W racji tego, że chciałem sobie przypomnieć modding Gothica zbieram team do niewolniczej pracy nad modem. Chcę przede wszystkim zebrać solidny team składający się z ludzi odpowiedzialnych i trzymających terminy. Jeżeli jesteś początkujący, będziesz mile widziany... z chęcią kogoś podszkolę (mam nieco doświadczenia w moddingu). Nie krępuj się więc zgłosić nawet jeśli jesteś początkujący... każdy zaczyna od zera, a ja postaram się, by to się szybko zmieniło.
Słówko o modzie
Mod będzie opowiadał historię o łowcy smoków, Armesie, który tropi jedną ze swoich ofiar już od kilku lat w międzyczasie zajmując się pomniejszymi zleceniami na przerośnięte jaszczurki. O swoim głównym celu nie wie zbyt wiele. Jest przekonany, że to po prostu sprytniejszy osobnik ze swojej rodziny. Nie wie jednak jak bardzo się myli. Ale o tym przekonacie się już w modzie.
Mod ma oferować nowy świat (który po części jest już gotowy), przeciętną długość rozgrywki i być całkowicie odizolowany od wcześniejszych, standardowych modeli. Zapomnijcie o mieczach, którymi wojowaliście już od podstawki. Mam(y) dla was coś nowego. Prócz tego mnóstwo nowości, efektów jakie można osiągnąć dzięki umiejętnej pracy skryptera. No i jedna z najważniejszych informacji... mod tworzony będzie z myślą o pierwszej części Gothica.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Muszę skompletować cały team, więc zatrudnię każdego... od scenarzysty po grafika. Zainteresowanych proszę o kontakt na gg obiecuję, że się nie zawiedziecie.
Zatwierdzone przez: Ogrodnik
Dowody na produkcję zostały podrzucone prywatnie, znajdują się na moim dysku.