RZECZKATOLICKA POLSKA 8021 21

O temacie

Autor

Zaczęty 16.11.2009 roku

Wyświetleń 8021

Odpowiedzi 21

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No cóż ja jestem wierzący i praktykujący ale chyba ich pojebało żeby umieszczać krzyż w godle...
Może od razu wywalić orła i dać biało-czerwony krzyż?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Aż wstydzę się swojej wiary. Może jeszcze dadzą ten opłatek z niedawnego cudu?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ja bym się bardziej fanatycznych współwyznawców wstydził, nie wiary.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

RZECZKATOLICKA POLSKA
#4 2009-11-16, 18:28(Ostatnia zmiana: 2009-11-16, 18:29)
Wiarę tworzą ludzie. A skoro w tej wierze są tacy ludzie, jest się czego wstydzić.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

RZECZKATOLICKA POLSKA
#5 2009-11-16, 18:36(Ostatnia zmiana: 2009-11-16, 18:38)
Ja bym się bardziej fanatycznych współwyznawców wstydził, nie wiary.

No ja kto? Przecież większość... W ogóle zamieńmy słowo "obywatel" w tym kraju na słowo "większość". W końcu Stowarzyszenie Pierdolijum Podlijijum mówi w imieniu większości i jeśli będziemy mieli krzyż w godle to dzięki temu ta większość poczuje, że ma większego, który w istocie jest mniejszy.
Jak nie ma czym to trzeba sobie przedłużyć kutasa i dewocjonaliami i godłem, a co. Odnoszę czasami wrażenie, że dla większości takie akcje, żądania to właśnie taki fetysz jak klepanie się klapkiem po jajach czy wkręcanie analnego wiertła w dupę dla "lubiących inaczej".

Jeśli jednak ich propozycja nie spotka się ze zrozumieniem żadnego polityka, członkowie organizacji projekt nowelizacji ustawy napiszą sami. - Założymy komitet obywatelski, następnie zbierzemy 100 tys. potrzebnych podpisów pod naszym projektem, a potem skierujemy go do Sejmu - opisuje Krzysztof Zagozda.

Jea, co to jest sto tysięcy podpisów dla większości! Jutro zgłaszam ustawę postulującą stworzenie strzeżonych rezerwatów dla pierdolniętych katoli większości z biletem w jedną stronę dla każdego pasjonata i zapaleńca takich akcji. Jeśli nie spotkam się ze zrozumieniem polityków to zakładam komitet obywatelski i zbieram sto tysięcy podpisów, w końcu nie jestem jedyną osobą która ma serdecznie dość tej czarnej zarazy i grona szarańczy.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Casillas

RZECZKATOLICKA POLSKA
#6 2009-11-17, 16:11(Ostatnia zmiana: 2009-11-17, 16:13)
W 100% zgadzam się z przedmówcą, kościół już dawno powinien się odczepić od polityki i życia publicznego, a próba wprowadzenia symboli swojej wiary do herbu Polski i herbów miast uważam za mało normalne, w końcu wieki średnie dawno są już za nami...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Krzyż wiadomego pochodzenia gościł w herbie naszego kraju przez setki lat i został zniesiony za czasów PRL wraz całą koroną. Po upadku komuny korona powróciła, bez krzyża i zapewne było to uzasadnione podejście. Takie roszczenia tyle lat po uchwaleniu nowego godła są co najmniej nie na miejscu i ktoś tu chyba obudził się z ręką w nocniku.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

RZECZKATOLICKA POLSKA
#8 2009-11-17, 16:36(Ostatnia zmiana: 2009-11-17, 16:41)
No nareszcie, a czemu tak późno?
Sądzę, że to odpowiedź na zdjęcie krzyży z włoskich szkolnych sal i tym podobnych świeckich praktyk.

W 100% zgadzam się z przedmówcą, kościół już dawno powinien się odczepić od polityki i życia publicznego, a próba wprowadzenia symboli swojej wiary do herbu Polski i herbów miast uważam za mało normalne, w końcu wieki średnie dawno są już za nami...
To może wywalić koronę?

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
No nareszcie, a czemu tak późno?
Sądzę, że to odpowiedź na zdjęcie krzyży z włoskich szkolnych sal i tym podobnych świeckich praktyk.

To może wywalić koronę?

O ile mi wiadomo korona nie jest symbolem żadnej wiary.

Idąc dalej tym tokiem myślenia np. polscy muzułmanie mogli by się domagać umieszczenia np.półksiężyca w herbie Polski, co spotkało by się lekko mówiąc z dezaprobatą.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

RZECZKATOLICKA POLSKA
#10 2009-11-17, 17:05(Ostatnia zmiana: 2009-11-17, 17:05)

Tak też jest.

To może wywalić koronę?

Co ma korona do krzyża łacińskiego, który jest symbolem sakralnym?

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Co ma korona do krzyża łacińskiego, który jest symbolem sakralnym?
Akurat ostatnie zdanie mojegj wypowiedzi było uwagą do poprzedniego postu Casillasa. Korona symbol monarchii, która pełnie wpisuje się w obraz wieków średnich. Z jego argumentu wynikałoby iż należy ją usunąć.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Raczej chodziło o kontekst wysokich wpływów kościoła na życie codzienne i losy państwa w wiekach średnich

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
W sumie nie specjalnie mnie to interesuje.
Dla mnie Polska mogła by mieć w herbie nagie dziewice butelkę wódki. W zasadzie kształt takiego symbolu nie ma większego znaczenia, ważne by był.

Ja osobiście bym nieco zmienił koncepcje przedstawiania orła białego na coś mniej trącającego banałem xd

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ja osobiście bym nieco zmienił koncepcje przedstawiania orła białego na coś mniej trącającego banałem xd

Heraldyka rządzi się swoimi prawami niezmiennie od zawsze. W sumie wielu narzeka na wygląd obecnego orła, a patrząc w tył to wcale nie było lepiej. Już wole tą napuszoną wrone niż jakieś gołębie i sikorki.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

RZECZKATOLICKA POLSKA
#15 2009-11-17, 19:53(Ostatnia zmiana: 2009-11-17, 19:59)
Heraldyka rządzi się swoimi prawami niezmiennie od zawsze. W sumie wielu narzeka na wygląd obecnego orła, a patrząc w tył to wcale nie było lepiej. Już wole tą napuszoną wrone niż jakieś gołębie i sikorki.

Taa... Ciągle te ograniczające prawa :(

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie prawa tylko konwencje bo równie dobrze moglibyśmy zastąpić herb czymś na wzór znaku firmowego (logo) a chyba nie w tym rzecz? Z drugiej strony jak miałby wyglądać taki herb aby "nie trącił banałem"?

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
gowniana manifestacja jebnietych katolikow-onanistow. szkoda slow.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry