ZS 11825 48

O temacie

Autor fifka

Zaczęty 23.01.2010 roku

Wyświetleń 11825

Odpowiedzi 48

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
tak ale na klonie ZS_longSword też można

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
ok to juz viesz dosc ja tzi ic nepoviem bo sie stanie ze tutaj napise tutorial na duale i bendzie po czasie zaplaty o_o

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
OK inne pytanie jak w gothic sourcrV3.14 robić MDS-y?

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jendrzejs

ZS
#23 2010-01-24, 19:53(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 19:53)
LoL ciekawe jak ty zrobisz w sourcerze mds'a.Mds'y robisz w notatniku.
Chyba że chcesz animke zdekompilowac to już inna sprawa.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
OK już wiem ale pisząc zwykłego skrypta w sourcerze można tam w notatniku zmienić format z.d na .mds

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jendrzejs

ZS
#25 2010-01-24, 19:56(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 19:56)
@UP.To jest pytanie ?
A nie można zapisac jako .mds ?  o_o

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

ZS
#26 2010-01-24, 20:03(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 21:16)
niby jak ja tak jednego mds robiłem ale nie działał tylko bezi podskakiwał jak idiota o cm.
Sourcerem robiłem

EDIT:EJ mam problem. jak po dodaniu ZS-a zapisać hum_body_naked0.asc?

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Skopiuj mds'a walki bronia 1h i dodaj odpowiednie funkcje przy wyciaganiu i chowaniu, potem zrob animki i wpisz je w mds'a.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
ale jak mam po z kopiowaniu ZS-a na modelu zapisać plik hum_body_naked0.asc

Orzech

Orzech

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z opcją "Export mesh" jeśli o to ci chodzi.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
oto chodzi żeby skopiowany ZS był po następnym wczytaniu modelu i Jak zrobić żeby mieć włączone 2 ZS-y
jednoczęsnie czyli 2 miecze.chodzi mi o srebrny i stalowy.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
to sobie muszisz zrobicz sam , ja nienapisze bo to byl by tutorial do dualy ale muszisz pzerobicz vszystkie animki z humans.mds i inne zeby bylo vydacz bo jak przerobisz np tylko bieg to potem przi innych animkach ten zs zanika

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
nie. chodzi o wyjmowanie jednego miecza inaczej a drugiego inaczej.i tam tylko chyba muszę zrobić 1 animkę
do wyciągania.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
ty wogule niemasz pojencza co sie stanie , jak to zrobisz to nadejdzie to ze normalny jednorenczny miecz bendzie tam kdzie kiedysz a ten drugi lub zanikne albo sie bendzie niekontrolovanie poruszal , i druga rzecz jak podlanczisz ten miecz to zs skriptem ??? skoro niemozesz stvorzycz novy rodzaj broni - jedyni sposob to kusza i taki tamat juz byl i tak samo to srobil seba

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
tylko on chyba przesuwał  ZS-a

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
tak tylko zmienil pozicje kuszy

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

ZS
#36 2010-01-28, 09:59(Ostatnia zmiana: 2010-01-28, 12:13)
czyli tak:Zmienić pozycje kuszy zapisać z opcją Expor Mesh, i podczas kompilowania mds dać przerobiony
Hum_body_naked0.asc tak?

Edit:Experymentowałem i mam teraz takie skutki

http://img62.imageshack.us/img62/1871/wither.png

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
NIE no nesluchasz ... ZMIALNA TYLKO HUM BODY NIC NEDA TRZEBA TAK SAMO PRZEROBICZ VSZYSTKIE ANIMKI...
czili v maxie dajesź tvoje human body naked.asc i dojesz animacje po animacji i kazda exportujesz i zapisujesz i niezapomnij ze jak na ten human body vlozisz animke to daj "H" i jak sie pokazuje lista vszysktich objektov v scenie i szukasz ZS ktore vlasne sie importovali z animka , mieli by bycz oznaczone a jezeli nie to benda na samym koncu - oznaczasz i deletujes by zostaly tylko tvoje ZS . tak cale human.mds i kompilujesz i masz :lol2:  milej roboty
- JUZ CHYBA VIESZ DLACZEGO DUALE  NIESA LATVE

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Mi chodzi o srebrny i stalowy a nie duale.I źle robię jeżeli robię na kopjach mds-ów?Poza tym ja robię w blenderze jutro lub za 2 tygodnie będe miał maxa

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

ZS
#39 2010-01-28, 18:37(Ostatnia zmiana: 2010-01-28, 18:38)
to jest pravie to samo  jezeli chodzy o ZS. nie kopie to nic zlogo tylko nazva muszy bycz popravna
i staje sie ze skopiujesz longsword dasz ko na druge plece i np jak mu ustaviasz zs_sword i inee to np v grze bendzie stal do gury :lol2:   i muszysz go przevroczycz

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry