Witam, chociaż kolega wyżej podjął się wykonania recenzji, i mi się nawet spodobała, to i ja postanowiłem wtrącić swoje 5 groszy
Jak tylko włączyłem moda, już się uśmiechnąłem na widok ładnego obrazka menu (ale to może dlatego, że już od długiego czasu w żadnego moda nie grałem ).
Czytając opis na http://www.gothicmods.info/index.php...6&I temid=271 niezbyt uśmiechała mi się rola pirata, bo nie znoszę kradzieży i interwencję strażników oceniłem za słuszną. No ale cóż...
Nie wiem jak wy, ale ja mam zwyczaj zbierać, co się tylko da i spożywać lub używać jak najmniej z obawy, że może mi się to jeszcze przydać w jakimś zadaniu. W końcu nawet w Pirazstories zdarzyły mi się sytuacje, że (SPOILER!) Spoiler
nie miałem prawa zbliżać się do strażników czy miałem przynieść parę łodyg bagiennego ziela
[/color][/color], kiedy JA JUŻ TO ZROBIŁEM, i nie musiałem specjalnie wykonywać takiego zadania!
I tak długa zbieranina i trzymanie w ekwipunku, niezbyt mi się opłaciła, bo gra wydała mi się prostsza i krótsza niż myślałem! Np. miałem nadzieję użycia Rubinowego Ostrza (chyba), w każdym razie b. dobrego miecz. Niestety, rozczarowałem się.
Szczególnie mi się podobał pierścień przywołania, i nie musiałem brudzić sobie rąk ubijaniem bestii. Chociaż, powtarzam, cała rozgrywka jest bardzo prosta.
Dubbing też stał na dobrym poziomie, nie powiem, ale już ten cały Modder i napisy końcowe podawane przez maga, można było sobie darować! ;p
Myślę, że można byłoby pomyśleć nad drugą częścią.
Ogólnie oceniam moda na 6/10.
p.s. Przydałaby się taka strona z ocenami modów...[/color][/color][/color]