Różnice między modowaniem G1 a G2NK 6042 21

O temacie

Autor Quirinnos

Zaczęty 3.11.2009 roku

Wyświetleń 6042

Odpowiedzi 21

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak w temacie, chodzi mi o plusy i minusy. W której wersji jest łatwiej, szybciej.

"Umierając we własnych łożach, za wiele lat, będziecie chcieli zamienić te wszystkie dni, na jedną szansę, jedyną szansę, aby tu wrócić i powiedzieć naszym wrogom, że mogą odebrać nam życie, ale nigdy nie odbiorą nam naszej wolności!" William Wallace

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
G1:
+ większość go ma i na nim powstało(i powstaje) wiele fajnych modów
+ możliwość przeniesienia większości rzeczy z G2 do G1
- większe ograniczenia silnika
G2NK:
+ możliwość zrobienia większego śwaita niż w G1
+ więcej efektów
+ szybkie kalwisze (mikstury i mapa)
- nie wszyscy go mają

Ogółem dobry jest i ten, i ten, choc na G1 częściej są błędy. Pod względem możliwości większe ma G2NK.

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
A czy GI szybciej się resparsuje? Bo w G2 trwa to ponad 2 godziny i to jedna z głównych przyczyn, która zmusza mnie do przesiadki na G1.

"Umierając we własnych łożach, za wiele lat, będziecie chcieli zamienić te wszystkie dni, na jedną szansę, jedyną szansę, aby tu wrócić i powiedzieć naszym wrogom, że mogą odebrać nam życie, ale nigdy nie odbiorą nam naszej wolności!" William Wallace

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
To zależy od ilości skryptów. W G2NK jest ich więcej (większy śwait - więcej NPC, więcej przedmiotów)
PS: Tak mi sie wydaje.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
To zależy od ilości skryptów. W G2NK jest ich więcej (większy śwait - więcej NPC, więcej przedmiotów)

Przecież równie dobrze możesz zrobić gigantyczny świat z jednym ludkiem na środku, który sobie robi kupkę.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Drake

Drake

Użytkownicy
posty93
Propsy3
  • Użytkownicy
Cóż,moim zdaniem Gothic I ma lepszy klimat niż Gothic II NK ale to już tylko moje zdanie.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
No tak, ale niestety jeżeli chcesz zrobić dużą modyfikację z obszerną fabułą to świat gothica 1 może się okazać za mały.  Mimo to uważam jednak że jedynka jest łatwiejsza w modowaniu i faktycznie, tam jest lepszy klimat.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Powiedzcie sobie szczerze ludzie... Który gothic bardziej was wciągnął jedynka czy dwójka?? BO jeśli chodzi o mnie to jedynka ;D

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Taaaaaaaaaaaaaaaaaak... Szkoda tylko że większość misji w jedynce polegało tylko na przyniesieniu czegoś, poprę to przykładami:

-przynieś 5 najsilniejszych roślin leczniczych jakie znajdziesz na bagnach
-przynieś 4 kamienie ogniskujące
-przynieś elementy na ulu-mulu
-przynieś jaja pełzaczy
-przynieś księgę
itd.    :lol2:  

Ale cóż, mody są po to by się czegoś takiego pozbyć i zastąpić czymś lepszym.

Quirinnos - modowałeś Gothc 2, tak?  Napisz proszę jak robiłeś że zmiany pokazywały się w grze? Najlepiej ze szczegółami czyli co, jak , czym (bez opisu jak wstawiałeś jakiś obiekt czy pisałeś skrypt bo to jest oczywiste).
To dla mnie bardzo ważne, postanowiłem że zabiorę się wreszcie za wielką, wspaniałą modyfikację i chcę ją zrobić na gothic 2 bo w G1 nie starczy mi miejsca    ;)

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Nie większość.. jakaś połowa misji w jedynce to właśnie takie przynieś, wynieś, pozamiataj... ale niektóre były fajne :lol2:  Na przykład nigdy nie zapomnę jak wyrzynałem do nogi całą Wolną Kopalnie albo Stary Obóz ;D
(Wiem jestem sadystą ;) )

Quirinnos

Quirinnos

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
Gdy wstawiałem sobie voba to po prostu zapisywałem świat w spacerze i gdy włączałem Gothica to ten Vob tam już był. O Npc, dialogi itp mnie nie pytaj, bo nie reprasowały mi się skrypty.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A ja się spytam tak, co ma klimat gothica 1 lub 2+nk do moddowania go bo mi się zdaję że nic..... dobra modyfikacja do g2nk będzie miała tak dobry klimat jak gothic 1, przykładem może tu być Jaktyl np, zajebiście dobry mod z klimatem do g2nk(trochę stary ale i tak sieka)

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Akurat to ci Jurigag przyznam :D  Ja grając w "Velaye" bardziej się wciągnąłem niż grając w GI czy też GII
Ale skończmy ten bezsensowny offtop ;D

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Gdy wstawiałem sobie voba to po prostu zapisywałem świat w spacerze i gdy włączałem Gothica to ten Vob tam już był. O Npc, dialogi itp mnie nie pytaj, bo nie reprasowały mi się skrypty.

A włączasz normalnie przez Gothic starter czy jak?

I co do tematu to moim zdaniem klimat ma dużo do moda bo przyciąga graczy.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
No niby tak ale klimat MODA a nie Gothica jedynki czy też dwójki ;D bo klimat gry może być całkiem zjechany a Mod może być zajebisty :D

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Klimat zawsze można zmienić np. poprzez zmianę muzyki i tekstur.
Ogółem G2 ma wieksze możliwości.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Wiecie co?? może zamiast offtopować tutaj stwórzmy temat na temat klimatu Gothica I, II i IINK a jak ktoś chce to anwet i Trojki

Drake

Drake

Użytkownicy
posty93
Propsy3
  • Użytkownicy
Ale początkujący modderzy powinni zacząć od Gothica I,jego modowanie jest łatwiejsze od modowania Gothica II NK,no i jest do niego więcej tutków.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
jego modowanie jest łatwiejsze
Że co ? To jest praktyczne to samo , są tam dosłownie malutkie różnice.

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Drake

Drake

Użytkownicy
posty93
Propsy3
  • Użytkownicy
Nie dla kogoś zielonego w modowaniu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry