Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2135684 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2135684

Odpowiedzi 3617

Gehen

Gehen

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
w jednej z piramid jest ukryty bloczek ktory usuwa przeszkode.

Co do mojego problemu to niestety po wybraniu wszystkich eliksirow nie odblokowuje eliksiru sily. Czyli nikt tego nie uczy. Pfff.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
w jednej z piramid jest ukryty bloczek ktory usuwa przeszkode.

Co do mojego problemu to niestety po wybraniu wszystkich eliksirow nie odblokowuje eliksiru sily. Czyli nikt tego nie uczy. Pfff.
to byłoby przykre ;)
a może musisz znaleźć odpowiedniego nauczyciela? (w sensie jeden uczy mixów zręczności, a inny mixów siły)

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
W NK eliksiru siły uczył Constantino za 20 pkt może to się nie zmieniło i nie trzeba było się uczyć wszystkich eliksirów życia wystarczyło znać jakikolwiek przepis żeby Constantino zaczął nas uczyć.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
A na PEWNO nie ma jakiegoś innego sposobu z tą gildią zabójców ??? Może są jakieś kody a może coś w plikach można poszperać ??? POMOCY !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jakby co to elixiru siły uczy ten jakiś Guru, co siedzi w chatce na górze jak sie jest z bractwa ;)

Aihon

Aihon

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Pytanie odnośnie kluczyków w zamku GD. Jak dostać się do ducha Gomeza? Są potrzebne 2 klucze, pierwszy znajduje się w pokoju Engroma (ten co rozdaje racje żywnościowe w zamku), drugi w zamkniętym magazynie koło Tengroma (rycerza kolo kuźni). Problem w tym, że nigdzie nie ma klucza do tego zamkniętego magazynu. Znalazł go ktoś? Do tego u Gomeza jest również zamknięta skrzynia, gdzie klucz? Pamiętam, że w podstawie trzeba było wpieprzyć rycerzowi stojącemu przed magazynem i on miał klucz, teraz nie ma.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
NA PEWNO jest jakiś inny sposób z tą gildią zabójców !!! Może są jakieś kody a może coś w plikach można poszperać ???  Może ktoś już coś takiego znalazł...... POMOCY !!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jakby co to ja tam wchodziłem tak : zmieniłem się w topielca, odskakiwałem do tyłu, odmieniłem się i już byłem za ścianą :lol2:

Gehen

Gehen

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Klucz jest na dachu. Musisz wejsc na drugie piętro komnat rycerzy i przejsc po drabince na szczyt wieży. Z niej zeskocz na dach od strony więzienia i tam powinien być.

Inne pytanie. Gdzie są klucze do skrzyń ze starej wieży Xardupy?

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Wie ktoś może co daje 2 poziom Demonologii ten za 20 pn? Z tego co sam sprawdzałem to nic się nie zmienia (ani nie można nauczyć się nowej runy, ani przyzywany demon nie jest silniejszy, ani nie kosztuje mniej many) chociaż przyznaje że sprawdzałem na zwojach bo do runy nie mam niestety dość many ;)

EDIT:
Dobra już sprawdziłem na kodach (zmieniłem się w Xardasa) przyzywany jest książe domonów zamiast demona. Więc pytania nie było :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Z tą gildią zabójców jest alternatywny sposób - ale trzeba być strażnikiem, a jestem najemnikiem.... POMOCY !!!, potrazebuję innego sposobu !!!

Gehen

Gehen

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Weźcie pomóżcie, bo to tłumaczenie jest niezrozumiałe i nie wiem co jest napisane w dzienniku.
Mam problem ze Szponem Beliara. Mam Mora Ulartu, serce smoka i Krzyż Elementów. Wzywam S'enyaka poprzez róg i jest dialog. Na koniec opcja by użyć Mora Ulartu, no to pyk. Po tym Krzyż Elementów na demona i on pada, ale gdy modlę się do Beliara ten nie chce mi upgradować Szpona ani ja nie mogę go użyć. Co jest?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
JEST !!!! Udało mi się dołączyć do gildii zabójców !!! (niestety musiałem użyć kodów(zmienić tylko gildię i odmienić), ale na kilka sekund tylko) (to nie jest oszustwo, tylko wyjście z sytuacji bez wyjścia :lol: )
A czy kody szkodzą coś działaniu gry ??? (ja po użyciu kodów od razu je wyłączyłem b42b i dopiero zapisałem jakby co) :(

Gehen

Gehen

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Dobra, skapowałem się, że Krzyż Elementów zabija duszę demona, jednak nawet po zabiciu potwora konwencjonalnymi metodami Belira jest mi nieżyczliwy :lol:  Ile trzeba mieć u niego karmy, żeby przerzucić duszę S'enyaka do Szpona? Mam 42 karmy.

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Bardzo dużo trzeba mieć. Mi pozwolił korzystać ze szpona jak miałem około 250 pkt. po wytłuczeniu wszystkich paladynów na wyspie Etna.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Mam pytanko wie ktoś może skąd wziąć klucze do skrzyń w zatopionej wierzy Xardasa? :lol:

wieczor

wieczor

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Może ktoś powiedziec za co odpowiadają opcje w instalatorze Rebalance?

Bonuss

Bonuss

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Wieczór! Brawo! W końcu pytanie w temacie!
Ludzie cholera jasna! To jest temat do publikacji modów a nie pisania solucji do returninga w 1000 i 1 poście! Nie udzielam się na forum, grzecznie czekam kilka miesięcy, aż Majaczek spolszczy wszystko ładnie pięknie ale szlak trafia mnie gdy po tygodniowym nie sprawdzaniu forum jest kilka nowych stron w temacie, a żadna nie dotyczy spolszczenia Rozumiem, że gra może frustrować, że ktoś idzie na łatwiznę i pyta innych ale można to zrobić chyba gdzie indziej. Naprawdę są wśród was ludzie, którzy potrafią czekać do wersji finalnej tłumaczenia, są tacy którzy grają w bety tłumaczenia po to ażeby pomóc w wychwyceniu ewentualnych braków czy błędów w dziele Majaczka ale zapychanie tematu pytaniami o gre, fabułę, i "jak zrobić kupe bezimiennym bo  nie mogę być magiem wody" psują zarys fabularny graczom cierpliwie czekającym na pełne tłumaczenie, graczom, którzy mają coś innego niż granie bez końca a robią to dla czystej rozrywki.
Więc z łaski swojej proszę was, zróbcie sobie temat, forum, stronę z solucją do moda a ten zostawcie sprawom, że tak powiem czysto technicznym tłumaczenia.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#776 2010-05-17, 20:23(Ostatnia zmiana: 2010-05-17, 20:23)
W sumie poprosiłbym jakiegoś moderatora żeby zrobił porządek z tym tematem by ludzie tacy jak Bonuss dostali co chcieli i pozostali także
tzn. proszę o podzielenie tematu na dwa: jeden techniczny i drugi fabularny
wiem że to sporo pracy ale ułatwiłoby to życie niektórym forumowiczom
gdy takie przedsięwzięcie się uda będą moderatorzy mogli zrobić jakiś porządek w przyszłości bo teraz w tej formie tematu mają ręce związane ;/

jeśli takie rozwiązanie nie wypali mogę założyć na googlegroups.com grupę dyskusyjną z nowinkami, do której każdy będzie mógł się zapisać, wtedy najważniejsze informacje mógłbym przesyłać przez grupę

jednak porządek na forum byłby lepszy bo w "technicznym" temacie nie zgubiłoby się pytanie techniczne

proszę jakiegoś uczynnego moderatora o przeczytanie tego postu

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
ale zapychanie tematu pytaniami o gre, fabułę, i "jak zrobić kupe bezimiennym bo nie mogę być magiem wody" psują zarys fabularny graczom cierpliwie czekającym na pełne tłumaczenie, graczom, którzy mają coś innego niż granie bez końca a robią to dla czystej rozrywki.

Nie rozumiem co masz na myśli poprzez "granie bez końca" i nie wiem też czym to się różni od grania "dla czystej rozrywki" wg. mnie każdy gra dla rozrywki. A propo pytań, returning to bardzo długi i skomplikowany mod poza tym obfitujący w wiele bugów dlatego nie ma nic złego w tym żeby skorzystać z doświadczenia innych graczy.

Rozumiem, że gra może frustrować, że ktoś idzie na łatwiznę i pyta innych ale można to zrobić chyba gdzie indziej.

Właśnie o to chodzi że nie można gdzie indziej bo nie ma stosownego tematu. Rzeczywiście przydało by się podzielić temat na 2 albo chociaż założyć nowy bo niektórych nie obchodzą posty na temat przejścia gry ale niektórzy przeszli już znaczną część gry i nie interesuje ich nowa wersja spolszczenia (bo trzeba by zaczynać grę od początku)

tetriandoch

tetriandoch

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
mam problem 3 kustosz daje nam misje nauczenia się demonów lang po nauczeniu się daje nam pytania znalazłem odpowiedzi możecie mi podac 2 pierwsze odpowiedzi bo tam jest napisane lyrits i wózek z góry dzięki

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#779 2010-05-19, 18:11(Ostatnia zmiana: 2010-05-19, 18:11)
Właśnie o to chodzi że nie można gdzie indziej bo nie ma stosownego tematu. Rzeczywiście przydało by się podzielić temat na 2 albo chociaż założyć nowy bo niektórych nie obchodzą posty na temat przejścia gry ale niektórzy przeszli już znaczną część gry i nie interesuje ich nowa wersja spolszczenia (bo trzeba by zaczynać grę od początku)
począwszy od beta2.5 do odwołania wersje polonizacji będą zgodne pod względem zapisów
w wersji exe nie powinno być problemów przesiadki między wersjami>=beta2.5
w wersji mod może być konieczne ręczne skopiowanie zapisów (jeśli nazwa modu w gothicstarter się zmieni wewnętrznie)
skrypty będą identyczne pod względem funkcjonalności, różnić się będą tylko przetłumaczone teksty

0 użytkowników
Do góry