Two Worlds II 27564 63

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 18.10.2009 roku

Wyświetleń 27564

Odpowiedzi 63

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Grafika nie powala, postacie jakieś sztywne i niezbyt realistyczne. Jedyne co mi się spodobało, to ogólnie wystrój tej biblioteki oraz szata bohatera:
http://www.gram.pl/upl/news/120091018163432.jpg
Jednakże - czy tekstura kul wieńczących poręcze nie wydaje się dziwna? Nie wygląda to na zbyt profesjonalne wykończenie, a jak to się mówi - Szatan tkwi w szczegółach.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Two Worlds II
#2 2009-10-18, 22:55(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 22:59)
Grafika "miażdży" - aż mi się kiszki skręcają, jak na to patrzę. Nie no, aż tak źle nie jest, ale jak na grę, która dopiero ma wyjść, prezentuje się wyjątkowo żałośnie. Fabułę było mi dane odczuć w poprzedniej części, teraz mam uprzedzenia.

Myślę, że gra nie odniesie sukcesu większego, niż jedynka.

EDIT: Zobaczyłem wymagania, i podstawiając je do grafy, nie jest jednak aż tak tragicznie. Ale dobrze też nie, o nie! ;(

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Two Worlds II
#3 2009-10-18, 22:56(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 23:01)
właśnie robiłem wątek:P
http://www.gram.pl/news_8grhGOe7_Two_World..._sprzetowe.html
http://www.two-worlds.pl/
Można się jeszcze z tym zapoznać

Osobiście mam nadzieję, że będzie miał jak najmniej wspólnego z poprzednikiem, ale jakby nie patrzeć ładnie się zapowiada.
Edit:
http://www.topware.com/store/screen_shots/...ds_royal_03.jpg - wtf?!

Kazzmir
  • Gość
...Szatan tkwi w szczegółach...

czemu szatan z dużej litery :D
myślę że szczegół tkwi w kurdemanie, i patrząc na screeny nie zrobili postępu w wyglądzie choćby postaci trzymając się konwencji. gdyby zmienili to by pewnie musieli inny tytuł dać, a tak 2worlds są rozpoznawale przez te kijowo wyglądające zbroje itp.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Myślę, że krakowskiemu studiu brak potencjału i umiejętności do robienia dobrych i ciekawych gier RPG z klimatem.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Two Worlds II
#6 2009-10-18, 23:45(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 23:47)
Myślę, że krakowskiemu studiu brak potencjału i umiejętności do robienia dobrych i ciekawych gier RPG z klimatem.

potencjał ludzki i techniczny to oni mają, ale faktycznie nie mają pomysłu. jak widzę takie marnowanie pieniędzy to mnie krew zalewa.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Po grze w jedynce i straceniu na nią kilku godzin, dwójki nie mam zamiaru ruszać nawet dwumetrowym kijem. Po tym, jak wypadła jedyna-nie ma co się dziwić.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
A może się nauczyli czegoś na błędach? Kto wie.

Kazzmir
  • Gość

będą eksploatować uniwersum i o ile nie zmienili ludzi od fabuły i generalnie samego pomysłu to nic nie zmienią.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czemu szatan z dużej litery :D
Bo to imię, tak samo jak Bóg i należy je pisać z dużej litery przez sam szacunek do religii chrześcijańskiej.
Cytat: Zkirtaem link=topic=10742.msg68594#msg68589 date=Oct 18 2009, 11:54 PM\'
To raczej mało efektywna metoda nauki.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
To raczej mało efektywna metoda nauki.

a to prawda. dowody są wszędzie. wręcz na każdym kroku i przy większości gier na czele z naszym ulubionym gothiciem i piranha bytes.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ta biblioteka:

wygląda świetnie.

Co do reszty to szykuje się zapewne taki sam zawód jak przy poprzedniej części, z tym że tym razem nikt kredytu zaufania im już nie udzieli

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do reszty to szykuje się zapewne taki sam zawód jak przy poprzedniej części, z tym że tym razem nikt kredytu zaufania im już nie udzieli
Zmienią wydawcę i zrobią podobną grę pod innym tytułem. Tym razem głównym przeciwnikiem będzie jakiś Wielki Papież z kryształowym uchem albo coś w ten deseń.

Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ta pani wygląda jakoś sztucznie.

Ogólnie jedynka była dość ładna, chociaż animacje do mistrzowskich nie należały.  
Jednak sama rozgrywka, fabuła - to dramat kompletny. Znudziło mi się po zwiedzeniu kawałka świata.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ta pani wygląda jakoś sztucznie.

Nom, jakby ktoś ją w komputerze zrobił. Też mi się tak wydaje ;)

Ale nie wiem, co masz do animek - akurat  to mi się w jedynce całkiem spodobało.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Dawno już to było, ale wiem, że coś (w niektórych) mi się nie podobało :)  

Trzeba by odświeżyć pamięć ;)

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Mam wrażenie, że spierdolą to.
A w jedynkę grało się naprawdę przyjemnie.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
grałem w pierwszą część, nie podobała mi się. Moim zdaniem była do kitu. II nawet nie zainstaluje, z powodu przykrych doświadczeń z I.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Co wy macie do Two Worlds I ? ;D Ja sobie mówię tak - wg mnie to hack'n slash - jako hack'n slash jest genialny, śmieszna zręcznościowa walka, jeszcze gorzej niż w Gothic 3, tutaj odskakując jesteśmy nie trafialni, jeden styl wyprowadzania ciosów, brak aktywnego blokowania, prawie jak Diablo 2, ale tam wystarczyło kliknąc i było auto bicie, a tu trzeba naparzać. Poza tym questy niekiedy są ciekawe i wciągają, jednak fabuła to imho bez sens(podobno Two Worlds II ma być grą o wiele lepszą, czy będzie się zobaczy). - jako RPG - wolę odpalić Gothica, tam mam wszystko co w dobrym RPG powinno stać na dobrym poziomie(questy, fabuła i inne duperele).

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry