Siemka wie ktoś może jak zwiększyć efekty graficzne itp bo u mnie nie idzie.... jak wróce do menu gry to i tak jest tak jak poprzednio a prawie na najnizszych detalach to bardzo kiepsko sie gra więc bardzo prosze o pomoc....
ten błąd występuje gdy spolszczenie zostało zainstalowane na returning 1.1 zamiast na rebalance
skrypty wtedy co prawda częściowo działają ale są problemy ze zgodnością, gdyż skrypty poza gothic.dat i menu.dat są nieobecne w paczce spolszczenia (bo nie wymagają spolszczenia) co oznacza że gothic ma je brać z niespolszczonego moda... w przypadku niezainstalowania ReBalance pojawi się więcej dziwnych błędów
EDIT: poza tym czasami ten błąd pojawia się przy pierwszym uruchomieniu gry, proponuje wtedy zapisać zmienić opcję, potwierdzić i uruchomić ponownie gothica - od następnego razu powinno działać bez uruchamiania gothica ponownie
@Poziom trudności
w pierwszej rozmowie z xardasem pyta nas jak się czujemy i pojawiają się cztery odpowiedzi - właśnie tu dokonujemy wyboru z 4 możliwych poziomów trudności w grze (Łatwy, średni, trudny, niemożliwy)
na młodym szczurze w wieży xardasa możemy sprawdzić czy poziom trudności nas zadowala (jeśli szczurek pada za pierwszym razem proponuje wlać młodemu wilkowi z lagi)
ja trochę grałem na łatwym i bez większego problemu pokonałem pierwszego dorosłego wilka z lagi na 1szym poziomie (w returning1.1 musiałem ubić wilka zezwoju bo inaczej nie umiałem)
mój brat gra na średnim i z niewielkimi problemami przeszedł już quest z krukiem (oczywiście bez kodów), co śmieszniej zrobił to grając najemnikiem czyli stosunkowo słabą jak nie najsłabszą gildią
poziom trudny to taki na jaki większość graczy szukających wyzwania się zdecyduje
poziom niemożliwy to bardzo podobny w trudności do returninga bez rebalance, no może troszczkę trudniejszy