Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2135690 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2135690

Odpowiedzi 3617

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Fajnie, ściągłem..... Ale gothic mi przestał się instalować!!!

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Cytat: Ogrodnik link=topic=8984.msg93545#msg93545 date=Apr 27 2010, 01:01 AM\'
Otrzymał głupią odpowiedź na głupie pytanie.

Żałosna odpowiedź (skomentował bym to inaczej ale nie chce żeby mi usunęli posta), zwyczajnie się zapytał bo skąd miał to wiedzieć. A wracając do tego pytania żeby zostać nekromantą to musisz pogadać z vatrasem(to jest rozmowa dotycząca dołączenia do wodnego kręgu) dopiero potem z Xardasem bo inaczej się nie da, jeśli vatras nie o tym nie mówił to spróbuj jeszcze raz może nie wykorzystałeś jeszcze wszystkich opcji dialogowych, a może nie gadałeś wcześniej z cavalornem wtedy chyba nie będzie w ogóle rozmowy o wodnym kręgu z vatrasem. Jeśli chodzi o wybór gildii to proponował bym właśnie nekromantów bo to zawsze coś nowego, wszystkie inne gildie pojawiały się w g1 a poza tym wreszcie można sobie zagrać po stronie zła.

szpak

szpak

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
(skomentował bym to inaczej ale nie chce żeby mi usunęli posta)
To nie gs, tu się nie usuwa nieodpowiednich wypowiedzi.

Żałosna odpowiedź
Uargumentuj dlaczego żałosna.
zwyczajnie się zapytał bo skąd miał to wiedzieć.
Każdemu różne rzeczy sprawiają różny poziom przyjemności. Odpowiedź można zdobyć jednie poprzez WŁASNE doświadczenie.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
To nie gs, tu się nie usuwa nieodpowiednich wypowiedzi.

Uargumentuj dlaczego żałosna.

Każdemu różne rzeczy sprawiają różny poziom przyjemności. Odpowiedź można zdobyć jednie poprzez WŁASNE doświadczenie.

Nie wiem może i nie usuwa się odpowiedzi ale nie chce odpowiadać w sposób hamski. Żałosna bo nie można powiedzieć że pytanie jest głupie, to jest forum i tu się zadaje pytania i na nie odpowiada. Jeżeli ktoś korzysta jedynie ze swoich doświadczeń to może się okazać że po przejściu sporej części gry będzie musiał zaczynać od początku. Dlatego można się zapytać i skorzystać z doświadczenia innych graczy.  

Dobra dość już o tym bo to jest temat o Returningu a nie dyskusja o sęsie pytania ;]

szpak

szpak

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
siemka hmm kolejne pytanie  wie ktos moze ile trzeba miec  inteligencji i many   zeby zostac Dark Wizard?      bo mam 70mp   i 20 inteligencji i xardas mowi ze to wciąz mało....

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Trzeba mieć 100 many i 40 inteligencji. Najgorzej z inteligencją bo nawet po przeczytaniu wszystkich książek jakie są i tak będzie sporo brakować, trzeba uczyć się różnych umiejętności. A jeśli chodzi o mane to liczą się też pierścienie i amulety które założymy, można kupić 2 pierścienie po 10mp i amulet też 10 więc 70 powinno wystarczyć :lol:

Giba

Giba

Użytkownicy
posty19
  • Użytkownicy
Bardzo trudny mod... wystarczy że na początku zle zrobi się postać i koniec..

Módlmy się wśród drzew.

Za zdeptany wrzos.

Za przelaną krew.

Za zbuntowany los.

I za śmierć od miecza- I od byle rdzy

I za códzy ból- I za własne łzy

bartekzzz

bartekzzz

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
przeszedł ktoś może returning na poziomie 3 albo 4 ( i oczywiście gra bez kodów)??? ablo przechodzi???

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Spolszczenie jeszcze ujdzie, bo większość tekstu można jakoś zrozumieć.

Ale niedopracowanie tego moda jeśli chodzi o zbalansowanie rozgrywki pozostawia dużo do życzenia.

Ja nie polecam łamać sobie głowy tym modem póki nie wyjdzie jakiś normalny patch.

jakbyś nie zauważył pod koniec gadki startowej xardasa masz 4 opcje do wyboru. Są to poziomy trudności od najprostszego (u góry) do najtrudniejszego (na dole). Więc możesz sobie podkręcić poziom trudności do takiego jaki ci odpowiada. poziom "łatwy" (1) jest podobnie trudny jak noc kruka, poziom "niemożliwy" (4) jest trochę trudniejszy od Returning 1.1. Od poziomu trudności zależy mnóstwo rzeczy np. siła potworów (na łatwym ubiłem dorosłego wilka z lagi na 1 poziomie, na niemożliwym nie radziłem sobie z młodym póki nie zużyłem zwojów) lub premia początkowa (na łatwym 1k kasy+miksy na niemożliwym 5LP+troche expa). nie znam pełnego wpływu poziomu trudności na grę ale napewno jest znaczący

jedyna rzecz co do balansu do której można się przyczepić jest przewaga magów nad wojami, przez co nie opłaca się grać najemnikiem

@błąd instalacji
instalatory rebalance i returning wymagają GMDK a przede wszystkim jego części zwanej GothicVDFS który służy do pakowania modów

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Zainstalowałem wszystko (w wersji exe czyli LOL) i gdy wklejam spolszczenie beta 2 do Data to wszystko mam po rusku (uruchamiałem przez startera i przez rebalanca na pulpicie). HELP!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A jednak się udało... Mod wspaniały! Dobra robota z tym tłumaczeniem (lepiej niż dobra!!! Jesteście wielcy!!!) i poziom trudności tez fajny, bo 1.1 był za łatwy..... Dzieki za pomoc !!!

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Wie ktoś może do czego służą ołtarze anicent które są w każdej posiadłości budowniczych w jarkendarze?

Giba

Giba

Użytkownicy
posty19
  • Użytkownicy
Ja tego nie pojmuję...mówisz majaczek.. a raczej piszesz że u Xardasa jest wybór poziomu, a gdy ja wcisnąłem ten pierwszy.. czyli według tego co piszesz to łatwy poziom trudności.. a nie mogę zabić młodego wilka za pomocą broni białej, jedynie za pomocą zwojów daje sobie radę... za cholerę nie wiem co zrobić aby było łatwiej,a kodów nie myślę wpisywać.

Módlmy się wśród drzew.

Za zdeptany wrzos.

Za przelaną krew.

Za zbuntowany los.

I za śmierć od miecza- I od byle rdzy

I za códzy ból- I za własne łzy

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Z ołtarzami w Jarkendarze będziesz miał misje w późniejszym etapie gry. Jeden z opiekunów wręczy ci kamienie które musisz umieścić na ołtarzach.

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
jakbyś nie zauważył pod koniec gadki startowej xardasa masz 4 opcje do wyboru. Są to poziomy trudności od najprostszego (u góry) do najtrudniejszego (na dole). Więc możesz sobie podkręcić poziom trudności do takiego jaki ci odpowiada. poziom "łatwy" (1) jest podobnie trudny jak noc kruka, poziom "niemożliwy" (4) jest trochę trudniejszy od Returning 1.1. Od poziomu trudności zależy mnóstwo rzeczy np. siła potworów (na łatwym ubiłem dorosłego wilka z lagi na 1 poziomie, na niemożliwym nie radziłem sobie z młodym póki nie zużyłem zwojów) lub premia początkowa (na łatwym 1k kasy+miksy na niemożliwym 5LP+troche expa). nie znam pełnego wpływu poziomu trudności na grę ale napewno jest znaczący

Wziąłem właśnie poziom najwyżej u góry czyli nałatwiejszy, ale i tak mam problemy jeśli chodzi o walke z wilkami czy nawet goblinami - nie mówiąc już o bandytach czy mocniejszych przeciwnikach.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Wziąłem właśnie poziom najwyżej u góry czyli nałatwiejszy, ale i tak mam problemy jeśli chodzi o walke z wilkami czy nawet goblinami - nie mówiąc już o bandytach czy mocniejszych przeciwnikach.

No właśnie masz problemy ale da się pokonać bo już nawet na poziomie średnim nie ma szans żeby pokonać dorosłego wilka w walce wręcz (oczywiście mam na myśli początek gry)

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

na "niemożliwym" koło Cavalorna są czarne gobliny więc jest dużo trudniej, nawet nie licząc tego że są trudniejsze od czarnych na "łatwym"

jeśli ktoś ma problemy z walką niech zainwestuje w zwoje (później jak się zostanie magiem będzie łatwiej)... ogólnie gra jest dla zaawansowanych graczy - poziom "łatwy" jest podobnej trudności co Noc Kruka - pisze podobnej bo jest zmieniony balans pomiędzy elementami gry - część rzeczy będzie prostsza, część trudniejsza niż w NK. Ja na niemożliwym daje sobie radę na początku ale muszę spalić sporo zwoji więc wybrałem "łatwy" bo i tak daje pewne wyzwanie jak sam zauważasz

Poza tym każdy z potworów ma prosty sposób na pokonanie w pojedynkę, nawet czarny troll... bo było to przewidziane przez programistów gothica (w walce z 2-3 potworami jest dużo trudniej niż z jednym) - na rosyjskiej stronie moda (mam na myśli dział ogólnogothicowego forum) jest zestaw skrótów do filmów youtube o pokonywaniu potworów oraz prostszym przejściu niektórych kawałków - jest też walka z kilkoma potworami na podstawie wilków (wykorzystanie małego buga o_o )... także gdy chcesz wiedzieć więcej o potworkach zapytaj się pewnego gościa z obozu myśliwych - opowie ci o prawie wszystkich

bartekzzz

bartekzzz

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
co wy tak z tym poziomem trudności, gra w cale nie jest trudna, czy to aż tak ciężko parę razy wilka w łeb trafić pałą??? chyba nie!!! uważam że grając magiem gra jest dziecinnie łatwa, dlatego lepiej przejść ją wojownikiem bo jest większa przyjemność i co najmniej na 2 poziomie trudności bo 1 jest za prosty:(((

bartekzzz

bartekzzz

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Ja tego nie pojmuję...mówisz majaczek.. a raczej piszesz że u Xardasa jest wybór poziomu, a gdy ja wcisnąłem ten pierwszy.. czyli według tego co piszesz to łatwy poziom trudności.. a nie mogę zabić młodego wilka za pomocą broni białej, jedynie za pomocą zwojów daje sobie radę... za cholerę nie wiem co zrobić aby było łatwiej,a kodów nie myślę wpisywać.

a po co ma być łatwiej??? tu właśnie o to chodzi aby się pomęczyć w grze, jak nie dajesz rade to w sapera spróbuj:D

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Czemu Rejnar nie ma do sprzedania tych broni ??? Gdzie one są ???
A w ogóle to z jaką bronią lepiej chodzić, jedno czy dwuręczną ???(bo w 1.1 jak się miało broń ze smoka ożywieńca to było baaardzo łatwo)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
na "niemożliwym" koło Cavalorna są czarne gobliny więc jest dużo trudniej, nawet nie licząc tego że są trudniejsze od czarnych na "łatwym"

U mnie nie ma czarnych, tylko około 7 zwykłych goblinów na niemożliwym....

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry