OTO POLSKA 1720837 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1720837

Odpowiedzi 5881

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Stwierdzam że ja to w sumie nie wychodzę tak źle na zdjęciach :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
od tylu lat wiadomo, że media (zwłaszcza internetowe) lubują się w dobieraniu lekko kompromitujących zdjęć do wszystkich artykułów i rzeczy związanych ze sPISkowcami a szczególnie Panem Fochem.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Niepotrzebnie. Ten człowiek już się cholernie skompromitował.

makin' bacon

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu

serail

OTO POLSKA
#1064 2011-05-21, 02:43(Ostatnia zmiana: 2011-05-21, 02:44)
Jestem wkurwiony. I to bardzo. To, o czym pisał będę za chwilę dotyczy nie tylko Polski, ale całego eurocwelstwa, w jakie wpakowali mnie moi rodacy w 2004 roku. Pozwólcie, że skopiuję tutaj mój post z innego forum, na które wpadłem jak poparzony dzisiaj w okolicach 1 w nocy.

Jestem człowiekiem stosunkowo młodym. Co prawda przeżyłem już kilka "końców świata", pamiętam rządy wszystkich prezydentów demokratycznie wybranych w III RP, pamiętam zamachy na WTC, pamiętam też olbrzymi "sukces", jakim miało być wstąpienie Polski do UE w 2004 roku. Nie pamiętam jednak PRL-u, nie pamiętam milicji, ani biura cenzury. Wiem jednak, że wokół mnie dzieją się rzeczy, których przeciętny zjadacz chleba jest nieświadomy. Wiem, że media informują nas tylko o tym, co jest wygodne dla elit. Jest mi z tego powodu wstyd, bo sam jestem dziennikarzem. Powiem szczerze, mało rzeczy może mnie poruszyć, mało rzeczy mnie zdziwi, a jeszcze mniej rzeczy jest w stanie skłonić mnie do tego, aby w środku nocy wstać z łóżka, włączyć komputer i podzielić się z internautami, w jakim szoku jestem po tym, czego się dowiedziałem. Ale od początku.

Wojna domowa w Libii i rewolucja w Egipcie doczekały się już nawet swoich haseł na polskiej Wikipedii. Oba te wydarzenia były szumnie komentowane w mediach, zarówno mainstreamowych, jak i tych odrobinę bardziej niezależnych. Przez miesiące mądre głowy wypowiadały się w różnorakich wywiadach, jakoby mieszkańcy Czarnego Lądu zbuntowali się w końcu przeciwko dyktatorom. W Panoramie, Wydarzeniach, Wiadomościach, Faktach i niezliczonych programach publicystycznych każdy starał się przekonać mnie i miliony innych widzów, jakoby Afrykanie zaczęli swój bój o demokrację. Chcą reform! Chcą lepszego życia, na godnym poziomie! Chcą wolności i prawa do decydowania! Te i podobne hasła zdawały się pojawiać na pierwszych stronach gazet od początku tego roku.
Niewielu fachowców odważyło się mówić, że dla tych ludzi demokracja jest czystą abstrakcją. Niewielu z nich starało się wytłumaczyć, że Egipcjanie lub mieszkańcy Libii nie walczą przeciwko ustrojowi, lecz przeciwko ludziom, którzy nie dbają o dobro swych obywateli. Bo w gruncie rzeczy kogo obchodzi, czy żyje w demokracji, monarchii, dyktaturze czy komunizmie, jeśli respektuje się jego prawa, a rządzący zapewniają mu godziwe warunki życia?
Miliony ludzi w kilku afrykańskich krajach wyszło na ulice, by domagać się reform, by domagać się pracy, by domagać się zmian. Tak, zmian! Zmian, które pozwolą im żyć. Nie zmian ustrojowych.
W porządku, każdy kto ma trochę oleju w głowie i potrafi przeanalizować fakty domyśli się, że to co słyszymy w mediach nie do końca jest prawdą. Politycy tzw. świata zachodniego jednogłośnie pochwalali walkę tych ludzi o demokrację, media w Polsce potępiały dyktatorów, bo było to na rękę Eurosocjalistom, którzy w ten sposób mogli łatwo przekonać swych wyborców, że żyje im się o wiele lepiej, niż większości ludzi na całym świecie. Każdy człowiek wie oczywiście, że to jawna kpina. Jednak czy to fakt, że media przekazują nam fakty wyłącznie dla nich wygodne mnie wzburzył? Czy postanowiłem ponownie toczyć przysłowiową beczkę, kiedy wrzawa ucichła? O nie!
Problem pojawił się dzisiejszego wieczora, kiedy natknąłem się na to:

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=ar2nmOQZEjw
[/media]

http://moraine.salon...smisja-na-zywo#

Na początku roku, kiedy Afryka walczyła o rzekomą demokrację wystarczyło kilkaset protestujących osób, które wyszły demonstrować w kraju nieogarniętym dotąd rewolucją, aby zjechali się tam dziennikarze z całego świata i transmitowali ku uciesze gawiedzi piękną szopkę. Ba, tego właśnie chcemy: chleba, igrzysk. Ale czy rewolucja w Hiszpanii, o której tutaj rozpisywał się nie będę, bo wszystko napisano w artykule, do którego link podałem powyżej, nie jest równie dobrym sposobem do przyciągnięcia widzów przed ekrany telewizorów? Czy artykuły o tym nie zwiększyłyby nakładów gazet?
Ale chwila... czyż to nie te same media, które obecnie milczą o tysiącach ludziach na hiszpańskich ulicach, kilka miesięcy temu informowały nas, że ludzie walczą o demokrację? Zaraz, czy w szkole nie uczyli mnie, że w Hiszpanii panuje monarchia parlamentarna, czyli de facto demokracja? Czyli że co? Hiszpanie walczą o co innego, niż mieszkańcy Afryki kilka miesięcy temu? Absurd! Hiszpanie walczą o to samo. O pracę, o godne warunki życiowe, o gwarancję spędzenia starości w przyzwoitych warunkach, o odpowiednie pensje. Przecież o to samo walczyli Egipcjanie i setki tysięcy innych ludzi. Każdy z nich chciał odsunąć od władzy parszywe świnie napychające złotem swe kabzy kosztem swych obywateli!
Kłamstwo wyszło na jaw. Nikt z nich nie chciał zmian ustrojowych, nikt z nich nie chciał demokracji. Oni po prostu chcieli żyć, tak jak na to zasługują!
O ile transmitowanie materiałów z odległej Afryki było dla "Eurocwaniaków" bezpieczne, to już pokazanie nam, co dzieje się w państwach tzw. "Starej Unii" może skłonić nas, bezmózgie krówki do zbyt niebezpiecznych refleksji. To u nas, w tej pięknej, bogatej i praworządnej UE dzieją się te straszliwe rzeczy. Ludzie walczą o lepsze jutro! A czy ktoś z was słyszał o tym w dzisiejszych, wczorajszych lub przedwczorajszych wiadomościach? Spójrzcie na datę dodania filmiku z YouTube. Czy od tamtego czasu ktoś z mainstramowych mediów się tym zainteresował?
Ależ skąd, bo to mogłoby skłonić nas do podjęcia podobnej walki. Mogłoby skłonić do walki Francuzów, którym nie podoba się, że Muzułmanie panoszą się w ich kraju, mogłoby skłonić do walki Niemców, dla których nie ma pracy w ich ojczyźnie, bo odebrali im ją Turcy. Mogłoby skłonić do walki wielu innych Europejczyków, którzy wciąż uważają, że żyją na o wiele wyższym poziomie niż gdziekolwiek indziej.
Nie! Mówię stanowcze nie. Nie pozwolę dłużej bezkarnie się okłamywać. Nie chcę dłużej być marionetką w rękach decydentów z Brukseli. Chcę działać.
Jeśli będę musiał wyjść na ulice, to wyjdę. Jeśli będę manifestował w pojedynkę, w porządku. Ale nie pozwolę, by kraj o który walczyli moi dziadkowie był dłużej traktowany w ten sposób.
Polacy, zróbmy coś. Zorganizujmy się, nie musimy już teraz postępować radykalnie. Wystarczy, że pokażemy, że w nas jest SIŁA. Spójrzcie, co potrafili zrobić kibice. Oni zdecydowali się postawić obecnemu estabilishmentowi. My też będziemy do tego zdolni.

Jeśli wy również nie chcecie dłużej żyć w nędznej kloace, w której ludzie demokratycznie przez was wybrani mają was za nic, to odezwijcie się i sprawcie, by nas głos był słyszalny.
Podirytowany, pobudzony, ze szczerymi intencjami
Obywatel UE

I co tu o tym sądzić?

Moje portfolio

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
LOL. To mnie rozpierdoliło:

Mogłoby skłonić do walki wielu innych Europejczyków, którzy wciąż uważają, że żyją na o wiele wyższym poziomie niż gdziekolwiek indziej.
Gdzie żyje się lepiej? W USA? Tam też znajdują się setki takich napaleńców, którzy chcą walczyć przeciwko władzy, ze spiskowcami od WTC na czele. W Japonii? W Japonii na pewno, wyjedźmy wszyscy do Japonii!

Co to w ogóle za pierdolenie? W Polsce żyło mi się kiepsko, więc uciekłem na Zachód, do UK. Studiuję, pracuję, osiągam dochody prawie trzykrotnie wyższe niż oboje moich rodziców w Polsce. Nikt mnie stąd nie wygania, nikt nie dyskryminuje mnie jako obcokrajowca, dostaję edukację za cenę trzykrotnie niższą niż Anglicy (od przyszłego roku) i ludzie spoza EEA (już teraz), w ogóle dostaję edukację - uniwersytety chcą obcokrajowców. Mogę sobie pozwolić na wydawanie kilkuset złotych miesięcznie na same imprezy albo okulary za równowartość 640 zł. W ramach stypendiów dostałem łącznie 8567 funtów. A to wszystko dzięki komu? Dzięki Unii właśnie. Lubię Unię i stoję za nią murem. Nieco ponad rok temu, będąc jeszcze w Polsce, żeby zrobić jedną z najważniejszych rzeczy w moim życiu, musiałem zapożyczyć się u 6 kumpli na 350 zł. To dopiero było życie.

A co mają w Libii? U ilu osób trzeba się zapożyczyć na równowartość 350 zł? A u ilu w Hiszpanii?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Polacy, zróbmy coś. Zorganizujmy się, nie musimy już teraz postępować radykalnie. Wystarczy, że pokażemy, że w nas jest SIŁA.

Żadna rewolucja ani ogólnospołeczny sprzeciw nie nastąpi, dopóki większość nie będzie żyła na skraju dosypywania trocin do chleba, co przy obecnym biegu zdarzeń raczej nie szkodzi. Nawet jeśli to co dalej? Pomińmy Libię, bo tam sytuacja jest o wiele bardziej skomplikowana, ale Egipcjanie walczyli głównie poprzez zamieszki m. in. niszcząc własność publiczną i swoją własną, demolowanie prywatnych interesów a nawet niszczenie kultury i rozgrabianie muzeów. Skończyło się na "tymczasowym" przejęciu władzy przez wojsko i zapewne dojdzie do tego, że na fali władzę przejmie kolejny dyktator, plebs dostanie kilka ochłapów a po chwili jeszcze większy bród i nędza powróci na kolejne dziesięciolecia. Zamiast walczyć z całą kloaką zadbajcie o życie swoje i bliskich na miarę możliwości leżących w zasięgu pojedynczej jednostki, bez internetowych marzeń ściętej głowy o rewolucjach w kraju, gdzie na tle wielu innych gospodarczo jest całkiem ok.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

OTO POLSKA
#1067 2011-05-21, 11:22(Ostatnia zmiana: 2011-05-21, 11:26)
wyjedź na seszele :D

co można thoro zrobić?

mnie osobiście nieskończenie bardziej dziwi to:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,AntyKomor-zamknieta-po-akcji-ABW-Zaskakujaca-wypowiedz-prezydenckiego-ministra,wid,13430234,wiadomosc.html?ticaid=1c57b&_ticrsn=3

pomijam to że gdy prezydenta kaczyńskiego ktoś obrażał i to jakiś biedny gość, został potraktowany jak przestępca ale "wolność słowa" powinna być.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
no ale mniejsze zło...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Tusk może mieć nowego koalicjanta :D

https://www.youtube.com/watch?v=fQra4bjrUqQ

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

OTO POLSKA
#1070 2011-05-22, 13:50(Ostatnia zmiana: 2011-05-22, 15:48)
https://www.youtube.com/watch?v=jgzHqMLSmSQ

Sama prawda. Ostatnio ciągle kibole w telewizji, kibole to, kibole tamto, a co mnie obchodzi, jakiś idiota, który skopał jak szmatę operatorkę n sport? czemu muszą to pokazywać po 20 razy? czemu ciągle muszę widzieć tą scenę? Grzywna i więzienie dla takiego prostaka i tyle w tej kwestii. A ostatnio co nie włączę telewizora KIBOLE. Tusk ciągle zwołuje konferencje prasowe na których przedstawia kolejne pomysły na walkę z kibolami - zamykanie wszystkich stadionów  :facepalm:  . Ale najbardziej denerwujące jest to jak świetnie odwraca tym uwagę wszystkich od innych istotnych spraw - najpierw przez miesiąc na topie był problem dopalaczy, teraz kibole. Mało tego wszystkie problemy kraju są zganiane na nich :lol2:  Ostatnio któryś z dowódców policji przyznał, że dostali rozkaz od władz, aby spośród protestujących kibiców na pierwszym miejscu wyłapywać tych z antyrządowymi hasłami.. no ja pier****  :facepalm:  

http://www.gadu-gadu.pl/po-nalocie-abw-zamknieto-strone-krytykujaca-bronislawa-komorowskiego
To jest niewyobrażalne, żeby w państwie demokratycznym, gdzie obowiązuje tzw. "wolność słowa" dochodziło do takich rzeczy. Można to tylko tłumaczyć tym, że rządzącym odbiło, kiedy zdobyli pełną władzę w kraju. W sondażach PO cały czas prowadzi i może to powoduje, że władze czują się bezkarne. Mi się to nie podoba, mało tego czuję się oszukany.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
@serail
Francuzi to banda z chansons de geste na ustach, wybujałym ego i związkami zawodowymi, które ktoś powinien rozpędzić granatami. Co do muzułmanów, sorry, ale żabojady zawsze słynęły z liberalizmu, a teraz nagle zaczęły im burki przeszkadzać?
Niemcy - turasy odebrały im robotę? Bynajmniej, helmut nie pójdzie do byle pracy, za "byle" 2k E. Helmuty są wygodne, przyzwyczajeni do "służby", a jeżeli ta "służba" ma głowę na karku i radzi sobie lepiej niż ich "panowie" to co w tym złego złego?

Napisz jeszcze o kryzysie w Irlandii, o którym moi znajomi tam pracujący dowiedzieli się z polskich gazet, o biednych hiszpanach, którzy rozpieprzyli ogromny zastrzyk euro jaki dostali z UE, o włochach, którzy nie potrafią poradzić sobie z własnymi śmieciami, o portugalczykach, którzy powinni pozostać przy pasaniu zwierząt bo to wychodzi im najlepiej, czy o grekach, którzy są jeszcze bardziej skorumpowani niż polacy czy rosjanie.

Polska zawsze była dziwką Europy i jakoś specjalnie się to nie zmieniło. Naucz się, że inni będą cię ruchać w dupę, ale TYLKO na twoje własne życzenie, bo nikt ci nie każe się na to godzić. W PL też można dobrze żyć - jak i wszędzie, dla jednych jest lepiej, dla innych gorzej. Zawsze możesz wyjechać, nikt nikogo tu na siłę nie trzyma. Tylko przestańcie biadolić, bo to chyba najgorsze co można zrobić. Dzięki EU mamo dużo więcej niż mielibyśmy bez, trzeba to tylko dobrze wykorzystać, nie czekać na ochłapy z góry, czy na to, żeby ktoś nas w czymś wyręczył.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Zapomniałem o kurwa kibicach. Sorry, ale miałem kilka razy wątpliwą przyjemność spotkać takich na drodze i jak dla mnie to powinni radykalnie zaostrzyć prawo, żeby to naprawdę byli kibice, a nie pojebańcy z podwyższonym testosteronem. Pochlastanie dziecka nożem to rzeczywiście doskonały przykład na to, że w jedności siła i świetny przykład na "walkę" z establishmentem.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@serail
Francuzi to banda z chansons de geste na ustach, wybujałym ego i związkami zawodowymi, które ktoś powinien rozpędzić granatami. Co do muzułmanów, sorry, ale żabojady zawsze słynęły z liberalizmu, a teraz nagle zaczęły im burki przeszkadzać?
Niemcy - turasy odebrały im robotę? Bynajmniej, helmut nie pójdzie do byle pracy, za "byle" 2k E. Helmuty są wygodne, przyzwyczajeni do "służby", a jeżeli ta "służba" ma głowę na karku i radzi sobie lepiej niż ich "panowie" to co w tym złego złego?

Napisz jeszcze o kryzysie w Irlandii, o którym moi znajomi tam pracujący dowiedzieli się z polskich gazet, o biednych hiszpanach, którzy rozpieprzyli ogromny zastrzyk euro jaki dostali z UE, o włochach, którzy nie potrafią poradzić sobie z własnymi śmieciami, o portugalczykach, którzy powinni pozostać przy pasaniu zwierząt bo to wychodzi im najlepiej, czy o grekach, którzy są jeszcze bardziej skorumpowani niż polacy czy rosjanie.

Polska zawsze była dziwką Europy i jakoś specjalnie się to nie zmieniło. Naucz się, że inni będą cię ruchać w dupę, ale TYLKO na twoje własne życzenie, bo nikt ci nie każe się na to godzić. W PL też można dobrze żyć - jak i wszędzie, dla jednych jest lepiej, dla innych gorzej. Zawsze możesz wyjechać, nikt nikogo tu na siłę nie trzyma. Tylko przestańcie biadolić, bo to chyba najgorsze co można zrobić. Dzięki EU mamo dużo więcej niż mielibyśmy bez, trzeba to tylko dobrze wykorzystać, nie czekać na ochłapy z góry, czy na to, żeby ktoś nas w czymś wyręczył.
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Narzekać mogą tylko ci, którzy nagle obudzili się, bo za długo spali z ręką w nocniku, czekając aż ktoś ułoży ich życie za nich. W tym i Serail.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#1074 2011-05-22, 18:01(Ostatnia zmiana: 2011-05-22, 18:04)
Helmuty są wygodne, przyzwyczajeni do "służby", a jeżeli ta "służba" ma głowę na karku i radzi sobie lepiej niż ich "panowie" to co w tym złego złego?

Robienie dzieci, wyciąganie kasy od państwa, brak znajomości języka i zamykanie się w hermetyczne wrogie innym społeczności nazywasz "radzeniem sobie lepiej"?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Smykałka do interesów, odwalanie brudnej roboty, którą helmuty nie chcą sobie rączek pobrudzić, trzymanie się razem i nie uleganie wrogo nastawionym organom państwa, wykorzystywanie prawnych niedoskonałości i rozpasanego socjalu, etc. - tak, wg mnie turasy radzą sobie w helmutowni lepiej niż autochtoni. Też za nimi za bardzo nie przepadam, ale co w tym złego, że się dobrze zaaklimatyzowali? Z resztą to była/jest nie najgorsza symbioza i obie strony na niej dużo skorzystały. Podobnie z polakami i ruskimi, którzy siedzą w D, choć akurat polacy często sami sobie kłody pod nogi rzucają zamiast sobie pomagać.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO POLSKA
#1076 2011-05-22, 21:27(Ostatnia zmiana: 2011-05-22, 21:31)
trzymanie się razem

To ma być niby plus? Jadąc do innego kraju z myślą o zaczęciu nowego życia rzeczą oczywistą wydaje się klimatyzacja z otoczeniem a nie zamykanie się w kulturowym getcie podobnych sobie nierobów bez języka, z niechęcią do kultury i specyfiki kraju na którym żerujemy.

trzymanie się razem i nie uleganie wrogo nastawionym organom państwa

"Wrogo nastawione organy państwa" najpierw same stworzyły warunki do tworzenia się tej patologii. Obecnie zmieniające się podejście jest jedynie głosem rozsądku, ale tak to jest jak się budzi z ręką w nocniku.

wykorzystywanie prawnych niedoskonałości i rozpasanego socjalu, etc. - tak, wg mnie turasy radzą sobie w helmutowni lepiej niż autochtoni.

Aha, czyli ten kto jest nierobem, rucha dzieci bez opamiętania i jeszcze dostaje za to hajs jest w porządku bo radzi sobie lepiej niż normalni ludzie, którzy uczciwie pracują a swe nieliczne dzieci wychowują w normalnym domu, zamiast bezmyślnie hodować chmary bezużytecznych brudasów tylko po to, by dostać zasiłek na kolejnego szuszwola.

ale co w tym złego, że się dobrze zaaklimatyzowali?

Ta ich aklimatyzacja jest dość analogiczna wobec sytuacji cyganów w Polsce, tyle że u nas ma to miejsce na mniejszą skalę i niestety z większą dozą nieróbstwa. Nie chciałbym, aby przykładowo jeden z bloków na moim osiedlu był w całości zamieszkany np. przez chińczyków. Ludzi, którzy nie znają języka i nie chcą się go uczyć, bądź znają bardzo słabo i takich, którzy są całkowicie zamknięci na społeczeństwo oraz wszystko co oferuje kraj, poza rzecz jasna darmowym hajsem za dziecioróbstwo. To jest gówno nie aklimatyzacja.

Z resztą to była/jest nie najgorsza symbioza i obie strony na niej dużo skorzystały.

No skorzystały, ale teraz wypierdalać. Widocznie niemiaszkom już wystarczy hordy XXI wiecznych niewolników. W takich momentach nawet cieszę się, że polska jest krajem jakim jest. Przynajmniej omijają nas te niezwykle zajebiste zjawiska nowoczesnej europy, jakimi są napływy wszelkiego rodzaju ludzi z innego świata.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Klimatyzacja z otoczeniem? Niemcy za turkami raczej nie przepadają więc jak niby miałoby to wyglądać? Tym bardziej, że to przepaść kulturowa, religijna, etc. Nie ma się więc co dziwić, że wolą tworzyć własne środowiska - podobnie jak w PL cyganie.

Aha, czyli ten kto jest nierobem, rucha dzieci bez opamiętania i jeszcze dostaje za to hajs jest w porządku bo radzi sobie lepiej niż normalni ludzie, którzy uczciwie pracują a swe nieliczne dzieci wychowują w normalnym domu, zamiast bezmyślnie hodować chmary bezużytecznych brudasów tylko po to, by dostać zasiłek na kolejnego szuszwola.

To już raczej zbytnio obiektywne nie było. Nie przepadam za turasami, ale ich nie dyskryminuję, każdy ma prawo do życia tam gdzie chce.

Wyjeżdżasz też z chińczykami. To co napisałem wcześniej opieram na własnym doświadczeniu, od iluś tam lat mam styczność z różnymi narodami i akurat w przypadku chińczyków nigdy nie miałem problemów, już częściej z helmutami (mam na myśli, np. uczciwość w handlu, tajemnicę handlową, terminy płatności). Staram się wyrabiać swoje zdanie poprzez bezpośrednie kontakty, nie uprzedzam się do innych zanim ich poznam bo to mija się z celem, tym bardziej, że tolerancja jest podstawą w takich relacjach.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
sher, miałeś kontakt z turkami? nie mówię tutaj o jakichś studentach czy biznesmenach, którzy przyjeżdżając do obcego kraju muszą sobą coś reprezentować, ale o przeciętnych przedstawicielach tej nacji.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Miałem i w D i w Turcji i jest jak wszędzie - bo wszędzie jest bydło, to polskie, też nie jest wyjątkowe. Najbardziej u turasów razi mnie jak traktują kobiety, choć to na szczęście coraz bardziej się zmienia na plus.

0 użytkowników
Do góry