Mafia II 9451 24

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 1.06.2010 roku

Wyświetleń 9451

Odpowiedzi 24

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Najgorsze zakończenie gry jakie widziałem w ogóle! Jest nawet gorsze od tego z Czystego Nieba.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Mafia II
#21 2010-09-12, 19:46(Ostatnia zmiana: 2010-09-12, 20:14)
A więc:

Grałem w jedynkę, pokochałem ją całym moim ciepłym i mięsistym serduszkiem i będę do niej podstawiał drugą część:

Graficznie mafia 2 jest oczywiście lepsza od jedynki, to logiczne, ale jak na aktualne standardy ta gra jest po prostu ładna, bez jakiegoś wielkiego pierdolnięcia. Mordy są raz ładne a raz pikselowate, ponadto animacja twarzy często kuleje. Poza tym spoko, szczególnie fizyka - nawet na tak zwanym "wyłączonym" physxie :D
Dalej, fabuła - nawet nie ma co porównywać do jedynki, postać którą chodzimy jest wręcz niebywale niekonkretna, ogółem historia jest znacznie gorsza od poprzednika, gra jest dość krótka. No, i zakończenie - jak już Thoro mówił - jest po prostu niesamowicie zjebane.
Dźwiękowo - nie potrafię tego zbyt dobrze powiedzieć, ale radyjko z jedynki bardziej przypadło mi do gustu. Chociaż w dwójce jest chyba parę kawałków z jedynki.
Grywalność jest, pod tym względem nie jest źle. Chociaż czasem niesamowicie się irytowałem, że po wciśnięciu przycisku chowania się za zasłonę nie można nic zrobić, trzeba czekać aż się skitra - to potrafiło przeszkadzać. Grałem na średnim poziomie i na padzie. Fajny pomysł z zmianą w opcjach trybu sterowania pojazdami, symulacyjny/zwykły. W jedynce z tego co pamiętam postać nie mogła nosić za dużo broni na raz, a tu nasz bohater może tylko tym co ma przy sobie spokojnie uzbroić małą armię. Po przejściu gry nie odblokowujemy poza jakimiś opisikami NIC, żadnej wolnej jazdy, żadnej jazdy ekstermalnej, wolnej jazdy w ogóle nie ma. Gra jest liniowa, ale to raczej plus - chociaż przydałoby się trochę możliwości zabij/nie zabij, lewo/prawo.

Ogółem gra jest grywalna, fajna i warta polecenia, ale jak ktoś grał w jedynkę będzie cholernie zawiedziony.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Mafia II
#22 2010-09-13, 15:23(Ostatnia zmiana: 2010-10-23, 19:19)
Najgorsze zakończenie gry jakie widziałem w ogóle! Jest nawet gorsze od tego z Czystego Nieba. Potwierdzam
Sam grałem i głupie zakończenie po prostu
Spoiler
wyworza ciebie i twojego przyjaciela Joe Barbaro[/color]
a teraz sobie ściągam dodatek

[mod=Aztek]Na spoilery też powinien być paragraf :lol: [/mod]

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Mafia II
#23 2010-09-13, 15:29(Ostatnia zmiana: 2010-09-13, 15:36)
Cytat: Sam link=topic=10257.msg111349#msg111349#msg111349#msg111349 date=1284384191
[background=black]wyworza ciebie i twojego przyjaciela Joe Barbaro[/background]
a teraz sobie ściągam dodatek

Czy ty na pewno zrozumiałeś zakończenie tej gry :O  ?

[mod=Aztek]Nie odsłaniaj tak podstępnie tych spoilerów :lol2: [/mod]

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Czy ty na pewno zrozumiałeś zakończenie tej gry :O  ?

pewnie zawieźli ich do wnętrza ziemi te o reptoidzi, szaraki a w ostatecznej ewentualności plejadianie, jak billego meyera.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry