[G2NK] Piracka historia/Pirazstories Dubbing PL 13464 24

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 15.02.2010 roku

Wyświetleń 13464

Odpowiedzi 24

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wreszcie po wielu miesiącach prac grupa SoulFire ma zaszczyt oddać w Wasze ręce modyfikację do Gothic II Noc Kruka o nazwie Pirazstories - Piracka historia. Modyfikacja jest w pełni spolszczona, posiada wysokiej jakości dubbing, oraz kilka innych smaczków. W razie problemów prosimy o pisanie w odpowiednim temacie lub na naszym forum. Życzymy przyjemnej w gry!

Metryczka
  • Nazwa: Pirazstories
  • Nazwa polska: Piracka historia
  • Gatunek: totalna konwersja, nowy świat
  • Twórca: Orcjäger, SoulFire

Zamieniamy się w pirata, który wrócił z łupieży na wyspę - kryjówkę. Pech chciał, iż Straż odkryła to miejsce i chce oduczyć piratów złodziejstwa. Musimy temu zapobiec.

Akcja modyfikacji rozgrywa się na wyspie znanej z modu Gestrandet (pol. Mielizna) ale z biegiem fabuły odwiedzimy też inną, całkiem nową...
  Co zobaczymy:
 [indent]     - nowa wyspa;
     - profesjonalne spolszczenie wraz z polskim dubbingiem;
     - zmienione przedmioty;
     - nowy startscreen
     - nowa historia;
     - ok. godzina zabawy. [/indent]
>>>(kliknij) Pirazstories PL+dub<<<
Dyskusja/Problemy na TheModders
Dyskusja/Problemy na forum SoulFire

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
jedno mi się rzuciło w oczy, mianowicie "Ożeźwiające" no chłopaki :lol2:  ;poza tym mod fajny, dopracowany, spolszczenie bdb (poza małym szczegółem :lol2:  ), fajna gadka była z Modderem; podsumowując podoba mi się:lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jedno mi się rzuciło w oczy, mianowicie "Ożeźwiające" no chłopaki :lol2:  ;poza tym mod fajny, dopracowany, spolszczenie bdb (poza małym szczegółem :lol2:  ), fajna gadka była z Modderem; podsumowując podoba mi się:lol2:
To chyba akurat moja wina. Jestem pewien, że testując zapisałem ten błąd, ale nie pamiętam, bym przeglądając plik notatnika widział go później. Prawdopodobnie przez przypadek został usunięty z listy i niepodany SF.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ojej, ale wpadka :lol2:  No nic, 1 błąd to nie tak źle, dziękujemy za pozytywną opinię :lol2:

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Pirazstories PL+dubbing
#4 2010-02-15, 22:38(Ostatnia zmiana: 2010-02-15, 23:22)
małe pytanko, jestem tak sądzę przy samym końcu-ile ten Drago móżdży jak uaktywnić portal? biegam i zabijam stwory i nic nie ma do roboty, i czekam ciągle już 2gi dzień na zbroję z płyt polnych bestii...

edit: ok dało radę, wystarczy trochę pobiegać:lol2:

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Modyfikacja mocno średnia, jakoś tak nie trzyma się wszystko kupy, ale warto zagrać. Oceniam ją na 8-/10. Jutro lub w środę pojawi się recenzja na poziomkaz.pl, którą polecam przeczytać :lol2:  A co do spolszczenia to świetne, jednak niekiedy inne dialogi wyświetlane niż mówione. A no i poza tym wpieniał mnie jeden bug - w tym drugim świecie "wpadanie w wode" chodziłem pod wodą ;X

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

oskaru

oskaru

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Fajna modyfikacja właśnie ją ściągam :lol2:

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1155
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Całkiem fajny mod, miło się grało, ciekawe nazwy roślin :roll:  Spolszczenie na wysokim poziomie (znalazłem tylko kilka literówek), dobry dubbing i ogólnie dobra robota.

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Siema. Co trzeba zrobić aby Drago uaktywnił ten portal? Czekam już 3 dni i nic!
A i co z tą zbroją? Tak samo jest... Pomóżcie...

biszkoptex

biszkoptex

Użytkownicy
posty81
Propsy4
  • Użytkownicy
Mam ten sam problem.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Znalazłeś pierścień ?

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
Udało się! Przeszedłem tego moda! :]   Trochę się trzebabyło namęczyć, ale fajnie było.

Mod jest ciekawy, jednak troszkę krótki. Fajnie się grało. Dubbing na wysokim poziomie.
Jeszcze kwestia fabuły: trochę zdziwił mnie taki przebieg. Niby pirat a potem pomocnik maga i odkrywca nowej wyspy. Nie za dużo? Jak pirat to powinien być bardziej zadziorny itd. mało trochę tego ''pirackiego'' wątku. Ale ogólnie mi się podobało. Ps. Czemu wszystkie mody są o piratach?!
przykłady: CZ, GerranHeart, piratenblen, pirazstories. Czy to kręci ludzi?  :)

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty447
Propsy255
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Ps. Czemu wszystkie mody są o piratach?!
przykłady: CZ, GerranHeart, piratenblen, pirazstories. Czy to kręci ludzi?
Owszem.

Niby pirat a potem pomocnik maga i odkrywca nowej wyspy. Nie za dużo? Jak pirat to powinien być bardziej zadziorny itd.
To wina moddera. A tak propo, znalazłeś gościa?

biszkoptex

biszkoptex

Użytkownicy
posty81
Propsy4
  • Użytkownicy
Znalazłeś pierścień ?
Jaki pierścień?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
spoiler

Spoiler
Nie przeczesałeś całej wyspy, wejdź na skały i w jednym miejscu przy szkielecie znajdziesz pierścień

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Pirazstories PL+dubbing
#15 2010-04-24, 23:56(Ostatnia zmiana: 2010-04-24, 23:57)
W końcu znalazłem czas i chęci na napisanie recenzji modyfikacji. Zapraszam na poziomkaz.pl tych którzy nadal mają jakieś wątpliwości co do pobrania lub zagrania :)

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

Pirazstories PL+dubbing
#16 2010-07-03, 15:21(Ostatnia zmiana: 2010-07-03, 15:22)
Witam, chociaż kolega wyżej podjął się wykonania recenzji, i mi się nawet spodobała, to i ja postanowiłem wtrącić swoje 5 groszy  :D  

Jak tylko włączyłem moda, już się uśmiechnąłem na widok ładnego obrazka menu (ale to może dlatego, że już od długiego czasu w żadnego moda nie grałem ).  :)  
Czytając opis na http://www.gothicmods.info/index.php...6&I temid=271 niezbyt uśmiechała mi się rola pirata, bo nie znoszę kradzieży i interwencję strażników oceniłem za słuszną. No ale cóż...

Nie wiem jak wy, ale ja mam zwyczaj zbierać, co się tylko da i spożywać lub używać jak najmniej z obawy, że może mi się to jeszcze przydać w jakimś zadaniu. W końcu nawet w Pirazstories zdarzyły mi się sytuacje, że (SPOILER!)
Spoiler
nie miałem prawa zbliżać się do strażników czy miałem przynieść parę łodyg bagiennego ziela
[/color][/color], kiedy JA JUŻ TO ZROBIŁEM, i nie musiałem specjalnie wykonywać takiego zadania!  :D  
I tak długa zbieranina i trzymanie w ekwipunku, niezbyt mi się opłaciła, bo gra wydała mi się prostsza i krótsza niż myślałem! Np. miałem nadzieję użycia Rubinowego Ostrza (chyba), w każdym razie b. dobrego miecz. Niestety, rozczarowałem się.

Szczególnie mi się podobał pierścień przywołania, i nie musiałem brudzić sobie rąk ubijaniem bestii. Chociaż, powtarzam, cała rozgrywka jest bardzo prosta.
Dubbing też stał na dobrym poziomie, nie powiem, ale już ten cały Modder i napisy końcowe podawane przez maga, można było sobie darować!  ;p  

Myślę, że można byłoby pomyśleć nad drugą częścią.

Ogólnie oceniam moda na 6/10.

p.s. Przydałaby się taka strona z ocenami modów...[/color][/color][/color]

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Np. miałem nadzieję użycia Rubinowego Ostrza (chyba), w każdym razie b. dobrego miecz. Niestety, rozczarowałem się.
:D  Brak rubinowego ostrza, faktycznie tragedia.

Dubbing też stał na dobrym poziomie, nie powiem, ale już ten cały Modder i napisy końcowe podawane przez maga, można było sobie darować!  :D
Tak, bo najlepiej żeby autorzy modyfikacji pozostali anonimowi  :)   ;p

strzelec
  • Gość

strzelec
Gość

Pirazstories PL+dubbing
#18 2010-07-04, 01:44(Ostatnia zmiana: 2010-07-04, 14:26)
:omg:  Brak rubinowego ostrza, faktycznie tragedia.

Powiedziałem tylko, że miałem nadzieję, a nie że mod bez Rubinowego Ostrza to nie mod! Miałem go w ekwipunku prawie od początku moda i tyle. Źle mnie zrozumiałeś...

Tak, bo najlepiej żeby autorzy modyfikacji pozostali anonimowi  o_o   :D

Słuchaj chłopczyku (albo dziewczynko, nie wiem), wydajesz mi się dość bezczelny albo masz zły dzień i chcesz rozładować na mnie swoje emocje. :/  

Jestem sowicie wdzięczny autorom (jak i tłumaczom) za pozwolenie zagrania mi w ten mod. Ale niech napisy końcowe / podziękowania/ pozdrowienia itp., niech będą PO zagraniu w moda, a nie jeszcze podczas rozgrywki. Nie jest to takie ważne, ale ty musiałeś to już tak wyolbrzymić i wywołać niepotrzebną utarczkę... <_<

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
wiesz to ty jesteś nad wyraz bezczelny w stosunku do autora spolszczenia
autorzy moda z pewnością woleli w tym, a nie innym momencie wsadzić napisy, bo inaczej mogły nie pasować
@Dark nie przejmuj się strzelcem na YouTube robi podobne rzeczy tylko, że on jest "Strażnikiem YouTube'a" (tak sobie napisał na kanale)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry