Arcanowaty RPB 5936 15

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 14.10.2009 roku

Wyświetleń 5936

Odpowiedzi 15

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
. Zapewnił przy tym, że tytuł zostanie oparty na zasadach charakterystycznych dla RPG.

Wszystko jasne. Znów wszystko będzie jak w gothicu, z tym, że inne realia :

Co ciekawe, na koniec rozmowy ujawnił, że osobiście zafascynowany jest realiami znanymi fanom steampunku. Oznacza to, że podczas zabawy prawdopodobnie przenieślibyśmy się do nafaszerowanej zaawansowaną mechaniką... epoki wiktoriańskiej. Czyżby szykował nam się nieoficjalny następca Arcanum? Czas pokaże.

Już to widzę. Zaś będziemy śmieciem, który chuja ma, chuja wie.
Żenua.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Wszystko jasne. Znów wszystko będzie jak w gothicu, z tym, że inne realia ^_^ /quote]

Mi to nie przeszkadza. Ale bez przesady, zbieranie rzepy? Miło by było poczuć ten sam klimat, pograć w tym samym systemie walki...

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Nie przesadzajmy. Ile można ciągnąć te same, stare oklepane schematy z Gothica?.
Co do systemu walki... no cóż na tym najprawdopodobniej znów polegnie PB, gdyż wszystko będzie jak z Gothica(ew. wróg odskoczy ^_^ ), a przecież tam to było zwykłe klikanie - nic więcej.
Klimat był w G1, potem już było tylko gorzej.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie przesadzajmy. Ile można ciągnąć te same, stare oklepane schematy z Gothica?.
Ktoś musi ^_^
Co do systemu walki... no cóż na tym najprawdopodobniej znów polegnie PB, gdyż wszystko będzie jak z Gothica(ew. wróg odskoczy :D ), a przecież tam to było zwykłe klikanie - nic więcej.
W Risenie to akurat fajnie zrobili

Właściwie to by ciekawie wyglądało i nawet powiem nowatorsko jeśli chodzi o ten odłam Rpg#msgote author=DuoGum link=topic=7508.msg68164#msg68164 date=1255551393]Nie przesadzajmy. Ile można ciągnąć te same, stare oklepane schematy z Gothica?.[/quote]
Ktoś musi ^_^
Co do systemu walki... no cóż na tym najprawdopodobniej znów polegnie PB, gdyż wszystko będzie jak z Gothica(ew. wróg odskoczy :D ), a przecież tam to było zwykłe klikanie - nic więcej.

Właściwie to by ciekawie wyglądało i nawet powiem nowatorsko jeśli chodzi o ten odłam Rpgów.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy

DuoGum

Arcanowaty RPB
#5 2009-10-14, 22:26(Ostatnia zmiana: 2009-10-14, 22:26)

Właściwie to by ciekawie wyglądało i nawet powiem nowatorsko jeśli chodzi o ten odłam Rpg'ów.

W Risenie... na siłę można by to uznać, za coś w miarę udanego, choć nie kiedy nawet wkurwiało mnie te odskakiwanie wrogów, bo walka mogła nieźle się ciągnąć przez to, a biorąc pod uwagę, to iż walka polegała na klikaniu dość szybko się to znudziło.
Ale nie oszukujmy się, Pirania nie zrobi nic nowego. Będą to te stare schematy, z lekko odświeżoną grafiką, nowymi realiami.
Niby wszystko ulegnie zmianie... tak jak w Risenie, a przecież tam było widać powiązania z częściami Gothica.
A Risen miał potencjał, to trzeba przyznać. Szkoda, że tak to zjebali.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Arcanowaty RPB
#6 2009-10-14, 22:38(Ostatnia zmiana: 2009-10-14, 22:39)
W Risenie... na siłę można by to uznać, za coś w miarę udanego, choć nie kiedy nawet wkurwiało mnie te odskakiwanie wrogów, bo walka mogła nieźle się ciągnąć przez to, a biorąc pod uwagę, to iż walka polegała na klikaniu dość szybko się to znudziło.
Walka mi się bardzo podobała, po prostu trzeba było się pilnować na każdym kroku, nie jak w wiedźminie w kółko, co kolejny przeciwnik, deja vu.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Miło by było, żeby oprócz pilnowania się, gracz musiał patrzeć na klawisze, żeby za szybko nie wkliknąć klawisza i nie spieprzyć kombosa.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Czyli mam rozumieć, że przez następny rok będziemy tu smarować to coś podobnie jak poprzednie, zajebiste dzieło pirani?

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no raczej

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A więc zacznę: Już widzę steampunk w ich wydaniu. Jedynie co się zmieni to ilość łachmytów typu ten cały koleś z rubinem w oku z risen oraz większa liczba nieracjonalnych lokacji, które wyglądają zwyczajnie głupio.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A więc zacznę: Już widzę steampunk w ich wydaniu. Jedynie co się zmieni to ilość łachmytów typu ten cały koleś z rubinem w oku z risen oraz większa liczba nieracjonalnych lokacji, które wyglądają zwyczajnie głupio.

Lokacje? PB w przeciwieństwie do animacji i części fabularno-dialogowych, lokacje, na tle innych rpgów, wyglądają naprawdę ładnie, w szczególności te Risen#msgote author=Menel spod bramy link=topic=7508.msg68203#msg68203 date=1255620471]A więc zacznę: Już widzę steampunk w ich wydaniu. Jedynie co się zmieni to ilość łachmytów typu ten cały koleś z rubinem w oku z risen oraz większa liczba nieracjonalnych lokacji, które wyglądają zwyczajnie głupio.[/quote]

Lokacje? PB w przeciwieństwie do animacji i części fabularno-dialogowych, lokacje, na tle innych rpgów, wyglądają naprawdę ładnie, w szczególności te Risenowe.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
w szczególności te Risen'owe.

w szczególności te, które zerżnęli z g2nk.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
[...] oraz większa liczba nieracjonalnych lokacji, które wyglądają zwyczajnie głupio.
Dziś pobiegałem sobie po Farandze i jak ty uważasz takie coś za głupotę to polecam, zamrożenie się i pobudka w następnym stuleciu, wtedy to będzie głupota.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
wtedy to będzie głupota.
Ale wtedy to będzie nadal rzeczywistość.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Dziś pobiegałem sobie po Farandze i jak ty uważasz takie coś za głupotę to polecam, zamrożenie się i pobudka w następnym stuleciu, wtedy to będzie głupota.

masz + 10 do merytoryki

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry