Tzar 8979 20

O temacie

Autor Axel

Zaczęty 27.09.2009 roku

Wyświetleń 8979

Odpowiedzi 20

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
Stara gra ale nawet niezła , grafiką niegrzeszy ale reszta fajna , nawet nawet rozbudowany edytor , 3 nacje (europa , azja , arabia) każda ma unikalne jednostki , 4 typy surowców (kamień , złoto , drewno , żarcie) magiczne przedmioty i zaklęcia , zawieranie sojuszy podczas gry i do tego wszystkiego niskie wymagania a naprawde fajna gra. Gra lub grał w nią ktoś z forum?

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wspaniała gra o świetnej ścieżce dźwiękowej. Ogólnie tzar nie był nigdy popularny przez co niedoceniony. Gra doczekała się nawet oficjalnego dodatku, który niestety został wydany tylko w jednym kraju.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
Można założyc  siec na hamachi i robic co jakiś czas jakąś grę?

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Tzar
#3 2009-09-27, 16:29(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 16:29)
Nie wiem nic o jej docenieniu, ale grałem w nią bardzo dużo. Muzyczki, wydawałoby się, że w MIDI, ale rzeczywiście bardzo wpadały w ucho. Sympatyczny edytorek map, ogółem, cała gra jest grywalna.

Teraz mam w co grać, ale kiedyś - kto wie?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ogólnie do tzara chce powrócić od kilku lat ale jakoś nie mogę się przełamać jak do większości starych gier z wyjątkiem ut97 i coda.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
ogólnie do tzara chce powrócić od kilku lat ale jakoś nie mogę się przełamać jak do większości starych gier z wyjątkiem ut97 i coda.
Ja tak samo miałem tydzień temu z Civilization IV , ciągnęło mnie ale nie umiałem się przełamac , ale się udało wkońcu

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Swego czasu dużo w to grałem. Fajny soundtrack, co było podkreślane, a jeżeli chodzi o edytor map, to kiedyś robiłem mapkę RPG do tego :lol2: .

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Wspaniała gra o świetnej ścieżce dźwiękowej. Ogólnie tzar nie był nigdy popularny przez co niedoceniony. Gra doczekała się nawet oficjalnego dodatku, który niestety został wydany tylko w jednym kraju.
Powiesz więcej o tym dodatku ?

Co do gry - to powiem jest cudowna - muzyczka jest spoko, fabuła też nie jest zła - raz miałem fajną mapkę pt. "Świat.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Tzar
#8 2009-09-27, 19:16(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 19:19)
Nazywa się 'Excalibur', czy jakoś tak. Kiedyś miałem na kompie, ale jest dostępny tylko we włoskiej wersji.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tzar_Ci%C4%99...#Dodatki_do_gry

http://www.tzar.fora.pl/tlumaczenie,4/
http://www.tzar.fora.pl/tzar-magia,23/

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade

Axel

Tzar
#9 2009-09-27, 19:20(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 19:21)
A zna się ktoś na chodźby  prostym modowaniu gry? np zmienianie parametrów jednostek itp

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja kiedyś bawiłem się w robienie rozmów, prostych questów, warunków i tak dalej.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
Ale mi nie chodzi o edytor bo on jest prosty :lol2:  Chodzi o to że jak np . stworze w kampanii piechura to on będzie miał 15 ataku a nie 5 tak jak normalnie . Po prostu zmiany w skryptach

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Wydaje mi się, że też przerabiałem i parametry jednostek. Musiałbym znowu odpalić ten edytor.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
Kurcze , ale nie w edytorze , tam to ja se mogę stworzyc wieśniaka 666 siły 9999 hp który ma na imię : "lubie kakałko" ; mi chodzi , że po prostu zmieniasz parametry jednostek bez wchodzenia do edytora , tak jak w gothicu możesz w skryptach zmienic parametr KAŻDEJ lagi na np . 500 dmg a w grze wpiszesz edit focus ale zmieniasz tylko TEJ lagi ; to w tzarze za pomocą skryptów zmieniasz parametr KAZDEGO piechura a nie tylko tego wybranego.

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
To nie było trudne - może zrobimy jakiś mini modding team i zrobimy jakiś nasz dodatek :lol2:

Jak już to kto był by chętny ?

Ja mogę robić mapy, w edytorze troszkę pracować (ale nie będę tworzył konwersacji, łączył mapek itd.).

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
O ile znajdą się chętni to by był całkiem niezły pomysł.

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
w jakim celu? ta gra to skansen

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
W celach renowacji skansenu przed zawaleniem ...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Niedawno po namowie Thora zagrałem w Tzara - muszę przyznać że bardzo przyjemna gierka, nawet pomimo tego, że zagrałem tylko w samouczek i jedną większą misję. Ale ja akurat zazwyczaj tak robię z grami.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
To nie było trudne - może zrobimy jakiś mini modding team i zrobimy jakiś nasz dodatek :D

Jak już to kto był by chętny ?

Ja mogę robić mapy, w edytorze troszkę pracować (ale nie będę tworzył konwersacji, łączył mapek itd.).

Ja jestem chętny.
Tzar wg. mnie jest zajebisty, więc czemu by nie spróbować czegoś zrobić.
Pisz na PW jak coś  ^^

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry