Wyłączanie się kompa 7372 22

O temacie

Autor Tomek

Zaczęty 23.08.2010 roku

Wyświetleń 7372

Odpowiedzi 22

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
co?

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Wyłączanie się kompa
#21 2010-12-12, 20:24(Ostatnia zmiana: 2010-12-14, 08:35)
jaki masz błąd w dzienniku zdarzeń ? szukaj krytycznych
Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools\Event Viewer

lub http://www.msigeek.c...ty-monitor-tool[/b][/size]

Kernel-power  41 (63)? Wpisz sobie Kernel-Power 41(63) w google i będziesz miał mase wyników. w każdym razie: 1) Jak masz płyte ASUSA to sprawdź czy zainstalował Ci sie ten program do Optymalizacji pracy procka.. Zazywa sie ASUS EPU4-Engine(ikonka samolotu) Jesli tak to wejdz do opcji tego syfu i sprawdz jaki profil masz ustawiony. Jak jest High Performance to przestaw to na AUTO.

Działo mi sie coś podobnego co u Ciebie i długo nie mogłem rozkminić o co chodzi, wczoraj wpadłem na to żeby tam poklikać i od tamtej pory nic się nie dzieje. Ten program przestawia napięcie na procesorze i zmienia taktowanie, z tym ,że na windows 7 (bo też taki mam) ta funkcja high performance chyba probuje z procka wyciągnać wiecej niz jest w stanie pociągnąć i wszystko zwisa..

1)
sam tego nie sprawdzałem jeszcze u siebie. Ale fakt faktem, zainstalowałem to ostatnio i jakoś od wtedy mi się to działo. Ale to nie wyjaśnia faktu, że mam takie akcje na drugim systemie, więc raczej wina podzespołu...

2) przestaw kości ramu miejscami, jeśli masz w dualu, albo jak masz możliwość wstaw inne, od kolegi. Zrób też test ewentualnie programem memTest.

i wreszcie - jedna sprawa jako ostateczność

a) to mi pomogło i nic sie nie dzieje od dwóch dni:
http://content.scree...-12-12_2014.png
wyłącz sterowniki audio, tak jak widzisz na obrazku. Dźwięk mi nie znikł, a system, się od dwóch dni nie wywalił.

powo!

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
nie stety, mi to ostatecznie nie pomogło.

Sprubuje jeszcze wyciągnąć moje 4GB kingstona i zamienić na 2GB kingstona.

a tak to pozostaje jeszcze sprawdzenie graficznej i zasilaczai ew, wypastowanie radiatora na procku - ale z tego co widze, to nie problem temperatur.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

0 użytkowników
Do góry