[G1] Apokalipsa Demo 58235 86

O temacie

Autor Atom

Zaczęty 25.04.2010 roku

Wyświetleń 58235

Odpowiedzi 86

Atom

Atom

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy

Atom

[G1] Apokalipsa Demo
2010-04-25, 12:09(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 20:20)
Fabuła:
W dniu 08 sierpnia 2009 roku ruszyły prace nad modyfikacją do gry Gothic I pt. Apokalipsa. Najważniejsze założenia moda to przede wszystkim nowa nieliniowa fabuła w której na główny wątek będą składać się Bogowie Innos, Adanos i Beliar. To już będzie wasza decyzja którego wybierzecie a każdy z nich ma inny charakter. Wybierając Innosa odwiecznego pana Ognia możecie pokonać plugawe zło Beliara a w drugą strone całkowicie zniszczycie Kolonie z rasy ludzkiej. Pozostaje Adanos który spróbuje powsztrzymać wojne rywali ale czy mu się to uda zależy tylko od was. Oczywiście to ne wszystko co znajdzie miejsce w fabule. Będą misje odbijnia kopalń z rąk wroga, prawdziwe wojny ludzi i orków (to wy zdecydujecie z kim chcecie prowadzić wojne), dostawy rudy, i wiele wiele innych questów pobocznych. Kolejna nowość to całkowicie odmieniona szata graficzna Koloni Karnej, większa ilość fauny i flory w dużej mieże zalegająca w lasach, całkowity respawn zwierząt bedący utrudnieniem a zarazem możliwością zdobycia większej ilości umiejętności, kilka nowych światów związanych z fabułą, nowe modele pancerzy te z Gothic II oraz kilka innych, nowe gildie min. te związane z Bogami każdy z nich ma swoją własną oraz poboczne typu piraci bandyci i inni. Nowością w modzie jest dalsza przygoda po zniszczeniu bariery postać bedzie mogła samodzielnie wyjść z Koloni i wyruszyć na dalscą część swojego losu związanego z Gothic II (Gothic II nie bedzie w Apokalipsie). Oczywiście nie zabraknie nowych broni a najważniejsze Szpon Beliara i inne magiczne przedmioty będzie ich naprawde sporo. Tworzenie moda przebiega pełną parą i już niebawem możecie spodziewać się wersji Demo.

Główne nowości w modzie to przede wszystkim:

* Całkowicie odmieniony świat przypominający do złudzenia Gothic II.
* Ponad 200 nowych postaci.
* Trzy nowe obozy Gwardia Królewska, Orkowie i Najemnicy Orków do jednego można dołączyć.
* Wysoki poziom trudności.
* Dwukrotnie całkowity respawn potworów, ze zmieniającymi się bestiami.
* Nowe umiejętności Alchemia i Kowalstwo.
* Procentowe posługiwanie się bronią.
* Nowe obiekty.
* Nowe bronie, przedmioty, pancerze.
* Poprawione kusznictwo i łucznictwo.
* Nowe potwory.
* Fabuła opierająca się na zniszczeniu orków, weźmiecie udział w prawdziwej rewolucji.

Opis:
Autor - LordBeowulf
Plat. - Gothic 1
Wersja - Demo

Screeny:

Download:
http://hostuje.net/file.php?id=73a30165b97...c364858da6b5005

Atom

Atom

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
Moja opinia
Mod jest świetny, wg. bardzo dopracowany. W szczególności podoba mi się odmieniony całkowicie wygląd górniczej doliny, a także ten nowy obóz. Wszystko dopasowane mimo, że to tylko demo. Przy tym to zbugowane GWW czy inne mody to się chowają  :lol:  Serio, sami zagrajcie!

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy

Hunn

Gothic: Apokalipsa
#2 2010-04-25, 12:28(Ostatnia zmiana: 2010-04-25, 12:58)
Taa mi też się spodobał, właśnie ściągnąłem i będe pykać. Zobaczymy, na przyszłosć pisz swoją opinie w pierwszym poście :lol:

EDIT: Dla zainteresowanych modyfikacją podaje oficjalną stronę projektu:
http://gothicapocalypse.dbv.pl

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#3 2010-04-25, 13:09(Ostatnia zmiana: 2010-04-25, 13:26)
A więc zacznijmy od początku:

+ Za oprawe (chociaż mod korzysta z vobów z g2 i paki freddiego to i tak + za to, że komuś się chciało wszystko władować do gry)
+ za procentowy system walki - zawsze to lubiłem :lol:  
+ Za ładnie zrobiony obóz. Jedynie kilka rzeczy jest zrobione źle m.in. dachy we wnętrzach domków bądź ustawienie murów (są szpary)
+ Chociażby za to, że to kolejna polska modyfikacja

- Bardzo żałuję, że mod połączony jest z oryginalnym Gothiciem. Nie chce mi się przechodzić go jeszcze raz
- Za mipowanie niektórych tekstur
- Dziwnie gada się z ludźmi. Nie chodzi tutaj o składnie tylko o to, że ciężko się czegokolwiek dowiedzieć. Przykład? Gadam z typkiem, a tu nagle sprzeczka o to czy wygramy z orkami czy nie. Takich rzeczy powinniśmy dowiadywać się stopniowo - przynajmniej ja tak sądze
- Autor mógł zaaplikować animacje z G2 (walka bronią). Tyczy się to również muzyki (do nowego obozu można by dać jakiś soundtrack z G2)

Są też spadki FPS w obozie (jeżeli ktoś korzysta z Gothic FPS, który niweluje ograniczenie fps w gothicu to wie ocb)
Fajnym urozmaiceniem były by autorskie tekstury (nie te z G2) ale myślę, że i tak nie jest źle

Btw. Znalazłem również kilka błędów w dialogach (typek coś gada ale nie ma okna z tekstem) Jak narazie miałem tak z dwoma NPC

Ogólnie fajnie, ale szkoda, naprawdę szkoda, że jest to połączone z oryginalnym game-playe

Hunn

Hunn

Użytkownicy
posty194
Propsy5
  • Użytkownicy

Hunn

#4 2010-04-25, 13:18(Ostatnia zmiana: 2010-04-25, 13:19)
No mi też się strasznie ciął gothic w tym obozie, ale znalazłem coś jeszcze...
http://img72.imageshack.us/img72/696/wtfti.jpg
?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
No jak na demo to bardzo imponująco :lol:  200 nowych npc-ów 3 obozy i to samo demo jest, to w full 2k nowych npc-ów ? takie demo to podchodzi pod full wersje  i to nawet sprawnie wam idzię

Jeśli nie zwolnicie tempa czego wam życzę i dopracujecie to i owo to mamy kolejne mroczne tajemnice polak potrafi nie ^^

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Ciekawe, że wcześniej o nim nigdzie nie słyszałem :D  Dobra już 70% mi ściągnęło :lol2:

Atom

Atom

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
No mi też się strasznie ciął gothic w tym obozie, ale znalazłem coś jeszcze...
Ja mam HD4850 512MB i z 10fpsów w tym obozie ;)  

Cytat: Proxinslaw link=topic=9832.msg93347#msg93301 date=Apr 25 2010, 03:31 PM\'
Ciekawe, że wcześniej o nim nigdzie nie słyszałem :D  Dobra już 70% mi ściągnęło :lol2:

Bo wyszedł 20 kwietnia. A ciekawe czy autor zamierza robić pełną...

Edit: Poprawiłem opis.
Źródło - http://gothicapocalypse.dbv.pl/news.php

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
e wiecie moze  wkturym rozdziale będzie bitwa z orkami hehe

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#9 2010-04-25, 19:15(Ostatnia zmiana: 2010-04-25, 19:22)
jak na demo - dla mnie bomba..................dużo lepsze niż inne dema np. CZ czy GWW

zajefajne texturki +

moze w końcu wyjdzie dzieło, które smiało bedzie mozna nazwać dodatkiem do g1

pomysł wplecenia wątku w główną fabułę gry - dobry,bo po co robić moda na 10-20 minut?

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
pobrałem i się tylko przebiegłem po świecie i przyznam wygląda to zajebiście !!! widziałem tylko obóz koło SO gdzie są pozostałe to sobie najpierw zwiedzę XD

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#11 2010-04-25, 19:23(Ostatnia zmiana: 2010-04-25, 19:24)
Stary Obóz - piękna robota...

mam nadzieję,że niedługo wyjdzie pełna wersja

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
Naprawdę ładnie odrestaurowany wygląd kolonii :huh:  trochę jednak ubolewam nad tym że ten dorobiony obóz jest tak blisko starego.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
nie no teraz się zraziłem do moda 1 rozmowa jaka odbyłem w modzie i od razu Gothic się zawiesił i to jeszcze tak ze musiałem reseta używać żaden skrót klawiaturowy nie działał LOL w modzie to ja sobie raczej po oglądam ale na pewno nie będę w to grać !!!

jak chcecie to naprawić to jest to rozmowa z paladynem przy wejściu dał mi 500 rudy i coś o Cavalornie mówił pod koniec rozmowy się zawiesiło naprawcie to !!!

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Ciekawe czemu autor tego moda nie zamieścił go tutaj....

Mod bardzo ciekawy, podobał mi się. Spoko :huh:

damdan

damdan

Labirynt
posty176
Propsy43
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
całe szczęście że go tutaj nie zamieścił inaczej by w ogólne nie wyszło demo  :huh:

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy

LordSmarkula

#16 2010-04-25, 22:00(Ostatnia zmiana: 2010-04-25, 22:01)
nie no teraz się zraziłem do moda 1 rozmowa jaka odbyłem w modzie i od razu Gothic się zawiesił i to jeszcze tak ze musiałem reseta używać żaden skrót klawiaturowy nie działał LOL w modzie to ja sobie raczej po oglądam ale na pewno nie będę w to grać !!!

jak chcecie to naprawić to jest to rozmowa z paladynem przy wejściu dał mi 500 rudy i coś o Cavalornie mówił pod koniec rozmowy się zawiesiło naprawcie to !!!

Zaparz sobie meliskę, wypij na spokojnie. Odpal moda, spróbuj jeszcze raz. Prawdopodobnie będzie dobrze, skoro inni nie narzekają.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Proxinslaw

Proxinslaw

Użytkownicy
posty45
Propsy8
  • Użytkownicy
Tak czy siak ładnie gra śmiga. Już zwiedziłem 2 obozy i zrobiłem trochę questów. Dlatego szukam jeszcze 1 obozu żeby ustalić do jakiego mogę dołączyć.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#18 2010-04-26, 16:08(Ostatnia zmiana: 2010-04-26, 16:17)
pomysł wplecenia wątku w główną fabułę gry - dobry,bo po co robić moda na 10-20 minut?

Dobry?
Równie dobrze mógłbym zlać lub nie zauważyć nowego obozu i przejść kolejny raz Gothica. Mam dość bezimiennego i nie mam ochoty wałkować oryginalnego game-playa z dodatkiem jakim jest dołączenie do innego obozu. Imo nowy bohater z nową przeszłością itd. był by o wiele lepszy.

Dodatkowo znalazłem 2 bardzo ważne bugi:

1. Uczenie się walki jednoręcznym orężem nie daje skutku (i u np. Scattiego i w nowym obozie). Cały czas jest 10%

2. Podczas walki na arenie zamiast jeden koleś, który z nami walczy, rzuca się na mnie cały obóz :lol2:  

Po za tym dziwię się czemu statystyki broni i zbroi zostały tak podniesione? Niby czemu miało to służyć?

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dobry?
Równie dobrze mógłbym zlać lub nie zauważyć nowego obozu i przejść kolejny raz Gothica. Mam dość bezimiennego i nie mam ochoty wałkować oryginalnego game-playa z dodatkiem jakim jest dołączenie do innego obozu. Imo nowy bohater z nową przeszłością itd. był by o wiele lepszy.

Dodatkowo znalazłem 2 bardzo ważne bugi:

1. Uczenie się walki jednoręcznym orężem nie daje skutku (i u np. Scattiego i w nowym obozie). Cały czas jest 10%

2. Podczas walki na arenie zamiast jeden koleś, który z nami walczy, rzuca się na mnie cały obóz :lol:  

Po za tym dziwię się czemu statystyki broni i zbroi zostały tak podniesione? Niby czemu miało to służyć?
masz rację, ale jak na demo i tak wiele wnosi do gry.mysle, że autor ma wiele do zaoferowania boi tak zadko na moderskiej scenie zdarzają się takie debiuty i do tego polskie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry