Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2390184 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2390184

Odpowiedzi 3617

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Parę pytań na temat Returning z innego forum, prosze o podpowiedzi

1- w jaki sposób ostrzy się miecze - wyuczyłem się ostrzenia mieczy jednoręcznych u pomocnika kowala, mam miecz jednoręczny, który zgodnie z opisem można wyostrzyć - podchodzę do ostrzałki i mam komunikat, że nie mam czy tego zrobić.
2- wyuczyłem się kowalstwa, kupiłem pręty i potrafię wykonać prosty miecz ale widzę, że przy produkcji kowal ten miecz jeszcze hartuje w wodzie a ja mogę tylko rozgrzać pręt w palenisku i rozkuć na kowadle - przy próbie zanurzenia go w wodzie jest komunikat, że nie ma czym tego zrobić

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Parę pytań na temat Returning z innego forum, prosze o podpowiedzi

1- w jaki sposób ostrzy się miecze - wyuczyłem się ostrzenia mieczy jednoręcznych u pomocnika kowala, mam miecz jednoręczny, który zgodnie z opisem można wyostrzyć - podchodzę do ostrzałki i mam komunikat, że nie mam czy tego zrobić.
2- wyuczyłem się kowalstwa, kupiłem pręty i potrafię wykonać prosty miecz ale widzę, że przy produkcji kowal ten miecz jeszcze hartuje w wodzie a ja mogę tylko rozgrzać pręt w palenisku i rozkuć na kowadle - przy próbie zanurzenia go w wodzie jest komunikat, że nie ma czym tego zrobić

Kowalstwo to w brew pozorom trudna sztuka, i masz jeszcze wiele do nauczenia ;)  Każdy z kowali w grze uczy czegoś innego i z czasem coraz bardziej zaawansowanych technik. Widać prosty mieczyk nie wymaga maczania w wodzie ale inne zapewne tak.
Do ostrzenia mieczy potrzebne są jeszcze ostrza, tzn to co zostaje ze stali po wykuciu i ostudzeniu w wodzie.

Dostał się już ktoś do świątyni śniącego ? Coś tam czytałem, że trzeba skorzystać z "marvin" i "k" przy wejściu. ale może ma ktoś inny patent ? :)

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
dobra ja mam problem : byłem w świątyni adanosa,zdobyłem ten dziwny kamień poszedłem i pogadałem o nim z saturasem potem postawiłem go na piedestale i co dalej ?

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Gdzie jest młot adanosa?

i zauważyłem tez ze buster nie uczy akrobatyki a rejnar(npc z górnego miasta) nie sprzedaje unikalnych broni

Bragamus

Bragamus

Użytkownicy
posty29
Propsy8
  • Użytkownicy
Przyłączyłem się do gildii zabójców. Mam 2 pyania:
1.Gdzie się podział Asmal gdy zabiłem Nigela bo w chacie go nie ma?
2.Czy teraz mogę jeszcze się przyłączyć do innej gildii np. kupców albo bractwa?

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
dobra ja mam problem : byłem w świątyni adanosa,zdobyłem ten dziwny kamień poszedłem i pogadałem o nim z saturasem potem postawiłem go na piedestale i co dalej ?

Na przeciwko wyjścia ze świątyni  (tej z portalem do khorinis), za placem po schodkach, jest kolejny portal i piedestał na kryształ ze świątyni adanosa. Portal prowadzi do złotego smoka i nowego zadania, o którym było wyżej.

birkut

birkut

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Przeniosłem moje pytanie do tego watku bo tu najpewniej zagladają ludzie grajacy w tego moda: )

Witam!
Zacząłem grać i za cholerę nie mogę ruszyć do przodu. Bez problemu kilkakrotnie przeszedłem G2NK ale tu poziom trudnośc poprostu rzuca mnie na kolana. Bez problemu dostałem się do miasta wykorzystując wiedzę z G2NK ale dalej ani rusz - mimo, że rozwinałem siłe do 40 - nie mogę sobie poradzić z pojedyńczym wilkiem. Podstawowym problemem jest brak złota (ukraść narazie się nie da a zarobić konkretnie można jedynie sprzedając zioła - zostałem czeladnikiem Constantina ale to nie wystarcza. Porobiłem wszystkie questy nie wymagające konfrontacji z silniejszym przeciwnikiem, wsparłem się nawet uzyciem zwojów przemiany w zębacza dzieki którym trochę podbiłem statystyki ale nie mam już pomysłów na grę - proszę wyjadaczy o radę - jak grać, żeby przeżyć w świecie Returning - mod jest świetny ale chociaż wydawało mi się, że na Gothic'u zjadłem zęby - tutaj wymiękam

lukasgothicx

lukasgothicx

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
witam mam problem taki co musze zrobic aby nauczyc sie u czeladnika torbena otwierac zamki  gdy jest opcja dialogowa  on mi mowi ze nie nauczy mnie niczego dopoki nie okaze sie ze jestem uczciwym czlowiekiem????co mam zrobic??? jak mam dowiesc swej uczciwosci ????

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Musisz oddać mu księgę rachunkową Lehmara. Jeśli nie chcesz uczyćsię kradzieży kieszonkowej to poczekaj aż dołączysz do gildii zabójców. Asmal da ci potem zadanie z zabiciem Lehmara jak ten będzie spacerować po porcie i zabijesz go bez świadków. Zabierz mu księgę i oddaj Torbenowi.
Znalazłem już 6 liścików dotyczących dziadka Falka, zgodnie z solucją.
1. W pobliżu piramid w Khorinis.
2. Na plaży obok Obozu Piratów.
3. W kotlinie, przy ognisku.
4. W kanionie przy jeziorku.
5. Na bagnach przed jaskinią łączącą bagna z kanionem.
6. W pobliżu jaskini w której ukrywał się Juan.
Zaniosłem to wszystko do Falka ale ten każe mi dalej szukać. Co mam robić? W solucji nic więcej nie ma na temat tego zadania.
PS: Bragamus, gildia zabójców jest gildią dodatkową taką jak gildia złodziei, myśliwych i kupców. Więc bez problemu dołączysz do którejś gildii głównej.

lukasgothicx

lukasgothicx

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
dla tych co szukaja jaj pelzacza moge podpowiedziec ze sa w gorniczej dolinie  w kopalni tam gdzie zginol  paladyn silvestro(misja O RUDZIE! ile wydobyto!)przed wejsicem 2 zebacze i jeden smoczy zebacz idacy do kopalni(zabic je najlepiej)  w kopalni sa zwykle pelzacze i chyba ze 2-3 wojownikow na samym koncu jest krolowa pelzaczy gdy ja zabijemy obok niej znajduje sie 3-4 jaj  pelzacza  jesli komus pomoglem z gory dzieki :P

mlot adanosa znajduje sie w jarkendarze  w domu uzdrowicieli(bodajze)na poludniu od bagien...najlepiej szybko go ukrasc z oltarza i rozwalic straznikow kamiennych...potem wziasc kamienna tabliczke...

Bragamus

Bragamus

Użytkownicy
posty29
Propsy8
  • Użytkownicy
Na wysepce niedaleko Bustera znalazłem jakiegoś silnego topielca o nazwie coś na R. gdy go zabiłem to dostałem jakiś bonus i leciała muzyczka z Gothic III jak wyzwoliłeś miasto. Ah aż łezka się w oku kręci.
Moje pytanie : czy w modzie spotkamy więcej takich bestii i w jakiś miejscach? Jeżeli ktoś znalazł to proszę o podanie ich :P

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Na wysepce niedaleko Bustera znalazłem jakiegoś silnego topielca o nazwie coś na R. gdy go zabiłem to dostałem jakiś bonus i leciała muzyczka z Gothic III jak wyzwoliłeś miasto. Ah aż łezka się w oku kręci.
Moje pytanie : czy w modzie spotkamy więcej takich bestii i w jakiś miejscach? Jeżeli ktoś znalazł to proszę o podanie ich :P

przykładem są (przynajmniej u mnie) dowódcy orków w GD

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

lukasgothicx

lukasgothicx

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
jak pierwszy raz spotykamy aligatora jacka on proponuje nam polowanie w drodze do obozu piratów wiec idizemy z nim potem z nim schodzimy na mala przelecz w celu zdobycia miesa dla jednego z piratów  na dol obok jest rzeka (najlepiej sie rozgladnac) widac na skale na srodku jeziora jest aligator duzy jakis(nie zabijalem go poniewaz robilem ta misje z miesem dla pirata...

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#313 2010-03-21, 19:15(Ostatnia zmiana: 2010-03-21, 19:17)
jak pierwszy raz spotykamy aligatora jacka on proponuje nam polowanie w drodze do obozu piratów wiec idizemy z nim potem z nim schodzimy na mala przelecz w celu zdobycia miesa dla jednego z piratów  na dol obok jest rzeka (najlepiej sie rozgladnac) widac na skale na srodku jeziora jest aligator duzy jakis(nie zabijalem go poniewaz robilem ta misje z miesem dla pirata...

hmm..... ja go nie widziałem zbytnio(zaraz sprawdzę)(tłumaczyłem prawie cały Jarkendar więc ja Questów nie robię tylko czituje aby jak najszybciej zobaczyć co jest w końcówkach moda) a tak właściwie to do czego jest ta runa co była na drugim piedestale w świątyni adanosa ?

lukasgothicx

lukasgothicx

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
mam pytanko do tych co juz sa w 3 akcie jak zmusic xardasa aby udal sie do slonecznego kregu w celu naprawienia oka innosa ??? pyrokararowi musialem dac ksiege a vatras sie zgodzil i juz sa przy slonecznym kregu...?co mam zrobic z tym xardasem? zeby udal sie na to spotkanie do slonecznego kregu??

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Musisz awansować w swojej gildii, czyli Strażnik musi zostać Paladynem, Nowicjusz Strażnikiem Świątynnym itp.
A co do bestii to w całym świecie jest mnóstwo takich bossów. Np. wielki krwiopijca w pobliżu fortecy paladynów, pustynny szczur w kanionie w Jarkendarze, dowódcy orków oblegających zamek w GD, Czarny wilk przy słonecznym kręgu itp.

Bragamus

Bragamus

Użytkownicy
posty29
Propsy8
  • Użytkownicy
1.Czy są nowe misje jako strażnik/paladyn?
2.Czy są nowe misje jako najemnik/łowca?
3.Jak przekonać Lariusa aby przyjął paczkę od Idola ...?
4.Czy są nowe misje u piratów?
5.Czy są nowe misje u bandytów?
6.Czy jak się zostanie hersztem zabójców są jakieś misje?
7.Co to za goblin w gorzelni Vina?
8.Czy są jakieś inne misje w gildii kupców po wynonaniu zadania o sklepie Zurisa?
9.Jak podmienić gin na wodę w tawernie Orlana skoro nawet w nocy wszyscy się na mnie rzucaja?
10.Czy spotkał ktoś Ortegę?

Sporo tych pytań. No jeżeli ktoś poda mi odpowiedzi będę wdzięczny :P

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
1.Czy są nowe misje jako strażnik/paladyn?
2.Czy są nowe misje jako najemnik/łowca?
3.Jak przekonać Lariusa aby przyjął paczkę od Idola ...?
4.Czy są nowe misje u piratów?
5.Czy są nowe misje u bandytów?
6.Czy jak się zostanie hersztem zabójców są jakieś misje?
7.Co to za goblin w gorzelni Vina?
8.Czy są jakieś inne misje w gildii kupców po wynonaniu zadania o sklepie Zurisa?
9.Jak podmienić gin na wodę w tawernie Orlana skoro nawet w nocy wszyscy się na mnie rzucaja?
10.Czy spotkał ktoś Ortegę?

Sporo tych pytań. No jeżeli ktoś poda mi odpowiedzi będę wdzięczny :P
3. Musisz założyć Przepaskę Nowicjusza.
4. Są dwie u nowej piratki, oraz jedna związana z mężem Gritty.
5. W drugim rozdziale, w GD w pobliżu dawnego obozu na bagnie spotykamy Ratforda i Draxa. Ratford zleca nam zadanie z Fiskiem. Poza tym jak spotkamy Fortuno to możemy mu poweedzieć o nowym obozie bractwa, i on się tam uda. I potem wydaje mi się że będą misje jak Jarkendar w 5 rozdziale zostanie zajęty przez orków i garstka bandytów co przeżyła będzie w Khorinis.
6. Nie.
7. Jeden z tych bossów które są na całym świecie.
8. Tak. W każdym rozdziale odstępne są nowe misje u Lutero.
9. Uśpij Orlana czarem w nocy i spróbuj. Mnie atakował Orlan i jak on mnie uderzył to cała reszta się rzucała.

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Rozszyfrował ktoś może listę składników potrzebną do sporządzenia eliksiru dusz ( drugi test u opiekunów ) ? Czarna perła, akwamaryn, siarka, esencja many i bagienne ziele - tyle zrozumiałem ale reszty za chiny nie jestem w stanie...
Btw nie powinno być jakiejś opcji przy stole alchemicznym czy coś ?:/

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Jest opcja, chyba w specjalnych miksturach. W każdym razie ja miałem.

0 użytkowników
Do góry