go śmiało okradać, bo nie widzi, poprzez to że w wypowiedziach pewnej postaci nie da się nic przeczytać, bo kończą się po ćwierć sekundy aż po sytuację, gdzie postać nie otwiera drzwi i nie mogę pchnąć fabuły do przodu. Mimo to (plus niezbyt dobrą grafikę) gra jest fajna, to pierwszy tes którego naprawdę polubiłem. Kupujesz domki, bijesz potwory, robisz questy, okradasz ludzi, kujesz szklane pancerze, jest fajnie. Warto, w mojej opinii jedyny tes pod którym potrafię napisać "warto".

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o gameplay to Oblivion bardziej mi przypadł do gustu (ale fabuła była pizdowata, nie licząc DB). Za to Morrowind miał fajne tereny, jak na tamte czasy niezłą grafikę i ciekawą fabułę (jakoś polubiłem szlajanie się po krainie Dunmerów).

Brakuje mi w Skyrimie czaru kameleon. Pamiętam jak 5 godzin castowałem jeden czar z iluzji, żeby rozwinąć ją do 100%, a potem kameleon 100%. To było piękne, kraść, mordować, gwałcić, itd. i nikt się o nic nie czepiał. Tylko był jeden minus - zerowałem sobie manę przez użycie tego czaru (a many miałem poetycko mówiąc w chuj).

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

The Elders Scrolls V
#136 2011-11-14, 16:29(Ostatnia zmiana: 2011-11-14, 17:00)
Kupujesz domki, bijesz potwory, robisz questy, okradasz ludzi, kujesz szklane pancerze, jest fajnie. Warto, w mojej opinii jedyny tes pod którym potrafię napisać "warto".

Poza kuciem pancerzy wszystko to, co wymieniłeś, jest nieodłącznym elementem serii już od Morrowinda - powstałego 10 lat temu. :ok:

[mod=mea]tym razem w mojej opinii jest "fajnie"[/mod]

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Co z tego, że było skoro takie same rozwiązania - choć może trochę zmienione - wydają się być tak samo dobre jak 10 lat temu?

Co do Skyrima - nie jest tak źle. Jak już wcześniej napisałem, motyw główny to majstersztyk i oczywiście bije na głowę tego z Obliviona.

PS: A tak przy okazji - do osób, które nabiły jakiś porządny level - chciałbym się dowiedzieć, czy usunęli ten wytwór szatana jakim był w Oblivionie level scalling?

Комиссар RBT

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Co z tego, że było skoro takie same rozwiązania - choć może trochę zmienione - wydają się być tak samo dobre jak 10 lat temu?
To nie był zarzut.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
W takim razie zwracam honor.

Комиссар RBT

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry