Brak kolorów i obrócenie przedmiotu 3264 12

O temacie

Autor Kino

Zaczęty 20.02.2010 roku

Wyświetleń 3264

Odpowiedzi 12

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Witam,
Przedwczoraj skorzystałem z tego poradnika. Uważam, że jest on co najmniej bardzo przydatny, ale...
No właśnie.

Po przywołaniu kodem owego przedmiotu (i każdego innego), kolory mam tylko z jednej strony.

Jak widać, z drugiej mam tylko czerń. Orkowe namioty, statuy, działa z portu. Wszystkie z nich mają kolorystykę z jednej tylko strony. Ale to nie jest tutaj największym problemem.

Te przedmioty można zawsze ustawić tak, żeby oglądający pracę widział tylko tą część zakolorowaną. Ale, kiedy mam w ekwipunku np. działo z portu i z tego ekwipunku je wyrzucam, ono zawsze zwraca się w tę samą stronę (tj. w tym przypadku w stronę wieży Xardasa).

Tak samo z innymi vobami. Obojętnie jak ustawię NPC, zawsze po wyrzuceniu z ekwipunku odpowiedniej rzeczy, ona zwraca się w kierunku wieży Xardasa, czyli na wschód.

Moim pytaniem i prośbą zarazem jest odpowiedź na pytanie - jak wyrzucić dany vob, żeby nie zwracał się na wschód, tylko w jakiś inny kierunek nie używając Spacera?
A jeśli tego nie da rady - jak przywrócić kolory drugiej stronie voba, tej całej czarnej?

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Może... podbijam?

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Czarny jest tylko z jednej strony, niezależnie od której się patrzy?

Spoiler

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Tak. Czarny jest zawsze tylko z jednej strony (patrząc na screen z beczkami i totemem można zobaczyć w którą stronę jest ta czerń - ciemna strona beczki jest skierowana w stronę wyjścia z miasta; wieży Xardasa) przedmiotu. Druga ma normalną kolorystykę.

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
hmm a jeśli można się spytać to po co przywołujesz voby cheatami?? nie lepiej wstawiać je w spacerze??

Nie mam polskich znakow

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
nie używając Spacera?
Czytaj dokładniej  o_o  

Na razie nie chcę się tak bardzo zajmować Spacerem; dopiero potem. Chcę poza tym mieć takie #msgote author=Kino link=topic=8998.msg83640#msg83640 date=1266952051]nie używając Spacera?[/quote]
Czytaj dokładniej  o_o  

Na razie nie chcę się tak bardzo zajmować Spacerem; dopiero potem. Chcę poza tym mieć takie ruchome#msgote author=Kino link=topic=8998.msg83640#msg83640 date=1266952051]nie używając Spacera?[/quote]
Czytaj dokładniej  o_o  

Na razie nie chcę się tak bardzo zajmować Spacerem; dopiero potem. Chcę poza tym mieć takie  rzeczy, które mogę #msgote author=Kino link=topic=8998.msg83640#msg83640 date=1266952051]nie używając Spacera?[/quote]
Czytaj dokładniej  o_o  

Na razie nie chcę się tak bardzo zajmować Spacerem; dopiero potem. Chcę poza tym mieć takie budować#msgote author=Kino link=topic=8998.msg83640#msg83640 date=1266952051]nie używając Spacera?[/quote]
Czytaj dokładniej  o_o  

Na razie nie chcę się tak bardzo zajmować Spacerem; dopiero potem. Chcę poza tym mieć takie  w grze na bieżąco.

kamiloops

kamiloops

Użytkownicy
posty161
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No to nie wiem;/ a nie lepiej robić mod w którym po dialogu np.pojawia sie dom??

Nie mam polskich znakow

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
...Chyba czegoś tu nie zrozumiałeś. Pisząc o rzeczach, ,,które mogę budować w grze na bieżąco" miałem na myśli to, że mogę je przywołać kodem w grze - w środku gry.

Jasiu

Jasiu

Użytkownicy
posty37
  • Użytkownicy
O ile się nie mylę to wszystkie meshe z Gothica są zwrócone w stronę osi "x". Dlatego też nie możesz ich w dowolnym kierunku ustawiać w grze. Niestety tylko Spacer coś zdziała, a co do tekstury to nie wiem co jest.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych 11% to wklej to do podpisu.

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
A czy jest szansa zmienić ową oś 'x'?

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Obrócić model?
Nie znam się na tym, ale może spróbuj w programie 3d wybrać recalculate normals.

Spoiler

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Nie mam żadnego z programów 3d.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Darmowy Wings albo Blender.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry