[prima aprillis] Czas Zapłaty na półkach 44271 109

O temacie

Autor

Zaczęty 1.04.2010 roku

Wyświetleń 44271

Odpowiedzi 109

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Thoro, możesz przedstawić wstępną cenę za rozszerzoną edycję kolekcjonerską? :lol:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

[prima aprillis] Czas Zapłaty na półkach
#21 2010-04-01, 12:07(Ostatnia zmiana: 2010-04-01, 12:08)
Kudlik, zwykłej EK nie będzie z tego względu że wydanie Czas Zapłaty jest to inicjatywa kolekcjonerska stąd też wydawca dał nam wolną rękę (w ramach pewnego budżetu) i mogliśmy odejść od standardowych zawartości pudełek. Próbowaliśmy osiągnąć konsensus pomiędzy wydaniem zwykłym a tak zwaną "edycją kolekcjonerską", stąd też minimalistyczna acz zacna i pozbawiona chińskiej tandety zawartość pudełka. Chyba lepiej dać jeden stylowy gadżet, coś co wygląda naprawdę elegancko niż stosy tandetnych naklejek i plakatów. Takie jest nasze zdanie. Dla przypomnienia jej skład:

Odnośnie ceny produktu to niestety nie możemy nic powiedzieć. Z resztą to już jest w rękach wydawców i my nie jesteśmy nawet angażowani w rozmowy na tym szczeblu.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
a czy on zajmuje się dystrybucją ?

Atom

Atom

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
Ale to jest wszystko śmieszne :lol2:  Może jeszcze nakład 500 000 sztuk...
A czemu na nagłówku czaszaplaty.pl jest jeszcze napis "witamy na oficjalnej stronie modyfikacji gry Gothic: Czas Zapłaty", w końcu to już nie mod :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale fajnie, CZ na półkach. Nie mogę się doczekać kiedy trafi na torrenty. :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A czemu na nagłówku czaszaplaty.pl jest jeszcze napis "witamy na oficjalnej stronie modyfikacji gry Gothic: Czas Zapłaty", w końcu to już nie mod facepalm.gif

a jak w sierpniu roku 2009 podmieniliśmy naszą stopkę na stronie na "2005/20010" to znaczy, że The Modders jakimś cudem przeniosło się do przyszłości? :lol2:

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Widzę że każdy zauważa w tej wiadomości jedynie to, że Czas Zapłaty stanie się płatny.
Przede wszystkim jednak, dzięki umowie otrzymaliśmy dostęp do kodu źródłowego gry oraz wsparcie przy produkcji, oznacza to ze Czas Zapłaty będzie spełnieniem choćby naszych marzeń, nie musimy się już ograniczać przez silnik graficzny, właśnie poprawiamy co możemy, silnik już na ten moment jest w stanie przetworzyć dużo bardziej skomplikowane modele w tym samym czasie co w przypadku G1, cała siatka kolonii jest odnawiania, o kwadratowych górach możecie już zapomnieć :lol2: . Pisane są również shadery, a normal mapy działają i świetnie się prezentują od jakiegoś czasu :lol2: .Poza tym staramy się o jak najlepsze efekty pogodowe, które będą ulegały dynamicznym zmianom. Zresztą jeśli będą możliwości jeszcze dziś przedstawię jakieś screeny :) .

Kończąc już temat silnika, przypominam jeszcze o dubbingu, zapewniam ze gra z głosami profesjonalnych aktorów jest naprawdę lepsza niż sam tekst do czytania.
Choćby dla nas, te wiadomości to spełnienie marzeń, nie jesteśmy już ograniczani przez Modkita możemy pracować jak profesjonalne studio.
Dodam jeszcze że duży nacisk przykładany jest do nowego modkita, już teraz mogę zapowiedzieć bardziej instynktowne i rozbudowane edytory, dostęp do klas silnika zostanie również rozszerzony oczywiście wszystko będzie odpowiednio udokumentowane, i żaden modder nie będzie już musiał tracić czasu na domyślanie się do czego dane funkcje służą itd.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
a ile będzie według was wersji językowych  :lol2:  ?

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: fifka link=topic=9464.msg89623#msg89623 date=Apr 1 2010, 11:19 AM\'
a ile będzie według was wersji językowych  :lol2:  ?

Angielska, niemiecka, polska, rosyjska - standart

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
heh znajac rozmiar piractwa w Polsce ta gra szybko się znajdzie w necie nie bójcie się :lol2:
Po drugie zawiodłem się na was mam nadzieję że wydacie płatny szajs :lol2:

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A czy nie obawiacie się, że mimo wszystko Czas Zapłaty nie przyciągnie odpowiedniej liczby użytkowników, a co za tym idzie nie zwrócą się koszty reklamy, oraz innych dodatkowych kosztów, które są związane z wydaniem gry (choćby płaca aktorów za dubbing). Bo przecież nie oszukujmy się ile znajdzie się osób oprócz fanów Gothica, którzy zechcą ją kupić? Nawet jeśli otrzymaliście kody źródłowe silnika, ciekaw jestem gdzie znaleźliście śmiałka (śmiałków?) który podjął się zadania dopisywania czegoś nowego do silnika, który i tak z optymalizacją jest na bakier. Shadery? Normal Mapy? Toż to prościej (i wyszło by wydajniej) było by napisać nowy silnik opierając mechanikę na tej Gothicowej.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Ile bedzie wazyla gra? (musze wiedziec czy mi limitu starczy na zasysanie z wareza)

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Będzie na płycie CD czy DVD i na ilu? :lol2:

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: turbocheat link=topic=9464.msg89630#msg89630 date=Apr 1 2010, 10:25 AM\'
heh znjac rozmiar pirastwa w polsce ta gra szybko się znajdzie w necie nie bujcie się :lol2:

To niech sobie będzie, to nie nasze zmartwienie. Jest to inicjatywa kolekcjonerska (stąd tak bogate wydanie), kierowana przede wszystkim do prawdziwych fanów gry Gothic i wszystkich tych, którzy nas wspierali. Szuje i narzekacze mogą jak najbardziej ściągać z internetu (czeka ich mała niespodzianka ), my do nich swojej pracy nie kierujemy.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Cytat: Caesum link=topic=9464.msg89633#msg89633 date=Apr 1 2010, 11:26 AM\'
Będzie na płycie CD czy DVD i na ilu? :lol2:

na tylu na ile sobie wypalicie    :lol2:

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#35 2010-04-01, 12:29(Ostatnia zmiana: 2010-04-01, 12:30)
Vuler, to już nie jest bezpośrednio nasz problem. Zapewniam jednak, że nikt nam nie zaufał na ładne oczka i widocznie przykuło to czyjąś uwagę (również za granicą), wykonano badania rynku i zasięgnięto opinii graczy i wyszło na to że taka inicjatywa ma racje bytu. Przypominam, że nie jest to standardowe wydanie a oferta kierowana wyłącznie dla fanów i kolekcjonerów, stąd też ograniczony nakład i starannie selekcjonowana wysoka jakość zawartości pudełka.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sergio - A co jak ktoś nie ma nagrywarki? :lol2:
Tak w ogóle to czekam z niecierpliwością na screeny. Czy grafika będzie lepsza niż w Arcanii? :lol2:

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Cytat: Caesum link=topic=9464.msg89638#msg89638 date=Apr 1 2010, 11:30 AM\'
Sergio - A co jak ktoś nie ma nagrywarki? :lol2:

to faktycznie może być problem

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale jedno musicie przyznac wyszliscie czy chcecie czy nie na kłamców przynajmniej na tym forum :lol2:  Bo ten mod miałbyc darmowy a co do niespodzianek zwiazku z piractwem to i  tak mnie to insteresuje bo w sumie te se i tak kupie hehe nawet jak mam nadzieje to bedzię szajs a wtedy złoże pozew do sądu o odszkodowanie ha szczeki wam opadły nie no żartuje :lol2:

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

#39 2010-04-01, 12:36(Ostatnia zmiana: 2010-04-01, 12:42)
Ale trzeba powiedzieć, że jako muzyk zostałem opłacony z góry i całkiem nieźle na tym wyszedłem. Dokładnie nie mogę powiedzieć ile, ale nie są to grosze :lol2:  Piękna sprawa, pierwszy raz zarobiłem na tym, co lubię.
Fakt, nie będę miał prowizji od tantiemów, ale i bardziej pasowało mi na raz =)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry