Jak usunąć maskę z szaty poszukiwacza? 15987 41

O temacie

Autor MrMassAcren

Zaczęty 18.01.2010 roku

Wyświetleń 15987

Odpowiedzi 41

MrMassAcren

MrMassAcren

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Witam. Już parę razy widziałem w filmach zrobionych w gothicu, szaty poszukiwaczy ale bez masek. Normalna szata poszukiwacza bez maski (widać twarz itd.) I właśnie moje pytanie polega na tym, jak to zrobić? I prosiłbym też o opisanie jak dorobić kaptur do jakiejś szaty. (naprawdę słaby ze mnie modder. właściwie to prawie żaden) Jeśli był taki temat to przepraszam ale nie znalazłem. I z góry dzięki za odpowiedź.

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy
Pobrać z world of gothic, lub w jakimś programie do 3D maskę usunąć.. czyli zaznaczyć i wciągnąć lub po prostu zrobić na nowo kaptur :D  i go wkleić na jego miejsce.
link: http://www.worldofgothic.de/?go=moddb&...&fileID=428

gmpa.com.pl

feodaron.pl

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
blenderem naprzykład

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

MrMassAcren

MrMassAcren

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Rozumiem... Właściwie to co pobrać z world of gothic? Wersję bez maski? No i z jakiego pliku mam ją usunąć?

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Chyba można by też zastąpić ją czarnym kolorem, ale nie jestem pewien.

Spoiler

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Wejdź tutaj (kliknij na to, co zaznaczyłem czerwonym):

W folderze, do którego do pobrałeś będzie po zakończeniu zasysania plik .rar o nazwie ,,kapuzenroben_nneka", czy jakoś tak. Wypakuj to na pulpit. Mówiłeś, że chcesz poszukiwacza, więc masz robić tak:
-Wklejasz plik Armor_KapuzeDementor.asc z folderu asc_files do _Work/data/Anims/asc_bodies/armor.
-Potem otwierasz _Work/data/Scripts/content/Items/IT_Armor.d
-Zjedź na sam dół i wklej to:
// ******************************************************
INSTANCE ITAR_Bezmaski (C_Item)
{
name = "Mroczny płaszcz bez maski";

mainflag = ITEM_KAT_ARMOR;
flags = 0;

protection [PROT_EDGE] = 130;
protection [PROT_BLUNT] = 130;
protection [PROT_POINT] = 130;
protection [PROT_FIRE] = 65;
protection [PROT_MAGIC] = 65;

value = VALUE_ITAR_Dementor;

wear = WEAR_TORSO;

visual = "ItAr_Xardas.3ds";
visual_change = "Armor_KapuzeDementor.asc";
visual_skin = 0;
material = MAT_LEATHER;

description = name;

TEXT[1] = NAME_Prot_Edge;
COUNT[1] = protection [PROT_EDGE];
TEXT[2] = NAME_Prot_Point;
COUNT[2] = protection [PROT_POINT];
TEXT[3] = NAME_Prot_Fire;
COUNT[3] = protection [PROT_FIRE];
TEXT[4] = NAME_Prot_Magic;
COUNT[4] = protection [PROT_MAGIC];
TEXT[5] = NAME_Value;
COUNT[5] = value;
};

-Odpalasz Gothica z reparsem skryptów. Kod w grze to insert itar_bezmaski. Oczywiście możesz go sobie zmienić :)

MrMassAcren

MrMassAcren

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Hmm... Dziwne. U mnie w folderze anims są tylko foldery "_compiled", "mds_mobsi" i "mds_overlay". Więc co jest nie tak? (jakby co to mam G2MDK v. 2.6 i chyba nie zauważyłem że link jest bezpośrednio do pliku, sorry xP)

I jeszcze parę rzeczy. (ale jestem nachalny ale liczę że mnie zrozumiecie xP)

PS. Jaki plik trzeba edytować żeby dorobić ten kaptur?

PPS. Jak zrobić żeby wyglądało to choć mniej więcej jak na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=bwlgPz7tW9I

No i jeszcze: Jakim programem można edytować pliki asc? (jeśli o to chodzi)

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy
asc zbroi możesz też pobrać na tej stronie. . . Tak od tak w skryptach maski nie usuniesz.. możesz dać zamiast maski ukrojoną twarz.. ale to kijowo wychodzi... dałem ci link a    Kino  napisał jak wgrać..

gmpa.com.pl

feodaron.pl

MrMassAcren

MrMassAcren

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Emm... To raczej nie bardzo odpowiedź na moje pytanie/a.

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy
Dziwisz się?? napisałem to wcześniej a ty z edytowałeś swój tekst i jeszcze coś napisałeś.. ahhh

gmpa.com.pl

feodaron.pl

MrMassAcren

MrMassAcren

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Najwidoczniej. Sory... To mogę uzyskać oczekiwane odpowiedzi? Tylko błagam, jak najszybciej bo jest mi to dość potrzebne...  :)

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Pliki .asc edytujesz notatnikiem. Resztę rób tak, jak Ci mówiłem w poprzednim poście.
Jednak nie mam zielonego pojęcia, dlaczego nie widzisz reszty w folderze Anims...

MrMassAcren

MrMassAcren

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Uła... Trochę jest... tego... tych... ee... napisów... No a żeby dorobić kaptur, i żeby po włączeniu gry było go widać na łbie, to jaki plik trzeba edytować? 3DS czy ASC, a może jeszcze co innego?

Orzech

Orzech

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pliki . asc można edytować niektórymi programami do tworzenia grafiki 3D, np. 3DS Max`em czy Blenderem. Musisz jeszcze pobrać plug`in do importowania i exportowania plików .asc.
Nie masz w .../data/anims takich folderów ponieważ musisz rozpakować plik HUMANS.MDS GothicSourcer`em. Wtedy będziesz miał w Anims folder asc_humans, do którego wrzuc tą zbroję w formacie .asc.
Reszta chyba jest dobrze wyjaśniona, czyli w skryptach musisz stworzyć nowa zbroję (albo zwyczajnie podmien nazwę w: visual_change = (nazwa pliku zbroi).asc jakiejś już istniejącej już zbroi).

Ps. No ale edytować pliki .asc notatnikiem :o

MrMassAcren

MrMassAcren

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Aaa... Wielkie dzięki. Przydał by się jeszcze jakiś tutorial do blendera bo za chiny się w nim nie mogę połapać.  :o

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
no to sprobuj google  :o

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy

Spoiler

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeżeli nadal nie wiesz jak to zrobić to mogę ja ci tą maskę zrobić:)  Tylko powiedz czy ma widać twarz czy nie.

MrMassAcren

MrMassAcren

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Dzięki za tutki, a jeśli chodzi o propozycję zommera... To czy mógłbyś to zrobić tak jak na tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=bwlgPz7tW9I

W zasadzie to mam plik szaty z widoczną twarzą ale no cóż... Jestem wybredny.  :(  I cenię sobie estetyczny wygląd. Więc jeśli możesz to spróbuj to zrobić tak jak na tym filmiku. I naprawdę, z góry dzięki. :)

Orzech

Orzech

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc, jeśli to mają być jakieś duże zmiany w modelu (nie wiem jakie mają być bo nie mam jak obejrzeć ten twój filmiku) to wątpię żeby ci to ktoś zrobił, albo żebyś sam tego dokonał.
Gdzieś na forum jest tutorial jak w niewielkim stopniu można przerobić zbroję, więc możesz coś za jego pomocą przerobić.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry