Zmiana wyglądu bohatera 4041 4

O temacie

Autor Pragasek

Zaczęty 16.10.2009 roku

Wyświetleń 4041

Odpowiedzi 4

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Ponieważ już dzisiaj chciałbym umieścić mojego moda lecz denerwuje mnie to iż nie wiem jak zmienić wygląd naszego bohatera. Ponieważ nie chcę używać w modzie zwykłego bezimiennego. Może mi ktoś powiedzieć jak zmienić mu wygląd głowy? NP. na głowę Gorna?
Czy to coś trzeba z Gomanem i texturami??

Pozdrawiam

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Mam pytanie. Ponieważ już dzisiaj chciałbym umieścić mojego moda lecz denerwuje mnie to iż nie wiem jak zmienić wygląd naszego bohatera. Ponieważ nie chcę używać w modzie zwykłego bezimiennego. Może mi ktoś powiedzieć jak zmienić mu wygląd głowy? NP. na głowę Gorna?
Czy to coś trzeba z Gomanem i texturami??

Pozdrawiam

Edytuj mu skrypt...

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A dokładniej jak?

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Mdl_SetVisual (self,"HUMANS.MDS");
   // ------ Visual ------ "body_Mesh",      bodyTex         SkinColor   headMesh,         faceTex,      teethTex,   armorInstance   
   Mdl_SetVisualBody (self, "hum_body_Naked0", 9,            0,         "Hum_Head_Pony",    FACE_N_Player,   0,          NO_ARMOR);

Ten kawałek skryptu bohatera służy do zmiany wyglądu, może omówię co możesz zmienić.

"hum_body_Naked0" - plik .asc postaci, możesz dać "hum_body_babe0" i będziesz miał laskę jako głównego bohatera.

9 - wersja tekstury ciała

"Hum_Head_Pony" - model głowy - jeśli zmienisz na "Hum_Head_Bald" bohater będzie bez kucyka, są jeszcze inne, ale nie będę wymieniał.

FACE_N_Player - tekstura twarzy, inne masz w pliku AI_Constans, możesz dodać także własne

NO_ARMOR - instance założonego pancerza

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Pragasek

Zmiana wyglądu bohatera
#4 2009-10-16, 13:54(Ostatnia zmiana: 2009-10-16, 15:18)
Dzięki koleś właśnie skończyłem mojego moda :P

Pozdrawiam

Zamykam,
Adanos

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry