Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2151316 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2151316

Odpowiedzi 3617

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
post może i trochę spóźniony ale co tam  :]  jeśli chodzi o te przywołania pomiotów Beliara typu szkielet czy demon to nie są zabugowane gram obecnie wojem ale to nie przeszkodziło mi dorwać parę zwojów przyzwania szkieletu no ale wracając do sedna mam 181 pkt. na Beliara  :D   i przyzwane potwory mnie nie atakują. Nie wiem od ilu pkt. tak się dzieje bowiem wykonując misje starożytne artefakty wybiłem sporo paladynów i pkt. skoczyły drastycznie no ale mam nadzieje że rozwiałem wątpliwości ;]  . Pozdrawiam

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
z tego vo zauważyłem są tam trzy.
Opuszczona Kopalnia - musimy stamtąd zdobyć kule wody dla opiekunów.
Stara Kopalnia - Kula ognia dla opiekunów oraz zadanie z duszą Gomeza gdzie musimy duchy Kopaczy prosić o przebaczenie dla niego, zadanie to miałem w 3 rozdziale.
Wolna Kopalnia - Nie spotkałem żadnej misji tam, może inną gildią jest tam misja, grając Strażnikiem Świątynnym było tam mnóstwo orków i exp :]

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Mam problem z 2 zadaniem opiekunów (tym z odzyskaniem dusz z serca demona Lucjana). Po pierwsze po przeczytaniu tej księgi z klasztoru nie pojawia mi się żaden wpis w dzienniku że umiem przygotować ten napój, gdy podejdę do stołu alchemicznego też nie da się zrobić żadnego napoju i tu właśnie mam pytanie. Czy to jest jakiś bug czy będzie się dało zrobić dopiero jak znajdę odpowiednie składniki? I tu mam też drugie pytanie mianowicie jakie to są składniki bo z tego co napisane jest w księdze nic nie rozumiem :]

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
cofnij się o parę stron, o ile pamiętam było już takie pytanie oraz odpowiedź na nie.

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Gaharzysko, byłeś w jaskini z teleportem ?

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Sprawa rozwiązana :P

Teraz inne kwestie. Czy z gry usunięto tabliczki podnoszące skille? Bo żadnej nie napotkałem do tej pory a powinienem już sporo. Głupi pomysł.
Kto ma klucz do drugiej skrzyni na wyspie "skarbów", tam gdzie mieszczą się oszczędności gildii złodziei? Do jednej skrzyni dostałem klucz od babki prowadzącej hotel, a drugi?

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Nie z gry nie usunięto tych tabliczek jest ich całkiem sporo ale w innych miejscach niż w podstawce :lol2:

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Proszę mógłby ktoś podać przykładowe miejsce w którym moge znaleźć czarną rudę ?? W GD lub Khorinis i gdzie ta lokacja się znajduje

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Tabliczek w grze jest dużo więcej niż w G2NK. Poza GD, Jarkendarem i Khornis, tabliczki są także w nowych lokacjach, a w tych starych z NK jest ich więcej.
Drugi klucz do skrzyń na wyspie złodziei ma z tego co pamiętam Cassia albo Jesper.

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Gdzie jest 3 opiekun ???? jestem na płaskowyżu nad farmą Akila, zaraz obok są sekciarze.  Może ktoś powiedzieć gdzię sie udać od sekciarzy by odnaleść3 opiekuna?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
rozważamy wydanie bety 2.5 czyli bety2 z poprawionymi skryptami
jednak wydanie jej teraz wiąże się z tym że pojawi się kilka nieprzetłumaczonych linijek
plusem tego rozwiązania będzie usunięcie kilku uciążliwych bugów oraz pasowanie do najnowszej wersji rebalance
jednak pojawiające się nowe problemy z tłumaczeniem będą mogły być rozwiązane dopiero po pierwszej serii tłumaczenia do bety3
jeśli nie wydamy bety 2.5 oznacza to że najprawdopodobniej rozwiążemy ten problem przy b3.0 lub b3.1

jednym z najuciążliwszych bugów który byłby poprawiony jest praktyczna niemożność skorzystania ze skrzynki rukhara, lemara i kogoś jeszcze, tak by nie złapali naszego bohatera na przestępstwie

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
A ja mam pytanie odnośnie gry... jestem w 5 rozdziale i staram się dostać horadrimem :D  Zgodziłem się na tą próbę od tego mistrza.. i on mi powiedział że mam wskoczyć w teleport w świątyni i tam będzie czekał na mnie przeciwnik.. i tu jest problem.. ponieważ wskakuje w ten teleport na tym "zakręcie" , przetransportowuję mnie do oddzielnego pomieszczenia z 2 trumnami.. i to na tyle.. żadnego przeciwnika nie ma ;)  ktoś możę wiedzieć o co może chodzić ? albo gdzie powinien się on znaleźć ^ ?

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
Gdzie jest trzeci opiekun ? Jestem na płaskowyżu koło sekciarzy i nie wiem gdzie się udać

Gaharzysko

Gaharzysko

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
to dziwne... żadnej tabliczki jeszcze nie widziałem, a gram już któryś dzień... Zaczynam się zastanawiać, czy aby cały mod mi się wgrał, bo widzę mnóstwo rzeczy innych niż w 1.1 wersji. Np. czy w Rebalance 1.5 jest ten koles w Górnym Mieście co sprzedaje zajebiste miecze i skupuje przy okazji??

Kolejny problem mam. Staram się na Guardiana i przy okazji chce natłuc parę bossów, tych specjalnych mobków. Jestem przy jaskini, gdzie znajduje się Młot Taracośtam i wszystko fajnie, ale w porównaniu do poprzedniej wersji golemy są NIEZNISZCZALNE. No ledwo mogę je drasnąć czymkolwiek. Dodam, że idę w łucznika, który ma mało siły i zero wyćwiczonej broni jednoręcznej, więc spróbowałem magii, ale magia golemom nic nie robi. Nie podświetla się pasek życia u góry, więc "wszedłem" w golema i sprawdziłem czy coś to daje. NIC! No to spróbowałem przemiany w cieniostwora mając nadzieję, że taki byk z extra attack speedem go zatłucze. Golem mnie rozwalił a jego życie pozostało nienaruszone... What the hell?

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Zico- Musisz iść jeszcze wyżej ^ :D  w stronę Martwej Harpii.. na takim płaskowyżu zobaczysz taki lasek.. a w lasku opiekun ;]

A ja mam pytanie ... jestem w 5 rozdziale i staram się dostać horadrimem ;]  Zgodziłem się na tą próbę od tego mistrza.. i on mi powiedział że mam wskoczyć w teleport w świątyni i tam będzie czekał na mnie przeciwnik.. i tu jest problem.. ponieważ wskakuje w ten teleport na tym "zakręcie" , przetransportowuję mnie do oddzielnego pomieszczenia z 2 trumnami.. i to na tyle.. żadnego przeciwnika nie ma :(   ktoś możę wiedzieć o co może chodzić ? albo gdzie powinien się on znaleźć ^ ?

bartekzzz

bartekzzz

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
jestem za tym aby wydać wersję tłumaczenia 2,5 :D ))
Na pewno chociaż trochę uprzyjemni nam granie:)))

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
A czy po zainstalowaniu bety 2.5 będzie trzeba grać od nowa? Czy będą działały stare sejwy?

Mam jeszcze pytanie a propo gry. Czy wie ktoś jak dostać się do biblioteki klasztornej, musze się tam dostać żeby zdobyć rękopisy Xardasa a przy okazji można tam zdobyć sporo intelektu a tego ciągle mi brakuje nie wiem czy w ogóle da się zdobyć 40 intelektu w 1 rozdziale :D

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Diaz test na Haradrina jest bardzo zabugowany. Musisz użyć klawisza F8 i gdzieś a dachu będzie ten Haradrim którego musisz pokonać. Trzeci opiekun jest mniej więcej a kocńu płaskowyżu. Gaharzysko, są one poukrywane w trudniejszych miejscach. Pierwsza tabliczka np. jaką spotkałem jest w drodze z jaskini Bandytów Cavalorna na farmę Lobarta. Na takim jakby pagórku.
Ja też jestem za wydaniem bety 2,5. Tylko usuńcie całkiem tą drażliwość NPC. Za wykonanie zadanie "Krwawe kielichy" musiałem zapłacić około 30000 szt. zł. bo jak tylko włamywałem się do domu, właściciele budzili się i musiałem wielką kare u Andre płacić. Musiałem wtedy sobie niestety pomóc kodami.

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Orientuje się ktoś gdzie zniknął Milten na zaginionej wyspie? I jak pchnąć akcję do przodu? Mam wpis z naprawą statku, z zaginionym złotem, ale nie bardzo wiem co z tym robić. Na wyspie znalazłem tylko mapę dla kapitan. Żadnych części do statku czy kompasu...

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Z Miltenem jest bug. Musisz przenieśc się do niego kodami, wpisz goto pc_mage_li, pogadaj z im i wydostań się (niestety także na kodach) z jaskini w której był. Potem udaj się na plaże gdzie są Lester, Diego i Gorn i aktywuje się filmik po którym znajdziesz się w jaskini z Miltenem. Potem musisz tylko zabić dziecko Śniącego i wydostać się teleportem na zewnątrz. Z zaginionym złotem musisz zrobić tak: pogadać z każdym członkiem załogi (przede wszystkim kapitanem) potem udać się do ładowni gdzie było rozsypane złoto i gdzieś tam powinien leżeć kompas należący do kapitana. Idź do niego a on przyzna się że wywalił złoto. Do naprawy statku potrzebujesz sekstansu, który znajdziesz w budnynku w którym są bagienne golemy (wygląda jak jeden z domów budowniczych z Jarkendaru)

0 użytkowników
Do góry