Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2135701 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2135701

Odpowiedzi 3617

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
zapewne każdy oszukuje grę i gra na kodach bo inaczej nie jest w stanie przejść gry:DDD
Ciekawy jestem czy gra ktoś w ogóle bez kodów??? ale wątpię!!!
A z tym wilkiem to przesadzasz troszkę bo da go się pokonać ale nie jest łatwo, natomiast mając magię wilk nie jest żadnym przeciwnikiem:)))

Nieprawda że każdy używa czasem kodów np. ja nie używam i sądzę że oprócz mnie wielu ludzi gra bez kodów. Co prawda na początku jest ciężko ale da się przejść dalej bez kodów, mnie też podoba się taki poziom trudności bo trzeba trochę pokombinować a nie pokonuje się wszystko bez trudu, poza tym każdy zdobyty poziom czy każda zdobyta złota moneta daje dużo satysfakcji z gry. Ten mod jest raczej dla weteranów gothicka początkujący powinni moim zdaniem najpierw przejść grę bez returninga :lol2:

szpak

szpak

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Żeby zmienić ustawienia trzeba wejść w Gothic.ini i tam jest mnóstwo różnych opcji. Uwaga! Nie zmieniać jakichś zaawansowanych, jeśli jest się newbie. Ja tak zrobiłem i miałem mnóstwo błędów, crashy itd. Ustawiłem sobie tylko rozdzielczość i max widoczność i to wystarczyło. Jak ktoś chce się bawić to proszę bardzo.

niewiem jak to zrobiłeś że tobie działa to na spolszczonej wersji też  zmieniałem w tym i jakoś nic sie nie zmieniło ;/.  Co moze byc przyczyna tego że w niespolszczonej wersji można zmieniać normalnie ustawienia a w PL nie :lol2:

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Kamiennego strażnika to ciężko naprawdę zabić na początku ... Nie mówiąc już o Laresie który pada po 1-2 uderzeniach kamiennego strażnika....

Ciężki trening się zapowiada.

Czy czary w późniejszym etapie gry są potężniejsze i są w stanie zabić mocniejsze potworki?

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Kamienny strażnik jest bardziej wrażliwy na bronie obuchowe ale żeby w ogóle z nim walczyć wypadało by mieć conajmniej z 10 lvl. Jeśli walczymy razem z Laresem to najlepiej ściągać na siebie uwage strażnika tak aby lares mógł go trzaskać.

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy
Cytat: Bezior link=topic=8984.msg92565#msg92565 date=Apr 18 2010, 10:01 AM\'
Nieprawda że każdy używa czasem kodów np. ja nie używam i sądzę że oprócz mnie wielu ludzi gra bez kodów.

z kodami nie ma sensu grać, bez kodów wszystko satysfakcjonuje...pamiętam pierwszy raz jak przechodziłem Gothic 1 i zostałem cieniem...to było zarypiaszcze...albo jak pierwszy raz nie będąc jeszcze przyjęty do żadnego obozu natłukłem cieniowi...w Gothic 2 pamiętam jak orkowi wtłukłem pierwszy raz(chodzi o te zadanie od Harada) miałem 15 lvl jak się zabrałem za to zadanie( nie pamiętam jak przypakowana była moja postać)...albo jak uzbierałem wreszcie te 7000 złota na mieczyk paladyna...7000 dlatego że 2000 zakup potem 5000 konsekracja w kapliczce....to były czasy....potem nastał Noc Kruka do którego podchodziłem gdy już dość dobrze znałem podstawkę i nie wiedziałem co mnie czeka w dodatku więc zabierałem się za NK(czytaj:poszedłem do Jarkendaru) przypakowaną już dosyć dobrze postacią(około 30 lv)- skąd taki lvl na drugim rozdziale zapytacie...mianowicie stąd że robiłem WSZYSTKIE questy i zabijałem wszystko co żyje łącznie z Górniczą doliną(podpakowałem na jaszczuroludziach i orkach...chodziłem w tereny gdzie są smoki by wybić świtę smoka i uciekałem co sił w nogach bo bez oka innosa smokowi nawet łuski nie złamiesz w drugim rozdziale :lol2:  pamiętam że na tym etapie wybicie około 10 orków na tym etapie gry zajmowało mi prawie cały dzień...

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
W The Returning usprawniono mnóstwo rzeczy. Już mi nie przejdzie motyw zabicia za jednym zamachem połowy armi oblegającej zamek, bo bug z taranem nie działa. Do tego snajperzy orkowi atakują z 100% celnością, a wytrzymałość tych skurczybyków jest zatrważająca (z najlepszym łukiem w grze i 160 zręczności potrzebuje wbić z 10 strzał w elite-orka). Napsułem sobie tyle krwi podczas eksterminacji tego plugastwa, że chciałem rzucić grę w cholere. Nie ma bata żeby walczyć z dwoma orkami naraz, ich krytyki robią miazgę w sekundy. Ten poziom trudności jest naprawdę dobry, w końcu gra, którą chce się przechodzić choćby po to by dać nauczkę tym draniom.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#626 2010-04-18, 14:43(Ostatnia zmiana: 2010-04-18, 14:46)
Cytat: szpak link=topic=8984.msg92445#msg92445 date=Apr 17 2010, 10:48 AM\'
Siemka wie ktoś może jak zwiększyć efekty graficzne  itp bo u mnie nie idzie.... jak wróce do menu gry to i tak jest tak jak poprzednio a prawie na najnizszych detalach to bardzo kiepsko sie gra więc bardzo prosze o pomoc.... :D

ten błąd występuje gdy spolszczenie zostało zainstalowane na returning 1.1 zamiast na rebalance
skrypty wtedy co prawda częściowo działają ale są problemy ze zgodnością, gdyż skrypty poza gothic.dat i menu.dat są nieobecne w paczce spolszczenia (bo nie wymagają spolszczenia) co oznacza że gothic ma je brać z niespolszczonego moda... w przypadku niezainstalowania ReBalance pojawi się więcej dziwnych błędów

EDIT: poza tym czasami ten błąd pojawia się przy pierwszym uruchomieniu gry, proponuje wtedy zapisać zmienić opcję, potwierdzić i uruchomić ponownie gothica - od następnego razu powinno działać bez uruchamiania gothica ponownie

@Poziom trudności
w pierwszej rozmowie z xardasem pyta nas jak się czujemy i pojawiają się cztery odpowiedzi - właśnie tu dokonujemy wyboru z 4 możliwych poziomów trudności w grze (Łatwy, średni, trudny, niemożliwy)
na młodym szczurze w wieży xardasa możemy sprawdzić czy poziom trudności nas zadowala (jeśli szczurek pada za pierwszym razem proponuje wlać młodemu wilkowi z lagi)
ja trochę grałem na łatwym i bez większego problemu pokonałem pierwszego dorosłego wilka z lagi na 1szym poziomie (w returning1.1 musiałem ubić wilka zezwoju bo inaczej nie umiałem)
mój brat gra na średnim i z niewielkimi problemami przeszedł już quest z krukiem (oczywiście bez kodów), co śmieszniej zrobił to grając najemnikiem czyli stosunkowo słabą jak nie najsłabszą gildią
poziom trudny to taki na jaki większość graczy szukających wyzwania się zdecyduje
poziom niemożliwy to bardzo podobny w trudności do returninga bez rebalance, no może troszczkę trudniejszy

Mafcio

Mafcio

Użytkownicy
posty68
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja zabiłem kruka z toranda :D
Grał ktoś postacią Guru?

BrokenStar Team

Zapraszam na stronę!

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Co do eksterminowania kamiennych strażników to proponuje zawinąć młot z klasztoru magów ognia  ;p  o dziwo używając go nie schodzi wytrzymałość ani wymagań nie ma żadnych no może oprócz tego że przydało by się zainwestować do tych 30% w dwuręczną. A propos poziomu gry to jaki jest wybierając tą opcje w rozmowie z Xardasem po której dostajemy 1000 złota i coś tam jeszcze ?

bartekzzz

bartekzzz

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
jest to poziom easy czyli ten najsłabszy!!!
Ciekawy jestem czy spróbował ktoś może grę na poziomie trudnym (3) albo nawet niemożliwym (4) bo sam mam zamiar zacząć grę na 4 poziomie trudności, ciekawy jestem czy ciężko się gra??? a mam nadzieje że tak:))

szpak

szpak

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
hmm mam takie pytanko czy wam tez niezwieksza sie hp co lv?  mam 4 czy 5lv  i hp caly czas tyle samo czyli 72 :lol:

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
było już to powtarzane wielokrotnie, hp uczymy się u trenerów np: Wulfgar, Torlof . Mam pytanie z innej beczki na jakim etapie gry będę mógł zdobyć zbroje z magicznej rudy ?

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Orzeszek - Chodzi ci o taką zbroję jaką się miało pod koniec gry w G1? jeśli tak to można ją zdobyć w 5 rozdziale, przyłączając się do horadrimów.

PS. Według mnie ta druga dostępna zbroja jest lepsza ( ta czerwona ) , może ta z rudy ma więcej do broni i strzał ale czerwona ma o wiele więcej do magi i ognia.

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja sądzę że w 7 rozdziale przyda się bardziej ta co mieliśmy w G1. Gdyż jest tam mnóstwo orków i raczej nie będziemy atakowani magią lub ogniem (chyba że jacyś szamani, ale jest ich baaaardzo mało).

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Nie wie ktoś ile potrzeba karmy beliara żeby przywołane istoty nigdy nas nie zaatakowały?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#635 2010-04-22, 10:57(Ostatnia zmiana: 2010-04-22, 11:00)
Nie wie ktoś ile potrzeba karmy beliara żeby przywołane istoty nigdy nas nie zaatakowały?

przypuszczam że o kilkanaście więcej od karmy innosa
poza tym nad mociejszymi przywołańcami trudniej zapanować

EDIT: miałem na myśli że tyle potrzeba aby przyzwania miały sens
aby mieć pewność że cię nie atakują trzeba będzie mieć z 30 Karmy beliara lub więcej
zwłaszcza że demony mają około 2 razy trudniejsze do opanowanie niż zwykłe najprostsze przywołańce

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja mam do Was pytanie.

Jestem w tym momencie adeptem wody. I tutaj mam 2 pytania :

1) Czy jest możliwość opracowywania run z czarami w tym momencie? (Bo w Jakhendarze jest naprawę ciężko i przydałyby się runy z czarami a nie zwoje).

2) W jaki sposób zwiększyć intelekt który umożliwia naukę czarów?

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Żeby zwiększyć intelekt kupuj i czytaj wszystkie książki które tylko możesz, czytaj też te na stojanach tylko trzeba uważać kiedy ktoś zauważy jak czytasz to uzna to za kradzież. Intelekt można też zwiększać ucząc się różnych umiejętności: złodziejskich, myśliwskich, alchemicznych, kowalskich, także tworzenie run i uczenie się kręgów magii zwiększa intelekt, zawsze rośnie 1 intelektu od 1 umiejętności obojętnie czy kosztuje ona 1pn czy 20.  :P  

Jeśli chodzi o przywołanie istot to mam narazie 12 pkt beliara i kiedy przywołuje szkielet goblina to mniej więcej 1 raz na 10 mnie nie zaatakuje :P

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Ja mając te 130 na Beliara używam zwoju armia ciemności i szkielety mnie nie atakują wręcz przeciwnie rzucają się jak te harpagany na moich wrogów  :D  , czy odczuwam jakieś poważniejsze skutki tego że służę ciemnej mocy :P  ? Jednoznacznie mogę odpowiedzieć NIE, a przeszedłem już trochę gry. Musze przyznać że bawiąc się trochę kodami użyłem kodu na konsekrowaną  ( chyba tak to się pisze  :P  ) zbroję paladyna i po założeniu jej zabiło mnie no ale to tylko taka ciekawostka bo chyba oczywiste jest że grając paladynem trzeba wybrać ścieżkę "dobra" .

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Bardzo proszę o pomoc!!! Czy ma ktoś inny niż te 3 link do rebalanca? Bo mam słabego neta i nie mogę se z tych stron ściągać przez Free download managera....A bym se pograł :P  :D     POMOCY!!! (albo w częściach ten plik :P  )

0 użytkowników
Do góry