Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2301471 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2301471

Odpowiedzi 3617

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Mam takie małe pytanie czy w spolszczeniu beta2 powinny przewijać się między dialogami angielskie słówka? Czy jest to małe niedociągnięcie czy należy usunąć jakiś plik a jeżeli tak to jaki. Pozdrawiam

Spocq

Spocq

Użytkownicy
posty21
Propsy2
  • Użytkownicy
Widać że nikt mi nie chce pomóc,a chciałem zagrać w tego moda.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
ja jestem świeżo po instalacji to mogę Ci powiedzieć jak ja to zrobiłem:
1. instalujesz gothic2 + nk
2. instalujesz g2mdk 2.6
3. instalujesz patcha do g2mdk
4. instalujesz returning'a ( instalując go zaznaczasz wersje exe to jest ta linijka z LOL)
5. instalujesz łatkę do  returning'a do wersji 1.1 ( też zaznaczasz LOL )
6.  instalujesz rebalance ( także zaznaczasz LOL )
7. przeklejasz łatkę polonizującą do katalogu DATA
8 możesz cieszyć się grą

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Orzeszek, spokojnie ja też tak mam :D  to jest jeszcze nie dokończona wersja spolszczenia.. wiec może to przez to (małe niedociągnięcia).

Spocq - hmm.. nie widzę innej rady niż reinstalka Returninga... na pierwszej stronie jest dobry opis instalacji :ok: . Z swojej strony powiem tylko to.. że lepiej jest zainstalować w wersji MOD...

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
dzięki Diaz uspokoiłeś mnie trochę :D   bo myślałem że będę musiał znowu grzebać w folderze a przy moich zdolnościach nie wykluczone że mógłbym coś spieprzyć  :ok:

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Ja już miałem taki dialog że była przeplatanka słów polskich, angielskich i ruskich xD i wtedy wogóle nie wiadomo oco chodzi :ok:  :D

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
EDIT: Sorry za OMG, zauważyłem, że u majaczka w pierwszym poście jest tak jak wyżej... ale kilka stron wcześniej Dimmell (od Rebalance) pisał, że łatek nie instalujemy :D  Tym sposobem eliminujemy wszelkie problemy z teksturami, i błędami podczas wczytywania gry.

I taka małą uwaga na marginesie, nie importujcie postaci bo intelekt spada do 5 :ok:

1. instalujesz gothic2 + nk
2. instalujesz g2mdk 2.6
3. instalujesz patcha do g2mdk
4. instalujesz returning'a ( instalując go zaznaczasz wersje exe to jest ta linijka z LOL)

5. NIE INSTALUJEMY ŻADNEJ ŁATKI !!! REB już ją posiada.

6. instalujesz rebalance UNI( także zaznaczasz LOL ) bez żadnych dodatków.
7. przeklejasz łatkę polonizującą do katalogu DATA

Jeżeli wszystko dobrze zainstalowałeś to uruchamiasz Gothica przez GothicStarter.exe

1. Wykonujemy zadanie z Fernando, po którym można dołączyć do wodnego kręgu.
2. W między czasie z Laresem i jego ornamentem odwiedzamy magów wody.
3. Od Nefariusa dostajemy zadanie odszukania pozostałych ornamentów. Oddajemy magom i czekamy aż go połączą. Rozmawiamy z Saturasem. (Chodzi o pismo od Vatrasa)
4. Załatwiamy sprawę z Dexterem.
5. Rozmawiamy z Vatrasem, później z Hagenem.
6. Wracamy do Vatrasa, dostajemy pismo, biegniemy do Saturasa i przez portal...

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
co się tak bulwersujesz ja zrobiłem tak jak napisałem i wszystko działa, co to za różnica czy przejdzie od razu z 1.0 do 1.15 czy z 1.0 na 1.1 i dopiero na 1.15 twoim sposobem może i jest szybciej ale to nie wyklucza tego że nie można moim

Zico

Zico

Użytkownicy
posty26
  • Użytkownicy
@Diaz
Tak, rozmawiałem. Powedział mi, że musze pomóc magom wody. TYLKO POWTARZAM SETNY RAZ nie moge zagadać nic do Vatrasa o dołączeniu, mimo że wykonałem dwa wymagane questy. Ludzie powiedzcie co robiliście, przecież tyle osób którzy udzielają się w tym temacie musiało przebrnąć ten etap gry...
@edit
Zapomniałem dodać, nie moge wyruszyć z Laresem do Saturasa, ponieważ mówi, że nie ma kto go zastąpić ani nie została wyjaśniona zagadka znikających ludzi, A przecież ja ją wyjaśniłem !

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
a załozyłeś pierścień i gadałeś Baltramem?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Mafcio

Mafcio

Użytkownicy
posty68
Propsy1
  • Użytkownicy
zeby dojsc do mogow wody trzeba wykonac zadania: Gdzie sa wszyscy zaginieni? oraz Handlarz bronią dla bandytow i zlozyc trzeba ornament wtedy mozna wstapic do nich jako Adept Wody

taka mala porada :lol:

BrokenStar Team

Zapraszam na stronę!

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
3 opiekun znajduje się nad farmą Akila. Przy schodach prowadzących od słonecznego kręgu do kręgu w lesie jest takie wzgórze gdzie znajduję się Hanis i jego zbieracze. Stamtąd musisz iść cały czas prosto aż natkniesz się na opiekuna.  http://translate.google.pl/translate?js=n&...history_state0= tu masz małą pomoc.
Ja mam pytanie jak mam zniszczyć Opiekunów? Pyrokar zlecił mi zadanie i poszedł do tajnej biblioteki coś czytać ale nic więcej nie gada. I kiedy przestaną mnie walić pioruny jak zbliżę się do posągu opiekuna i jak zaatakuje orka? Bo cały czas muszę przed nimi uciekać.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#472 2010-04-02, 17:12(Ostatnia zmiana: 2010-04-02, 17:12)
@Spocq
jak widać twój problem został dobrze omówiony przez tych co już im się udało zainstalować returning+rebalance+spolszczenie
może mój sposób z pierwszych stron nie jest najszybszy/najlepszy jednak przetestowałem go w obu wersjach i działą na 100%
jeśli ci się wyświetla błąd przy starcie gothica to znaczy że coś strasznie schrzaniłeś w trakcie instalcji i musisz zaczać od początku tzn od podstawki i nocy kruka, najczęstszym sposbem na schrzanienie instalacji to mieszanie wersji MOD i EXE (czyli LOL w tej niedorobionej cyrylicy) które skutkuje w 99% spapraniem całej instalacji gothica.
Ponieważ na tym forum dochowaliśmy się lokalnych specjalistów nie ma sensu spamowanie do mnie na priv z tekstem typu pomocy  i linkiem do tego forum które dobrze znam, wystarczy zadać tutaj pytanie i znajdzie się kilku chętnych do pomocy bez zbędnego zawracania głowy mojej bardzo zajętej osobie

@reszta
co prawda tekst jest adresowany do Spocq jednak zawiera parę pouczających informacji dla wszystkich

Diaz

Diaz

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
A ja mam taki problem z misja... otóż z misją u 3 opiekuna , mam problem z jego pytaniami :lol:  sam sie namęczyłem i tak nie zdołałem poprawnie odpowiedziec.. wiec zasięgnąłem porady solucji a tam co ? odpowiedzi są... tylko to co jest w solucji nie pokrywa się z dialogami ;/ i nie wiem jakie mam poprawnie odpowiadać... Ktoś byłby mi w stanie pomóc ?

ropuszek

ropuszek

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Jak wam się u licha udało dotrzeć do tego nekromanty w GD??? Oo Pełno tego orkowego plugastwa, i jeszcze snajperzy z kuszami <zalamka>... :D

Jakiś sposób na poszukiwaczy? Dwie błyskawice i mnie nie ma...

EDIT: Jestem magiem, i na moje 5-6 strzał ciemności, poszukiwacz posyła mnie do Beliara dwiema błyskawicami XD
EDIT2: Moja sytuacja troszkę się polepszyła, czar rój z 3 kręgu pozwala wyeliminować 1vs1 poszukiwacza, orka czy kogo tam chcecie :D  Rój + strzałka ciemności, broń dystansowa, ewentualnie podchodzimy i siekamy kijaszkiem :D

EDIT3:  Gallahadion - kojarzy ktoś tego typka ??

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Musisz się udać za palisadę. Idź przez most wiodący na cmentarzysko orków a obok mostu będzie zjazd w dół. Potem idź do wieży mgieł, spróbuj jakoś ominąć orków np. dzięki miksturze prędkości. A poszukiwaczy, tych którzy nie drą się "tam jest!" gdy się zbliżasz wykańczaj z łuku lub kuszy a jeśli jesteś którymś z magów to czarami.
Gdzie jest serce mrocznego golema potrzebne do zniszczenia opiekunów? wyczytałem że jest w na parterze w starej wieży Xardasa, przeszukałem ją i nic nie znalazłem, byłem nawet w zalanej wieży oraz wieży w Khorinis ale także nic tam nie ma. Pomóżcie.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#476 2010-04-03, 07:55(Ostatnia zmiana: 2010-04-03, 09:11)
mam pytanie czemu jak mnie zabija na dodatkowym obszarze np. stara kopalnie, opusczona kopalnia to wywala assess violation, albo access failed i trzeba restartowac kompa...???

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
maarekxd

Mrocznego golema widziałem chyba w takiej... jakby nadmorskiej wieży nekromanty. Wskakujesz do wody w Khorinis, skręcasz w prawo i płyniesz dość długo, za Skipa i jeszcze dalej. Tam stoi jakaś dziwna wieża,a w jej podziemiach jest dziwny golem. Może to ten?

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Znalazłem, dzięki. A jak go mogę zabić? Próbowałem miecza, młota,  kuszy, magii świątynnego strażnika oraz run paladynów (znalazłem przy trupach w mieście:D) i nic mu żadnych obrażeń nie zadaje.

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
hmm, nie jestem pewny, ale potrzebne jest chyba zaklęcie związane ze światłem, tyle wyczytałem z ruskiej solucji.

0 użytkowników
Do góry