Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2118418 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2118418

Odpowiedzi 3617

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
tez macie zamiast Saturas - Z wyrazami szacunku , i zamiast Gorn - Róg ? ;d  nioch nioch xD

sarmanta

sarmanta

Użytkownicy
posty6
Propsy1
  • Użytkownicy
Kiedys dalem Majaczkowi pomysl zorganizowania zbiorki pienieznej dla np profesjonalnych tlumaczy, ktorzy szybko by sie ze wszystkim uporali, ale nic z tego nie wyszlo. Poniewaz czekam na mod pare lat, chetnie bym 50 zeta wylozyl na taki cel. Ale teraz to musztarda po obiedzie.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
gdzie jest ten przyjaciel Bartoka ? bo przeszukalem chyba cale Khorinis i nie moge go znalezc..

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
gdzie jest ten przyjaciel Bartoka ? bo przeszukalem chyba cale Khorinis i nie moge go znalezc..
Szukaj w pobliżu kapliczki Innosa za farmą Akila.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
przypominam że jest nowsza beta już nie do końca auto (ta z 11-11-2012). Pełne PRO wyjdzie "za jakiś czas".

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
https://rapidshare.com/#!download|831p4|116131432|AddonTexturPack%20z%20polskimi%20fontami.rar|213063|0|0
Tu masz tekstury, które działają z modem i są ładne i zmieniają rośliny :)

Romek dzięki ale nie dokońca chodziło mi o to, źle się wyraziłem bo roślinność roślinnością a mnie chodziło o same zioła, grzyby, owoce itp. Mam zainstalowany ten pack i nie do końca jest ok. Niektóre tekstury są brzydkie ale to kwestia gustów.
Gdyby Vurt był bardziej dopracowany to byłby idealny ale nie jest i w dodatku krzaczy rebalanced moda, w tym modzie duża liczn=ba drzew nie ma ustawionej przenikalności co często powoduje absurdalne problemy, poczynając od wersji 0.4 do 0.7 problem istnieje.
Obecnie poszukałem troche sieć i znalazłem GoMan PL i GothicZTEX ale jakoś mi nie idzie łaczenie grafiki w modach poza tym mam praktycznie zerową wiedzę na te tematy. Wyodrębniłem już sobie pliki graficzne z innego moda (na próbę G2 ICP z IronKeep Studio) ale nie wiem jak wgrać to do innego i jak skompilować aby plik miał rozrzerzenie .vdf

Edit:
Dałem 10 Płytek Pancerza Pełzaczy ale po odczekaniu 1 dnia (nawet pięciu) Wilk nie dał mi zbroi :/ Jakie są wymogi na ten pancerz ? jestem w 2 zordziale, informacje o tym pancerzy mam od Myśliwego Barema i gram na tym drugim spolszczeniu, czyżby wkradł się bug czy może jest jeszcze zawcześnie na ten pancerz ?

Baith

Baith

Użytkownicy
posty55
  • Użytkownicy
Kto ma klucz do dwóch skrzyni w wolnej kopalni (tej z G1 co odzyskiwalismy ją dla Nowego obozu za rąk starego obozu.

ZNa ktoś mozę kod na paczke dla Radforda od FIska bo sobie ja niechcaca otworzylem i teraz nie moge skonczyc zadania.

EDIT:

Po co jest jasknia bólu, czy to jakieś zadanie tylko dla nekromantów czy jak?

kroko93

kroko93

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
1. W miarę postępów w fabule Hagen sam da ci do niej dostęp i przy okazji jakieś tam zlecenie.
2. Póki co nie odpowiem, tą wiedzę muszę sam uzupełnić.
3. Coś koło 4/5. Prawdopodobnie nawet dostaniesz ją w tym samym momencie, w którym dostałbyś najlepszą szatę maga ognia - tuż po rytuale odnowienia oka innosa.

Edit : Ja też mam pytanie do graczy, którzy coś jeszcze z returninga pamiętają. Mógłby mi ktoś przypomnieć tak ogólnikowo bez szczegółów, z jakimi korzyściami wiąże się w późniejszym etapie rozgrywki przyłączenie do poszczególnych gildii ? Rzecz jasna podstawowe gildie tj. magów ognia, paladynów i najemników można pominąć, chodzi mi głównie o nekromantę, strażnika bractwa/guru i maga wody. Byłbym wdzięczny i poleciałby props.
Co do nekromanty i maga wody to trzeba do nich dołączyć bo inaczej nie dostaniesz się do Lorda Hagena :D

Już nie aktualne poradziłem sobie z tym,ale dzięki za odp:) Teraz mam problem na zaginionej wyspie,ponieważ rozmawiałem ze wszystkimi i nie mogę się dowiedzieć gdzie jest moje złoto,oraz nie mogę znaleźć na wyspie bryłki magicznej rudy by udowodnić to Jorgenowi,jakby ktoś miał to już za sobą to prosze o rade :)

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Co do złota to musisz pogadać ze wszystkimi i iść do kapitana który zleci Ci odszukanie kompasu. Znajdziesz go w ładowni, potem odnosisz go do kapitana i ten się przyzna że wywalił złoto. A propo rudy to musisz iść do jaskini przy plaży i Ci się wpis pojawi, potem pogadać z kapitanem i znaleźć drugą jaskinie z rudą, jak wychodzisz z plaży wgłąb wyspy to idź na zachód , w okolicy jest cieniostwór a w zgłębieniu znajdziesz jaskinie, ukryta jest ona za krzakami, wchodzisz, wydobywasz rudę i idziesz do kapitana.

kroko93

kroko93

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Witam,obecnie znajduję się na "zaginionej wyspie" i posiadam na niej 2 problemy a mianowicie:
1.Po przepytaniu wszystkich moich kompanów nadal nie wiem co się stało z moim złotem
2.Nie mogę znaleźć bryłki magicznej rudy bo dostarczyć dowody Jorgenowi na jej występowanie.Szukałem w jaskiniach gdzie występowały ale bez skutku oraz podchodziłem z kilofem do poszczególnej skały ale nie mam pokazanego okna animacji.

Prosił bym o odpowiedźi,z góry dziękuję : )

przyjaciel themodders

przyjaciel themodders

Użytkownicy
posty37
Propsy8
  • Użytkownicy
a jaki wardmistrz ten z youtuba używa textur jaki to paczka tych tekstur i jak się nazywa ta pack bym bym zadowolony jak ktośby podał link do tej paczki tych texturoO .png" />

kroko93

kroko93

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Co do złota to musisz pogadać ze wszystkimi i iść do kapitana który zleci Ci odszukanie kompasu. Znajdziesz go w ładowni, potem odnosisz go do kapitana i ten się przyzna że wywalił złoto. A propo rudy to musisz iść do jaskini przy plaży i Ci się wpis pojawi, potem pogadać z kapitanem i znaleźć drugą jaskinie z rudą, jak wychodzisz z plaży wgłąb wyspy to idź na zachód , w okolicy jest cieniostwór a w zgłębieniu znajdziesz jaskinie, ukryta jest ona za krzakami, wchodzisz, wydobywasz rudę i idziesz do kapitana.
[/quot

Żeby wydobyć muszę mieć umiejętności w wydobywaniu wysokie czy coś? pamiętam,że można było się ich nauczyć u Grimesa ale zbytnio się nie podszkoliłem i może tutaj jest ten problem.jakby ktoś miał kod na niego bo w necie nie mogę znaleźć to bi mi bardzo pomogło.dzięki za odp z złotem tak zrobię :)

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
A jesteś pewny że to ta jaskinia? Bo jest jeszcze jedna jaskinia z rudą, niedaleko piramidy, jednak jest to zmyłka. Do wydobycia tej rudy chyba nie potrzeba umiejętności, ale pewny nie jestem.

kroko93

kroko93

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
A jesteś pewny że to ta jaskinia? Bo jest jeszcze jedna jaskinia z rudą, niedaleko piramidy, jednak jest to zmyłka. Do wydobycia tej rudy chyba nie potrzeba umiejętności, ale pewny nie jestem.

hmm widziałem 2 jaskinie,jedna jest na plaży a druga w takim jakby nie zakrytym tunelu,chyba tam był właśnie cieniostwór ale nie jestem pewien bo go już zabiłem,czyli wychodzi na to,że jest 3 jaskinia przy piramidzie gdzieś? to muszę poszukać koniecznie,ale w tych 2 pozotałych nie mogłem wydobyć rudy w ogóle,ponieważ nie pojawia mi się animacja,dzięki za odp :)

Faktycznie jest 3 ale w tej byłem,chyba czarny troll jej pilnował i ma 3 skały z magiczną rudą,ale nie wiem w jaki sposób mam ją niby wydobyć,co trzeba kliknąć? Bo normalnie się tego nie da zrobić tak jak np. w kopalniach w górniczej dolinie,może ten kod na Grimesa by mi pomógł ale nie mogę znaleźć na necie,nie znasz może? i przepraszam,że tak "dupe zawracam" ale naprawde nie wiem co trzeba z tą rudą zrobić :)

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

hmm widziałem 2 jaskinie,jedna jest na plaży a druga w takim jakby nie zakrytym tunelu,chyba tam był właśnie cieniostwór ale nie jestem pewien bo go już zabiłem,czyli wychodzi na to,że jest 3 jaskinia przy piramidzie gdzieś? to muszę poszukać koniecznie,ale w tych 2 pozotałych nie mogłem wydobyć rudy w ogóle,ponieważ nie pojawia mi się animacja,dzięki za odp :)

Faktycznie jest 3 ale w tej byłem,chyba czarny troll jej pilnował i ma 3 skały z magiczną rudą,ale nie wiem w jaki sposób mam ją niby wydobyć,co trzeba kliknąć? Bo normalnie się tego nie da zrobić tak jak np. w kopalniach w górniczej dolinie,może ten kod na Grimesa by mi pomógł ale nie mogę znaleźć na necie,nie znasz może? i przepraszam,że tak "dupe zawracam" ale naprawde nie wiem co trzeba z tą rudą zrobić :)

a masz kilof?

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

kroko93

kroko93

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

a masz kilof?

Nie nie mam i głupie pytania zadaje:p oczywiście,że mam ale nie podświetla mi skały a klikajac lewym wale tylko lekko i nic sie nie dzieje

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Vurt tak jakby przeczuwał że mam problemy z jego modem i dziś dodał nową wersję 0.7 pomniejszoną o rzeczy które powodowały krzaczenie się moda rebalanced, w tej wersji zostało usunięte wszystko co nie potrzebne a został sam miód:

v0.7 without the world files, use only if you have performance problems, you won't see all trees, grasses etc etc

Sprawdziłem i nie powoduje już zmian w świecie moda i samej gry, można śmiało dodawać jako zamiennik wszystkich innych texture packów.

STRONA MODA

vlado

vlado

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
witam
Aktualnie jestem w 3 rozdziale i mam problem odnośnie broni. dorobiłem się pazura smoka 190 obrażeń i zastanawiam się czy nadal ładować wszystkie punkty w siłę. mam dużo innych zapotrzebowań jeśli chodzi o punkty nauki i nie wiem czy w bliskiej przyszłości czasem nie znajde lepszej broni. wprost zapytam. jakie są najlepsze broni 2 ręczne, jakie mają wymagania odnośnie siły i co najważniejsze kiedy będą do zdobycia (powtarzam jestem w 3 rozdziale)?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy  Kreol i wieża mgieł jest za palisadą?
ulu mulu w 2 rozdz jest dostępne i gdzie szukać tego ur shaka /bo to on chyba zleca.../
chaos...ale dzięki za podp

kroko93

kroko93

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie ma ktoś kod na Grimesa? Jest mi potrzebny do wydobycia magicznej rudy na zaginionej wyspie:)

0 użytkowników
Do góry