A więc zacznijmy od początku:
+ Za oprawe (chociaż mod korzysta z vobów z g2 i paki freddiego to i tak + za to, że komuś się chciało wszystko władować do gry)
+ za procentowy system walki - zawsze to lubiłem
+ Za ładnie zrobiony obóz. Jedynie kilka rzeczy jest zrobione źle m.in. dachy we wnętrzach domków bądź ustawienie murów (są szpary)
+ Chociażby za to, że to kolejna polska modyfikacja
- Bardzo żałuję, że mod połączony jest z oryginalnym Gothiciem. Nie chce mi się przechodzić go jeszcze raz
- Za mipowanie niektórych tekstur
- Dziwnie gada się z ludźmi. Nie chodzi tutaj o składnie tylko o to, że ciężko się czegokolwiek dowiedzieć. Przykład? Gadam z typkiem, a tu nagle sprzeczka o to czy wygramy z orkami czy nie. Takich rzeczy powinniśmy dowiadywać się stopniowo - przynajmniej ja tak sądze
- Autor mógł zaaplikować animacje z G2 (walka bronią). Tyczy się to również muzyki (do nowego obozu można by dać jakiś soundtrack z G2)
Są też spadki FPS w obozie (jeżeli ktoś korzysta z Gothic FPS, który niweluje ograniczenie fps w gothicu to wie ocb)
Fajnym urozmaiceniem były by autorskie tekstury (nie te z G2) ale myślę, że i tak nie jest źle
Btw. Znalazłem również kilka błędów w dialogach (typek coś gada ale nie ma okna z tekstem) Jak narazie miałem tak z dwoma NPC
Ogólnie fajnie, ale szkoda, naprawdę szkoda, że jest to połączone z oryginalnym game-playe