Mass Effect 2 8797 31

O temacie

Autor

Zaczęty 1.02.2010 roku

Wyświetleń 8797

Odpowiedzi 31

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Na start parę screenów

Dla mnie wątek fabularny trzyma wysoki poziom ciekawe pomysły i rozwiązania niektórych  bajerów. Rozgrywka nawet przyjemna nie wymagająca żadnych bóg wie jakich umiejętności, no może poza podstawami użytkowania mózgu. Gra ma jedną wielką wade którą jest opcja ekwipunku tak bezsensownie rozwinięta że zabijała połowe przyjemności z gry. W wolnej chwili dodam screeny z walki.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
czyli co? nadal mamy pareset identycznie wyglądającego szpeju i broni, które różnią się kilkoma % statystyk?

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Mass Effect 2
#2 2010-02-01, 18:12(Ostatnia zmiana: 2010-02-01, 18:13)
Nie. Mamty raptem z 16 wszystkich broni które sam nie wiem czym się do końca różnią. Już nie wspominam nim o pancerzach bo to totalne dno.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Zgadzam się z tym stwierdzeniem jeśli chodzi o ekwipunek, chociaż na razie miałem do czynienia jedynie z jedynką. Dwójka będzie o 22 na dysku i sprawdzę, czy coś się zmieniło.
Na razie opinia o jedynce:
Świetne dialogi, świetne efekty, fabuła z dupy wzięta, tzn. scalenie fabuł Dragon Age i KotOR'a. Ogólnie gra się bardzo przyjemnie, moim zdaniem jedna z najlepszych gier rpg. Ale to tylko moja ocena.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
scalenie fabuł Dragon Age i KotOR#msgote author=Ogrodnik link=topic=8771.msg81466#msg81466 date=1265138988]scalenie fabuł Dragon Age i KotORa.
Te, młody, może nie wiesz, ale ME powstał jakieś dwa lata wcześniej niż DA, więc w taki argument tse możesz spuścić zamiast chusteczki.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Co nie znaczy, że fabuła ME nie jest złożona z wątków DA. Ale problemy robisz, Kasztanie von Posuwałki. Tak czy siak - fabuła ma sporo wspólnego z innymi grami oznakowanymi (o dziwo) logiem BioWare.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Mass Effect 2
#6 2010-02-02, 21:28(Ostatnia zmiana: 2010-02-02, 21:31)
Raczej DA jest scaleniem ME Kotora NWN2 i wszystkiego co było : P.
Ale fakt faktem seria ME ma naprawde solidną fabułe a już mam zapowiedź tego co będzie w ME3 więc gra warta tych 100zł w przeciwieństwie do DA.

A teraz specjalnie czekam na ME1 żeby przejść i sprawdzić jaki wpływ mają moje wybory na fabułe w 2.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Co nie znaczy, że fabuła ME nie jest złożona z wątków DA. Ale problemy robisz, Kasztanie von Posuwałki. Tak czy siak - fabuła ma sporo wspólnego z innymi grami oznakowanymi (o dziwo) logiem BioWare.
To tak, jakbym powiedział że skakanie po platformach w Mario zostało bezczelnie zakoszone od Kangurka Kao.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
To tak jakbyś powiedział, ze Gothic został całkowicie zerżnięty z Risena.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Świetna rzecz. Zaczyna się pierdolnięciem jak na ostatecznym melanżu Hitlera, usiadłem koło 6 i skończyłem po 2, chociaż siedziałbym dłużej gdyby ferie się nie kończyły. Fakt, że więcej w tym strzelaniny niż RPG, ale mnie się taka konwencja podoba. Ekwipunek może być, na pewno lepsze toto niż w jedynce. Pokażcie tak w ogóle swoje mordy Sheparda.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: LordSmarkula link=topic=8771.msg81521#msg81521 date=Feb 3 2010, 02:21 AM\'
To tak jakbyś powiedział, ze Gothic został całkowicie zerżnięty z Risena.
Nie dyskutuj, jeśli nie przeczytałeś mojego posta w całości. Zanim się wypowiesz, spróbuj użyć takiego małego sznurka znajdującego się w Twojej głowie. Niektórzy nazywają go mózgiem. Jasno napisałem, że fabuła wygląda jak scalenie innych fabuł, a nie, iż jest zerżnięta. To gigantyczna różnica. Mam nadzieję, że wreszcie zauważyłeś różnicę. W przeciwnym wypadku muszę uznać Cię za idiotę i ignoranta, z którym nie warto nawet rozpoczynać dyskusji (mimo, że wiele osób ma taką opinię również o mnie. I nie twierdzę, że bardzo się mijają z prawdą).

ADOLF

ADOLF

Użytkownicy
posty51
Propsy1
  • Użytkownicy
Giera musi być fajna, grałem w jedynke, szkoda że nie pójdzie na moim kompie.

CPU: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz

GPU: MSI Nvidia GeForce GTS OC 450 1GB

RAM: Elixir 4 GB 1600 MHz

Mobo: AsRock N68-GS3 UCC

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Hm, dwójka ma prawie takie same wymagania jak jedynka, więc powinna Ci ruszyć.

Co do gry: klimat w ME2 zdecydowanie różni się od tego z ME. Z początku ma się nawet wrażenie podobizny do kotora 2, ale w miarę szybko mija. Fabuła w porównaniu do jedynki jest bardziej oryginalna, aczkolwiek pojawia się w niej wyjątkowo mało zwrotów akcji, a dokładniej dwa. Licząc ten na samym początku rozgrywki. Drugi znajduje się pod jej końcem.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
E tam najlepszy zwrot jest na filmiku końcowym : P
A co myślicie o tych tzw "epickich wyborach" np kliknij i zabij albo uratuj jeśli by ktoś nie zrozumiał

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Mr.Square link=topic=8771.msg82153#msg82153 date=Feb 8 2010, 01:11 AM\'
E tam najlepszy zwrot jest na filmiku końcowym : P
Zależy jak zakończyłeś. Ja świetnie wszystko rozegrałem, i nie miałem The Enda. Ba, mogę nawet grać dalej!
A co myślicie o tych tzw "epickich wyborach" np kliknij i zabij albo uratuj jeśli by ktoś nie zrozumiał
Epickie wybory nawet ciekawie zrobione. Tylko te brutalne trochę za często kończą się natychmiastowym zastrzeleniem kogoś. Widać, że postarali się w kwestii wyborów heroicznych, jak chociażby uratowanie życia młodzikowi na Omedze, kiedy ten chciał wstąpić w szeregi najemników mających robić wjazd na siedzibę Archanioła. Wątek tego turianina też świetny + ładne cutscenki. Nieźle sobie radził w pojedynkę, wyrzynając tak długo szeregi trzech połączonych przeciw niemu organizacji przestępczych.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Mass Effect 2
#15 2010-02-08, 15:42(Ostatnia zmiana: 2010-02-08, 15:43)
A ja za cholerę nie wiedziałem że Archanioł to
Spoiler
Garrus
aż do ostatniej chwili. Miałem zdziwko dziwko.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Ja się domyśliłem jak tylko zobaczyłem, że to Turianin. Pasowało mi do
Spoiler
Garrusa
bycie takim "Strażnikiem Teksasu" jak Archanioł :] .

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Mass Effect 2
#17 2010-02-14, 09:02(Ostatnia zmiana: 2010-02-14, 09:43)
Ja podobnie jak Kazzziobiiro domyśliłem się, kiedy
Spoiler
usłyszałem o turianinowości Archanioła. Nie wiem jak mogłeś być takim głąbem i nie rozpoznać jego metod.
Trzeba też przyznać, że wątek z Archaniołem był świetnie zrobiony.

Zasadniczo któryś mod mógłby usunąć nasze posty, bo mimo niewyjawienia tego, kim jest osoba, o której mówimy, czytelnik może sam powiązać te fakty.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Po co ma ktoś usuwać posty? Zawsze możecie pisać w spoilerze.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Mass Effect 2
#19 2010-02-14, 11:43(Ostatnia zmiana: 2010-02-14, 11:43)
jak mogłeś być takim głąbem
Podczas grania w gry z ambitniejszą fabułą i oglądaniu filmów etc. staram się wyłączać myślenie, żeby produkcja mogła mnie zaskoczyć. Twoja ponadprzeciętna inteligencja musi sprawiać, że jesteś smutnym Samem. :lol2:  Poza tym to, że jest turianinem jakoś pominąłem, myliłem z początku ich nazwę z salarianami, w jedynkę grałem ponad rok temu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry