[prima aprillis] Czas Zapłaty na półkach 47482 109

O temacie

Autor

Zaczęty 1.04.2010 roku

Wyświetleń 47482

Odpowiedzi 109

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nawet jeśli otrzymaliście kody źródłowe silnika, ciekaw jestem gdzie znaleźliście śmiałka (śmiałków?) który podjął się zadania dopisywania czegoś nowego do silnika, który i tak z optymalizacją jest na bakier. Shadery? Normal Mapy? Toż to prościej (i wyszło by wydajniej) było by napisać nowy silnik opierając mechanikę na tej Gothicowej.

Mieliśmy pełne wsparcie techniczne ludzi pracujących na tych narzędziach od początku ich stworzenia. Jako ciekawostkę mogę jedynie dodać, że część z tych rzeczy została już napisana przy g2 - starsi fani zapewne pamiętają informacje o antyaliasingu i normalmapach. Napisanie shaderów z tego wszystkiego było akurat najłatwiejsze.
Co do napisania nowego silnika to oczywiście masz racje, ale nie jest to standardowy projekt i po prostu z tej strony nie było sensu a z drugiej nikt na starcie by na to nie przeznaczył tak ogromnych środków i zasobów.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jak z animacjami? Czy każdy będzie biegł tak samo, czy może będą różne? =D

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
W sumie to macie rację, nawet ciesze się z tego co piszecie.  
Czas zapłaty będzie dzięki temu lepszy i większość fanów gothica będzie zadowolona.
A wy faktycznie zasługujecie na zapłatę za wasz trud.
Chociaż powinni uciąć wam premię za to że robicie nas w konia.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Jak widać nawet ja po kilkumiesięcznej nieobecności wróciłem do projektu. Mówcie co chcecie, ale praca za sensowne wynagrodzenie potrafi zmotywować lepiej niż tona pytań typu: "Kiedy premiera?"

Na pocieszenie mogę dodać, że niebawem powinien ukazać się obszerny materiał video promujący wersję sklepową. Zapewniam, że będzie czym nacieszyć oczy. Wszystko już niebawem i oczywiście w jakości HD.

Wiadomość do tych wszystkich którzy "zawiedli się na nas":

1.wersja oficjalna: piractwo to grzech
2. wersja nieoficjalna: możecie się domyślić  :lol2:

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Żeby nie było, że takie z nas świnie to wymogliśmy na wydawcy 100 darmowych kopii dla użytkowników tm. Wkrótce zostanie ogłoszony konkurs z Wiedzy o CZ, tam rozlosowanych zostanie 20 kopii. Pozostałe zostały rozdysponowane do naszego widzimisię. Każdy kto chciałby dostać wersję kolekcjonerską z naszymi podpisami, aktami orka i paczką parówek niech się tu wpisze.

Wbrew pozorom kasa z tego wcale nie jest duża. Jest jakaś, ale to nie kokosy. Poza tym bylibyśmy idiotami, gdybyśmy nie skorzystali z takiej okazji.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Z jednej strony jestem trochę zawiedziony z tego powodu lecz z drugiej po namyśle sądzę, że nieskorzystanie z takiej okazji to byłaby z waszej strony głupota :facepalm:  A ja pewnie i tak kupie CZ. Gratuluję dobrego interesu :lol2:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
"Wiem, że ty też wiesz i znasz nasz Soviet Mental
Byleby mieć ale nie zapłacić ani centa"
"Hipoteza brzmi ci ludzie nie mają kasy
Ja - uhm, ci ludzie nie mają klasy
Każdy łasy na frikowe rarytasy"

Szczerze gratuluję, szanowni oburzeni, właśnie pokazaliście jak bardzo komuna siedzi wam we łbach, a wasza dwulicowość przekracza wszystkie normy. Kiedy CZ było tylko fanowskim modem, każdy się jarał jak świeczka nie wyobrażając sobie nawet ogromu pracy jaki tM włożyło w ten projekt. A kiedy postanowili zdobyć rozgłos, stać się zauważonymi projektantami gier z prawdziwego zdarzenia, wieszacie na nich psy, bo oni mają więcej niż ja, więc trzeba im zabrać, bo się nakradli na pewno, bo ja bardziej zasłużyłem.
Pluję na was.

Gz, tM.

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
A ja bardzo chętnie kupię wersję z podpisami twórców, tylko chcę wiedzieć... kiedy premiera xD

Aha, i sorki za moje dawne posty, po prostu nie mogłem wytrzymać tego, że wiem, że ktoś tworzy taki projekt, a są o nim tylko szczątkowe informacje.

Co do zmiany projektu na płatny - większość fanów najchętniej rozerwałaby Was na strzępy. Ja uważam, że to bardzo, bardzo dobre posunięcie, jeśli zaowocuje piękną edycją kolekcjonerską. Jak przypominam sobie, ile razy włączałem film "Obóz na bagnie" tylko po to, żeby posłuchać tej cudownej muzyki, oddałbym życie za soundtracka :lol2:  Triple, rządzisz!

Ciekawe, czy będzie poprawiona zmiana kierunku przy F8. Mała zmiana, a ucieszyłaby mnie ogromnie. No i czy - bądź co bądź - Gothic 1 pójdzie mi na maksymalnych detalach w 800x600 :facepalm:

biszkoptex

biszkoptex

Użytkownicy
posty81
Propsy4
  • Użytkownicy
Według mnie, to wam (twórcą) należą się wielkie gratulacje. W prawdzie żeby zagrać trzeba będzie zapłacić :facepalm:  :lol2:  :(  :(     . Z drugiej strony to może pokazać innym krajom, że "Polak Potrafi". Niezależnie od ceny kupię go bez względu na nią.

p.s: Czy planowany jest jakiś konkretny nakład?

evul

evul

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
gratulacje sukcesu, btw ludzie dlaczego sie tak spinacie? pytanie do was gdybyscie za cos, co lubicie robic dostali hajs to co? nie przyjelisbyscie go ? ...

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
ej ej ej, dlaczego ktoś usunął wpis o tym, jaki dziś dzień? :facepalm:
ja tam ufam twórcom, że nie bawią się w takie głupie kawały...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Czas Zapłaty nie bez powodu tak się właśnie nazywa :facepalm:

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Każdy kto chciałby dostać wersję kolekcjonerską z naszymi podpisami, aktami orka i paczką parówek niech się tu wpisze.
Darmowa paczka parówek ? Oryginalny dodatek do EK. Poproszę.

ziegenhals

ziegenhals

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Czy w przypadku rychłego spełnienia obietnic i osiągnięciu ekonomicznego sukcesu postaracie się podjąć współpracę z Jawood i stać się niekwestionowanymi spadkobiercami dzieła Piranha Bytes?

P.S Pytanie do tego Pana w czapeczce.

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Darmowa paczka parówek ? Oryginalny dodatek do EK. Poproszę.

Paczka parówek w robionym na zamówienie opakowaniu z napisem "Parówki Zapłaty", plus zestaw sztucznych parówek, żeby można je było do tego opakowania włożyć jak już się zje zwykłe... To by było coś

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Gratulacje. :facepalm:

Ja napewno kupię CZAS ZAPŁATY
Jestem pewny że mi pójdzie, bo Arcania już raczej nie :(  .

Tak więc czekam na premierę. Pozdrawiam. :lol2:

ziegenhals

ziegenhals

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Aha, i chciałbym jeszcze wiedzieć ile czasu zajmie wam dostarczenie przesyłki wraz z parówkami, bo muszę w końcu wiedzieć co dam dziecku do jedzenia.

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Hmmm, ja mieszkam w Anglii i mam takie pytanko, czy również będę mógł gdzieś w jakimś sklepie z grami zakupić tą oto grę czy będę musiał zamawiać na allegro czy nie wiadomo gdzie? :facepalm:

Pozdrawiam

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Gdyby to nie był kawał prima-aprilisowy, posty nie byłyby kasowane, tylko ktoś by odpowiedział, że tak niefortunnie wybrali datę ogłoszenia co się stało. Czyli zostaliśmy oszukani.

Aż muszę zacytować Piątek: "A gdyby tak po prostu się zabić? Wziąć nóż i się pochlastać..."

Radek

Radek

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Mi też to się wydaje dziwne, że zostały skasowane moje dwa posty :/

Yes, 100 post :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry