80Wieta08 13503 32

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 2.03.2008 roku

Wyświetleń 13503

Odpowiedzi 32

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Nie wiem czy co niektórzy zauważyli, ale to miała być parodia :)

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Parodia czy nie, to zachował się trochę źle wobec Aragorna. Powinien się chociaż zapytać o zgodę :P

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
a czy ja wiem... no niby powinien ale cz quarior pytał się czy może parodiować der film? mało, przecież Q użył ich filmu a wieta sam wszystko nagrał xD

Rezyser

Rezyser

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy

Rezyser

80Wieta08
#23 2008-10-17, 14:27(Ostatnia zmiana: 2008-10-17, 14:43)
1) To jest parodia

2) Po jakiego mam sie pytać o zgodę ??? Macie pojęcie o czymś takim jak "prawa autorskie" ?  :P  

ad.2) Musiałbym się go spytać o zgodę wtedy i tylko wtedy, gdy używałbym jego materiałów ...

3) To jest moja wizja !!! Każdy przecierz może mieć swoją ...  :P  

4) A jeżeli chodzi wam o ten znaczek na końcu to tyczy się on jedynie jego pracy i wkładu w postaci np. scen i dubbingu ...

Ps: Jak może dać "wszelkie prawa zastrzeżone" jeżeli korzystał m.in. z gry, której sam nie stworzył i muzyki, której sam nie skomponował ...

"Wszelkie prawa zastrzeżone" tyczy się wszystkiego co sam stworzyłeś do filmu !!! (no, oprócz kumpli, kórzy podkładali swoje głosy)

Do: Argoren'a : niech mi napisze na GG: 8943055. Pogadamy i coś uzgodnimy (...)

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Rezyser link=topic=892.msg30430#msg30430 date=Aug 31 2008, 13:25\'
Razem z kolegą po fachu - Falandarem777, tworzymy właśnie wspólne dzieło tzn. remake Ataku na Khornis. Film będzie nosił tytuł - Atak na Khorinis: The True Story i będzie podzielone na kilka dni ... (czyli części)

Gdzie tu jest napisane, że jest to parodia? Czytając "remake Ataku na Khorinis" większość forumowiczów ma na myśli mój film, a nie twoją parodię.
Wcale nie zabraniam ci tworzenia filmu o tej tematyce, wręcz przeciwnie mam to głęboko i szeroko. Tylko po jaką cholerę używasz tytułu mojego filmu (nawet wtedy jeżeli to parodia tytuł musi być inny). Trudno było napisać: Szturm na Khorinis, Bitwa o Khorinis, Zagłada Miasta Portowego, czy cokolwiek w tym stylu?
Co do praw autorskich to według twojego głupawego rozumowania nikt już nie może kręcić filmów w Nowej Zelandii bo przecież na pudełku LOTR było napisane  "wszelkie prawa zastrzeżone".
Jeśli chodzi o to co sam opracowałem w filmie to jest to między innymi tytuł, który bezczelnie skopiowałeś.

Ten nr gg możesz sobie... schować bo nie mam czasu na gadanie z każdym kto tego chce.

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Rezyser

Rezyser

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy

Rezyser

80Wieta08
#25 2008-10-18, 18:18(Ostatnia zmiana: 2008-10-18, 22:29)
Falandar777: Ta jasne masz do tego wyłączne prawo, idź powiedzieć twórcom gry że Khorins może być zaatakowane tylko za Twoją zgodą bo pierwszy na to wpadłeś.

Cały tytuł filmu to:
"Atak na Khorinis - The True Story"
Najpierw patrzcie potem mówcie.

Nie użyliśmy wymyślonych przez Ciebie postaci ani tym podobnych.
Jedyne co łączy Twój film z naszym to to że orki atakują miasto. (U nas sie zbierają do tego powoli)

BTW na końcu odcinka pisze, że został oparty na fikcji autentyczniej, wiec cicho.

Wieta: Ponadto, co to znaczy, że go bezczelnie skopiowałem ...
Inni też mają też ten "Atak na Khorinis" w tytule filmu ...  :P  

Napisałeś żebym zmienił na .... eeeee .... "Atak na miasto portowe", toteż moje pytanie ... Czy wg. ciebie - ooooo! mój ty mistrzu - mogłoby być tak :

"Atak na Gdańsk - Prawdziwa Historia"

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Rezyser link=topic=892.msg34876#msg34876 date=Oct 18 2008, 19:18\'
Napisałeś żebym zmieniła na .... eeeee ....

Jesteś dziewczyną? Pewnie na dodatek blądynką? W takim razie dziękuję, więcej pytań nie mam  :roll:  
Chociaż może jedno się znajdzie: Ile ty masz dziecko lat?  :lol2:  
Atak na Khorinis to tytuł mojego filmu i stosowanie go w swoim ekhm... "dziele" to zwykłe podczepianie się pod czyjąś pracę.

Patok

Patok

Użytkownicy
posty80
  • Użytkownicy
no aragorn widzę że również bronisz swoich praw i swojego dzieła - mimo to daj wiecie tworzyć, to że 20% tytułu brzmi jak pełny tytuł twojego filmu to jeszcze nie koniec świata... koniec świata byłby gdyby zrobił wszystko tak samo, wiesz

armia orków
szpieg
atak w nocy
poświecenia ludzi
itp.

w zasadzie to wiesz ja tu widzę podobieństwo tylko w tym że akcja dzieje się w tym mieście i ze niby ten tytuł podobny...

wiem wiem, masz prawo bronić to co twoje ale znów rozdarty jestem bo tu jest tylko nazwa nie

Rezyser

Rezyser

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Wieta: Popieram Patoka ... A co do tego wyżej, to błąd interpunkcyjny ...
Po cholerę piszesz połowę następnego posta o moim błędzie interpunkcyjnym ...  :roll:  

Czyli wg. ciebie praca to wymyślanie tytułu dla dzieła ?
Rzeczywiście - zwracam honor - musiałeś się sporo namęczyć ...

Twój iloraz inteligencji osiąga depresję holenderskich polderów ...
W reszcie tekstu jest forma męska ...

Jeżeli ci chodzi o wiek to za 2 lata mam maturę (2 klasa liceum, żebyś nie musiał liczyć) Falandar777 będzie zdawał w następnym (3 klasa)

PS. Imię Aragorn jest zastrzeżone dla twórców filmu LOTR ...

Lavius

Lavius

Użytkownicy
posty96
  • Użytkownicy
Kłócicie się jak dzieci xD Aragorn, wiem że z ciebie jest poważny człowiek - odpuść gościowi bo będziecie się droczyć w wsze czasy :roll:

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Lavius link=topic=892.msg34952#msg34952 date=Oct 19 2008, 12:07\'
Kłócicie się jak dzieci xD Aragorn, wiem że z ciebie jest poważny człowiek - odpuść gościowi bo będziecie się droczyć w wsze czasy ;)

Masz rację, dam sobie siana bo nie warto.
Jemu najwyraźniej trudno jest zrozumieć, że podobieństwo w tytule owocuje jedynie tym, że użytkownicy youtube mylą mnie z nim i na odwrót. Nie zabraniam mu wcale tworzyć filmu o podobnej fabule.
Co do szczeniackiej odzywki na temat mojej inteligencji to błąd, który popełniłeś jest błędem językowym, a nie interpunkcyjnym uczniu II LO :P

Widzę, że nie można się z tobą normalnie dogadać... To był mój ostatni post w tym temacie.
Z panem Bogiem.

Rezyser

Rezyser

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy

Rezyser

80Wieta08
#31 2008-10-19, 15:53(Ostatnia zmiana: 2008-10-19, 15:58)
Co wg. ciebie znaczy normalnie dogadać?  :P  

Sam ci to do cholery zaproponowałem ...  ;) . Ale ty nie bo nie masz czasu, i potem mi  jeszcze piszesz, że nie możesz się ze mną dogadać ...

Sam zacząłeś tą kłótnię, bo ci się coś nie spodobało.  :/  

Ja jedynie chciałem się czegoś dowiedzieć od innych na temat filmu stworzonego mojego i Falandara ...

Ps. Nazwa "Atak na Khorinis" jest rzeczowa, konkretna i najlepiej oddaje sens całego filmu ... najlepiej to przyczep się do gości, którzy wymyślili nazwę żarówki "OSRAM".

Ja też chciałbym to zakończyć i nie kłócić się więcej ...

Pozdro!

toptik

toptik

Użytkownicy
posty146
Propsy14
  • Użytkownicy

toptik

80Wieta08
#32 2009-08-12, 21:45(Ostatnia zmiana: 2010-02-01, 16:05)
Eeee.....nie lubię tego kanału!!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry