Brak podpisów w dialogach 3177 4

O temacie

Autor Khazar

Zaczęty 21.06.2010 roku

Wyświetleń 3177

Odpowiedzi 4

Khazar

Khazar

Użytkownicy
posty25
  • Użytkownicy

Khazar

Brak podpisów w dialogach
2010-06-21, 21:46(Ostatnia zmiana: 2010-06-21, 21:47)
Witam, to znowu ja. Teraz coś innego i pewnie dla większości obeznanych ze skryptami banalnego, otóż dialogi ( i zadania ) niby działają, ale nie ma w nich podpisów. Dodają się wpisy do dziennika, postaci odgrywają różne animacje wpisane w skrypt, ale najzwyczajniej w świecie nie ma tekstu. ALE:

Po pierwsze, najbardziej banalne rozwiązanie, czyli włączenie podpisów w opcjach, mam za sobą.
Po drugie, również banalne, TAK, usunąłem OU.bin i OU.CSL, po czym przez Spacer utworzyłem je na nowo. Dodatkowo wyczytałem, że w ostateczności można usunąć plik Gothic.dat, ale jego kasacja i utworzenie przez naprawę skryptów również nic nie dało.

Sprawa tym bardziej dziwna, że kiedyś pisałem już dialogi i działały bez zarzutu.

Kolejna sprawa, teraz to zauważyłem - wszystkie dialogi ( także te... powiedzmy, spoza modu ) są... po niemiecku. Prawdę mówiąc nigdy się z takim czymś nie spotkałem - najwyżej miałem niemieckie menu i pierdołki typu statystyki.

Aha, właśnie, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień - mam polskie skrypty.

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Zrobiłeś paczke?

Khazar

Khazar

Użytkownicy
posty25
  • Użytkownicy
Nie, poprzednio się obyło bez tego, a dialogi pięknie działały.

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Nie, poprzednio się obyło bez tego, a dialogi pięknie działały.

Bo zapewne uruchomiłeś moda nie przez startera, a przez zwykły Gothic II. U mnie też tak było, bo rozpoczynaliśmy grę w NewWorld.zen, któy jest od początku gry. A jeśli masz nowy świat, to musisz zrobić paczkę. I wtedy uruchom przez Startera i będzie chodzić na 100%.

A co do niemieckich dialogów, to chyba coś namieszałeś ze skrypytami, bo próbowałeś uruchamiać przez Gothic II. I prawdopodobnie dialogi są mówione po polsku, tak?

Jak robisz moda od nowa, na nowym świecie, to radzę zainstalować czyste skrypty.

Pozdro, Goran.  :lol:

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Miałem już tak, i chyba wiem w czym problem. Kiedyś jak zrobiłem dialog to go nie wziołem respace script( sory jeśli źle,ale piszę na sucho). No i ou bin zaktualizowałem i zapisałem i wchodzę do gry menu i dialogi nie wiem jakim cudem po niemiecku i nie ma okien tekstu podczas rozmowy,no ale pewnien gościu mi doradził aby zrobić te respace script i aktualizować ni i zapisać. Zrobiłem tak, okna były normalnie i dialogi, tylko menu musiałem ręcznie tłumaczyć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry