Problem z rozbudowanym questem 2528 3

O temacie

Autor pitpo

Zaczęty 16.05.2010 roku

Wyświetleń 2528

Odpowiedzi 3

pitpo

pitpo

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Witam ponownie.
Mam kolejny problem... Robię questa w którym: bezi gada z pewnym typkiem, dostaje nową broń, podąża za typkiem do pewnego miejsca, typek go zostawia, bezi musi załatwić nowego potwora z którego wyciągnie nową broń i zbroje, na końcu ma wrócić do zleceniodawcy oddać to co znalazł. Teraz w czym tkwi problem, może po kolei:
1. NPC stoi w miejscu a w ZSpy'u widnieje "NPC: No Route found :Hunter / SLD_666_Hunter (HUNTER_Q2)", dorobiłem i połączyłem way'e, dalej to samo
2. Potwór ma wszystko co miał mieć poza zbroją, której plik .asc wziąłem z G2, a 3ds z G1
Przeanalizowałem skrypty Mordraga (prowadził beziego no NC), tam nie ma nic czego nie ma u mnie. Rutyna FollowPC odpada, ponieważ bezi mógłby szybko paść (no chyba, że to ostateczność).

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
przypomnij sobie ze pancerzy nie można ściągać z ludzi więc musisz zrobić np. worek który po otwarciu da man zbroje a rutyna zamiast FollowPC to GuardPC daj

pitpo

pitpo

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy

pitpo

Problem z rozbudowanym questem
#2 2010-05-16, 16:26(Ostatnia zmiana: 2010-05-16, 16:44)
Mam cały czas GuardPC.
Co do zbroi to czy w G1 były worki? Poza tym potworek ma ją mieć nie na sobie tylko w... ekwipunku.

O przepraszam nie Guard tylko Guide, ale przecież nie ma takiej rutyny GuardPC

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Problem z rozbudowanym questem
#3 2010-06-04, 21:19(Ostatnia zmiana: 2010-06-04, 22:03)
Wez sobie np. insert gold. Skopiuj plik i wklej do It_Misc. Potem zamien gold,1000 na itar_twoj_armor,1. I w ekwipunku potwora wstaw ten woreczek. Chzba to Rafal mial na mysli.

PS Sorry ya takie pismo, ale jestem na amerykanskim kompie. Yaray przejde na moj.

Jak chcesz mieć normalną klawiaturę wciśnij Ctrl+Shift ;p  
Avallach

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry