Machiny oblężnicze - jak zrobić? 2693 7

O temacie

Autor jono

Zaczęty 27.09.2009 roku

Wyświetleń 2693

Odpowiedzi 7

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pytanie bo widziałem filmik, na którym koleś miał machiny oblężnicze tzn. taki jakby "stojak" a do niego przymocowana kusza z np. ognistymi strzałami, jak takie coś zrobić? Proszę o pomoc!!

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
powiem ci tyle jedyne kto to umie zrobić to chyba Xardas17 ale raczej nic się od niego nie do wiesz a wiesz dlaczego ?dlatego iż on ma bardzo lichy internet

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
I licho często go widzimy :D

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
LOL to źle ; ( :lol2: , a i jeszcze jedno pytanku zrobiłby mi ktoś teksturę konia? ; p

StarOuter

StarOuter

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
na jaki adres?? żart

do zrobinia machin musisz się nauczyć

-robić animacje
-więcej niż podstawa skryptowania
-umijętnoś główkowania samemu XD

Ten ostatni punkt to mój ulubiony sporo się od niego nauczyłem XD XD X D

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
LOL to źle ; ( :) , a i jeszcze jedno pytanku zrobiłby mi ktoś teksturę konia? ; p

Smieszny jesteś xD Ja zrobiłem cała texturke na brązowo a potem trzeba było sie skapnąc gdzie postawic oczka xd A model konia na targowisku jest :>

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Smieszny jesteś xD Ja zrobiłem cała texturke na brązowo a potem trzeba było sie skapnąc gdzie postawic oczka xd A model konia na targowisku jest :>
Model to ja mam ; p

MRGreg

MRGreg

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Machiny oblężnicze... nie wiem jak dobrze znasz się na modowaniu i na ile Ci to pomoże ale ja bym zrobił to tak:
Poszperałbym dobrze przy mobach typu: scierwojad na rożnie, stół alchemiczny itp. (np. animacje kręcenia ścierwojadem na rożnie mógłbyś później wykorzystać gdyby była to katapulta :D ) a to dlatego że są to moby z którymi związana jest jakaś czynność. Następnie trzeba by było stworzyć podobny skrypt uruchamiający pożądaną animacje (nie wspominam o tym ze model katapulty i animacje do niej trzeba zrobić samemu). Samo to jeszcze niestety nie wystarcza i chyba największym problemem tego wszystkiego jest to żeby tą machiną można było sterować a dokładniej sterować jej strzałem np. w mur, człowieka itp. Jeżeli miałaby to być machina bez takiej możliwości tzn. strzelająca na ślepo na wprost wy już byłoby wszystko :D  

Poszperaj trochę może znajdziesz coś ciekawego a jak już znajdziesz i się dowiesz podziel się z nami ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry